Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Madwe #4001 üzenetére

    A nézési táv egy intervallum, 65"-nál 1,2m a minimum a felbontás miatt és 3m körül van a maximum szintén a felbontás miatt. Az hogy a két érték között hova lövöd be az egyéni preferencia, és forrás kérdése. Mert mondjuk nyilván nem 1,2m-ről fogod nézni a híradót, de könnyen lehet hogy a szokottnál közelebb húzod a fotelt egy 3D-s (persze ha lenne még 3d) filmnél, vagy egy játéknál hogy az minél inkább kitöltse a látótered.
    Még filmeknél sincs kőbe vésve az ideális nézési táv, mert mondjuk egy drámát nem akarsz 30°-nál nagyobb látószögből nézni, viszont egy IMAX filmet, ahol direkt a látótér kitöltésére komponálták a filmet ott meg a 45°-ot sem érzed túl közelnek. És ugye ha már itt az UHD meg HDR akkor azért lesznek olyan filmek, tartalmak amihez előnyös lehet a nagy látószög.
    8k-nak is van értelme csak nem mozinál. Mozira 90%-ban még mindig elég a FHD, látványfilmeknél előny az UHD. 8k-t inkább professzionális felhasználásra, hatalmas reklámfelületekre, ill. szimulátorokhoz és VR-hoz jelent majd előnyt.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák