Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Joshi #21514 üzenetére

    Személy szerint inkább a Panasonic-ot érzem igazságtalanul kiesve a látóképből, bár részben ők is keményen megdolgoztak ezért a becses státuszukért (pl. mikor nagyot mertek gondolni az árcímkén).

    A Sony sem tudott annyival többet mutatni 2017-ben, hogy igazán megérje az árát (amit egyik kézzel hozzáad, azt másikkal elvesz, de legalább kicsit drágábban is kínálja), 2018-ban pedig nincs semmi előnyük az LG-hez képest se (sőt, 2018-ban gyakorlatilag le vannak már maradva mindenben az AR bevonatot kivéve, ami még mindig hagy kívánni valót maga után az LG-nél, de a Sony-é már tavaly is jó volt).

    Egyedül a Panasonic volt az, aki már 2017-ben is kvázi-tökéletes kivitelben kínálta az adott generációs LG panelt (már akkor jól működő BFI 24Hz, maszatoló resampling nélküli nyers 2x2 2k->4k felbontásskálázási opció, a legdrágább modellen programozható 3DLUT, stb). Persze nyilvánvaló, hogy miért nem volt mégsem jó vétel: irracionális nyitóárak és még akkor sem párolgott el a >25% prémium, mikor már az LG-től is meg lehet kapni mindent, vagy akár több funkciót (már az "olcsó" B8-on is van programozható 3DLUT és BFI), egyedül az AR filterük jobb egyértelműen ... na de megér az ennyit...?

    Ha egy átlagosan vagyonosabb országban lennénk helyi fórumon és/vagy valami "gazdagok klubjában" (bár akkor én se lógnék ott), akkor szinte biztos, hogy állandóan a Panasonic-ot szajkóztam volna mindenkinek tavaly is. De azért lássuk be, itt már egy 55B8 is sokaknak pusztán álom, mert azt se tudják megfizetni (vagy csak spórolgatva, hitelre), nem még hogy akár 50% felárat is kiperkálni a hasonló Panasonic-ért pusztán a jobb AR filter miatt. Ez is biztos sokat hozzátesz az LG itteni népszerűségi fölényéhez.

    A Sony viszont magának is köszönheti, hogy csak "ismert internetes személyiség" lehetett a reflektorfény árnyékában, mert nem hozott semmi látványost a színpadra (de mégsem engedett a sztárgázsiból se). A Panasonic-ot biztos felkérték néha szerepelni, csak ne a mis kis sarki kocsmánkban...

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák