Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz PlanetDada #44443 üzenetére

    A legpontosabb gyári képmódok már elég közel vannak az "igazsághoz", hogy egy átlagos avatatlan szem, ha nem egymás mellé téve, és szándékosan vizsgálgatva (akár szintetikus tesztábrákkal, de minimum óvatosan választott film/játék jelenetekkel) ne lásson köztük nagy különbségeket. Persze mindegyiket lehet még tovább finomhangolni egyedileg és a véletlen szórások közt is lesz olyan, hogy valami közelebb esik a referenciához, van ami távolabb, de ez nem olyan mértékű lesz, hogy valaki (aki nem vizsgált már 10, akár 100 tévét tüzetesen, akár darabját órákon át) csak úgy ránéz, és megmondja melyik a jobb, de főleg, hogy azonnal vissza szeretné dobozolni és másikat venni.

    A legvalószínűbb az, hogy egyrészt ragaszkodsz a régi TV-d akármilyen színvilágához (legyen az épp nagyon is pontos, vagy sem, egyelőre mindegy) és most az új TV-t sem pontos profilra állítod be, hanem valami más véletlenszerűre (és akkor ez esetben valószínű, hogy ha az újon sem találod könnyen a "helyeset", akkor a régin sem találtad, tehát most azt várod az új TV-től, hogy egy gyári képmódja adja vissza egy régi TV-t pontatlan beállításaival produkált képét, amire kb semmi esély).

    (#44444) Jorgi Kormi - Az egy üres link? :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák