Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Pro Koryak #32222 üzenetére

    Hát, ha a Pioneer nem halt volna meg 2009-ben, talán sohasem lett volna híres a Panasonic plazma sem. Sőt, szerintem eleve csak 2011-től beszélhetünk igazán jó PDP-kről, amik nem Kuro-k. A Panasonic 20-as széria sem volt még akkora csoda, 30-tól volt igazán értékelhető (a 20-as szérián még folyamatosan romlott a kontraszt az üzemórával).
    Sőt, 2011 környékén személy szerint a Samsung felé húztam, mert akkor jelentősen olcsóbban adták a hasonlóan jó plazmáikat, mint a Panasonic.
    Később viszont a Samsung egy helyben toporgott minőségben, miközben felfelé indult el az ár, a Panasonic pedig szépen fejlesztett tovább minden évben, így lett az utolsó évekre egyértelmű győztes. A Samsung már csak egy utolsó F8500-at adott ki, ami jobb volt, mint az évekkel korábbi D8000, de az sem érte utol a VT60-at. Viszont a VT60 sem a 9G Kuro-t (legfeljebb a fiatal VT60 az 5+ éves használt Kuro-t, amibe belevertek már több ezer üzemórát).

    Na most OLED-nél pedig ott vannak, hogy ugyan azt az LG panelt használják, mint az LG, a processzor és szoftver oldalon pedig kb. 50/50 a helyzet, mert van amiben jobbak, van amiben rosszabbak. Tavaly DV nem volt még, idén HDMI 2.1. Ezek nélkül nyilván lehet élni, sőt, valószínűleg ~1%-ot érintenek az adott évben, de több éves távlatban már talán érdekesek lehetnek (ha nem cserélgeted 1-2 évente a TV-t). A gyári alapbeállításik is pontosabbak, viszont az LG jobban kalibrálható, legalább is a megfizethető modellek (az LG-nál már a B modellek is programozható LUT-osak, míg a Panasonic-nál csak az árban is csúcs GZ-k). A 2018-as Panasonic-on kevésbé volt gond a sötétszürkék villogása, de a szoftverfrissítések után már az LG-ken van ezzel kevesebb gond, míg a Panaosnic nem foglalkozott az eladott modellekkel, csak a 2019-eseken pofozta ki ugyan ezt a bakit (legalább olyan szépen, mi t az LG a 2018-asokon is).
    Szóval én semmi igazi előnyt nem látok a Panasonic-nál. Egyszerűen minden pozitív érvre jut náluk egy negatív, amitől kb. semleges lesz a kép.

    Majd talán a dual-layer LCD-ben vezető lehet egy ideig a Panasonic.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák