Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz janos666 #12510 üzenetére

    A legtöbb résszel egyetértek, a CMS-el nem tudok, a tapasztalatom ezt mondatja.
    Ha a legtöbb neten megtalálható tesztet vesszük alapul, akkor igaz, és ezeket a teszteket én sem szeretem, mert a 6 ponton való mérés, főleg 100% gamut értéken sok mindent nem mutat meg, pláne, hogy ilyen a képen a legkevesebbszer fordul elő.
    Azért nem értek egyet, mert én a 6 szín mindegyikén mérem a szaturációt 5 ponton, s még egy 24 pontos colorchekert is, s úgy állítom a CMS-t 75%-os értéken, hogy az minden ponthoz közelebb legyen, ne a 75%-os értéken legyen nagyon pontos. Nekem így jobb értékek jönnek ki a dE-re, s ami a lényeg, hogy a kép is jobb, mintha natív vagy automata a CMS. Nekem ez a tapasztalatom.
    A 3DLUT-ra viszont kíváncsi leszek én is, hogyan fog működni. Meg ismerve a Calmant, ahogyan adja a szoftvereit, ki fogja megvenni?
    Arra lennék kíváncsi, ha tudod, hogy hogyan fog működni ez? Mert most is használhat 3DLUT-ot aki htpc-vel használja a kijelzőt, ha akar, ott a displaycal progi. S ezzel a videolánc van kalibrálva. De ha a tévébe van feltöltve a 3DLUT, s csak a kijelző lett mérve, akkor mi lesz különböző források esetén? Akkor hogyan fog működni a 3DLUT egy korlátozott RGB kimenetű BD lejátszóval, egy másik bemeneten pedig egy full RGB jelet kiadó pc-vel? Vagy csak a tévé beépített dolgaira (tuner, médialejátszó) lesz érvényes a 3DLUT? Mert ha igen, én sok értelmét nem látom.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák