Új hozzászólás Aktív témák

  • simii

    tag

    Philips 65OLED804

    Kicsit megtöröm a fórum hangulatát a sok C9 és Pana/Sony kommentek között egy Philips 2019-es OLED review-val :) Bár nem lesz nagyon technikai, de a mindennapi, normál user élményről írok. 10 napja nyúzom.

    Ami a legfontosabb: Kiváló ez a TV. Persze nem játékra, ezt le is szögezem az elején. Játékosoknak ott a C9, a 804-nek viszonylag nagy az input lag-ja és nincs HDMI 2.1. Persze játszottam rajta, PC-t kötöttem rá, és semmi baj nem volt vele, FPS szépen ment, mégis aki játékra használja és majd új konzolban gondolkodik, C9-et vegyen.

    Viszont akinek a filmezés/sorozatok/TV nézés/Youtube a lényeg, nem mellesleg akar egy kis pluszt az Ambilight technológával, annak kiváló. Az OLED panel eszméletlen jó (ugye tudjuk hogy LG panel van benne), Dolby Vision és 4K felbontás zseniálisan szép. A TV nem akad, nem fagy, végre a Philipsnél rájöttek hogy normális procit kell beletenni, és ezt mostmár meg is tették. Alávetettem egy stress tesztnek is, nagyon gyorsan váltogattam HBO GO streaming, Netlfix, USB, TV input között, tekertem nagyon gyorsan filmekben majd kapott hirtelen Youtube 4K Chromcastet, semmi akadás/fagyás/újraindulás. Google Android legújabb verziója is felnőtt a feladathoz, szóval ez remek.

    Szépen felismeri a HDR formátumokat, ki is írja lent a TV, hogy épp melyiket. Netflix 4K csomagom van, minden film eszméletlenül szép rajta, baromi részletes minden, csíkozódás, elmosás nincs. Ambilight nagyon szépen vetíti a falra a kiterjesztett színt, fenyerőssége állítható, kikapcsolható. Külön jó, hogy nem csak videót tud követni, hanem hangot is, tehát ha Youtube/spotifyon zenét hallgatsz, ritmusra mennek a fények a falon :)

    Beépített Chromecast szépen megy, azonnal streamel. Egyedül az HBO GO app nem működött, átlőtte a képet, de a filmet már nem (csak karikázott, bufferelt). Írtam az HBO-nak és meglepő módon azt a választ kaptam, hogy a beépített Chromcast nem támogatott, külső Chromecast Ultra-t javasoltak, hogy azzal biztosan megy... Hát ezt nem is értem, de nem a Philipsnél van itt a gond. Minden más app chromecastja működik szépen, nagyfelbontásban.

    Hang terén 5.1-es hangrendszerem van, szépen kezeli a TV, belső hangszórókat egyszer kipróbáltam, közepes minőségűek, csodát nem szabad várni tőle. Természetesen van easyink, távvezérlő funkcióval.

    Ugye a legújabb Android fut rajta, logikus a felépítés, gyors a kezelés. Távirányítóba beépített hangfelismerés van, ami a Google Assistantot hozza elő, és teljesen jól ért magyarul. Lehet hanggal csatornát, inputot váltani, magyarul, ha pedig máshol vagy a menüben, a Youtube-on vagy a Google-en keres találatokat amiket a távirányítóba mondasz. A táv hátoldalán továbbra is teljes értékű qwerty billentyűzet van, ami nagyon hasznos.

    OLED beégés elleni védelem több is van.
    Egyfelől pixel eltoltás, tehát tolja a tv képét jobbra-balra-fel-le, ebből nem sokat veszel észre, csak ha keresed a kép szélét.
    Másik az auto képernyőkímélő bekapcsolása kb 2 perc statikus állókép után, szépen működik, Philips logó kezd ugrálni a fekete képernyőn, bármilyen gombnyomásra eltűnik.
    Harmadik, hogy minden egyes kikapcsoláskor lefut egy pixel tisztító gyorspogram, kéri is a tv, hogy készenlétbe kapcsold ki, ne húzd ki a konnektorból, mert akkor nem tud lefutni. A menüből indítható egy komolyabb program is, ez 80 percig tisztít, de erre figyelmeztet is. Akkor érdemes használni, ha látsz beégésre utaló jelet látsz a tv-n, értelemszerűen én még nem láttam.

    Visszatérve a képminőségre egy trükköt azért be kell vetni, mint majdnem mindegyik csúcs Philipsnél. Nagyon sok dolgot tud képszabályozás terén (filmstílusok, HDR profilok, mpeg zavarelnyomás, perfect natural motion stb...) Na ezeket mind ki kell kapcsolni, akkor lesz krisztálytiszta szép képed :) Egyedül az "ultra resolution" felskálázást érdemes bekapcsolva tartani, de a "javított" menüben MINDENT KAPCSOLJ KI :) Plusz a filmstílusokat is kapcsold ki. Na így tökéletes a képe :) Szóval aki pl azt fedezi fel amikor néz egy Philips OLED tv-t és elmosódott képet lát, az valamelyik feljavító gyári cucc miatt van. Kapcsold ki ezeket a "kép" menüben, és voilá, eszméletlen jó minőséget kapsz.

    Egy kis nehezítés, hogy ezt minden "appon belül" el kell egyszer (!) eljátszani... Tehát ki kell kapcsolni Netflix alatt, HBO Go alatt, Youtube alatt, sima TV nézés alatt, mert új appnál gyári beállításra kapcsol, de ha egyszer kikapcsolod, nem nyomja vissza.

    Appok terén ugye teljes Play Store áll rendelkezésre, 5GB-ig telepíthetsz. VLC, MX player nagyon szépen viszi az USB-s filmeket. Egyetlen dolog amit nem értettem, hogy Chrome valamiért nem érhető el erre a TV-re, sőt más böngésző sem, mintha Philips a saját böngészőjét nyomná. Kipóbáltam, nincs baj vele, minden oldalt gyorsan behoz, de az ember nem a TV-n fog böngészőzni :)

    PRO:
    - Zseniális képminőség, részletgazdagság, HDR10, Dolby Vision, Atmos támogatás
    - Gyors menürendszer, nem akad, nem fagy
    - Ambilight zseniális élmény, kikapcsolható, kikapcsolt állapotban is be lehet kapcsolni, akár csak "hang követésre" ha zenét hallgatsz
    - Beéíptett Chromecast, gyors stream
    - Google Assistant kiválóan ért magyarul, angolul, ennek keverékeként is (pl "bosszuállók trailer")
    - Színek, kontraszt fantasztikusak
    - Hangfelismerős, teljes qwerty billentyűzetes távirányító
    - Gyönyörű design, minimális kávák

    Kontra:
    - Nincs HDMI 2.1 (játéknál, PS5-nél érdekes majd)
    - A tökéletes képminőség érdekében a menüben minden képjavító cuccot ki kell kapcsolni
    - HBO GO chromecast nem működik, de az applikácóval történő filmnézés igen
    - beépített hangszórók közepes minőségűek

    Összegzés: Aki inkább filmnézésre és nem játékra vesz OLED-t és plusz élményre vágyik az Ambilighttal, annak kifejezetten ajánlom, tökéletes TV.

    Life is short. Play more.

Új hozzászólás Aktív témák