Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz sambenez #50373 üzenetére

    A kocsi mögött alig van hely, ami igazából el is foglal a kapu sínje. Magába a sínbe lenne jó hely rakni, de hát ugye ott gurul az ajtó. De talán a hátsó kerekek ilyen módon figyelése lehetne egy megoldás.

    4D4M és enginev3.0: orral előre állok be, mert hátrafelé szerintem még nehezebben menne. Az első kerekek elé már így is le van rakva egy gerenda keresztben, így nem tudok nekimenni az elejével a falnak (legalábbis ha lassan megyek, akkor nem). A probléma abból adódik, hogy nem mindig sikerül párhuzamosan beállni és emiatt nem éri mindkét első kerék a fát. Pedig van, hogy ránézésre párhuzamos (járólap fugája a viszonyítási alap), közben mégis csak az egyik kerék éri a fát, de akkor kicsit ferde az autó és emiatt ugye jobban hátra fog nyúlni.
    Tolatókamerás referenciaponttal próbálkoztam, de elsőre nem tűnt megbízhatónak, tehát ilyen 1 centi körüli pontosságot nem sikerült vele elérni.
    Az első infrakapunál szerintem megint az lenne a probléma, hogy ha kicsit is ferde az autó, akkor az már úgy érzékelné, hogy közel állok az elejével a falhoz, ami igaz is lehet az autó egyik felére, de a másikra nem biztos.
    Közelségérzékelő alatt ezt érted? Nem rossz cucc, de az érzékelők vastagsága többnek tűnik, mint 2 cm, most pedig annyi hely van az első rendszám és a fal között. 2 centis xps van odarakva, csak hogy ne a fallal találkozzon ha valami mégse oké, de azt szinte éri is. Amúgy meg nem teljesen egyenes az autó eleje (sem), így meg ha nem pont azon a nyomtávon állok be (könnyen előfordul), akkor mást fog mérni.

    migabi24: nem annyira kellene azt levágni, de inkább mutatom miről van szó. Nekem most jobb lenne, ha csak 3 helyen fogatták volna össze (2 szélén és középen), hanem 4 helyen, akkor nem pont középre esett volna a csavarozás, ahol amúgy is a leghosszabb az autó.

    [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
    Ez mos egy nagyon jól sikerült beállás lett, ennyi hely eddig még nem maradt, miközben még az autó eleje is megvan. :D

    Összességében persze elmondható, hogy még az autót és a garázst is szoknom kell, tehát még kevés a rutin, de pont emiatt jó lenne valami "segítség" a parkoláshoz, meg hogy ne daráljam le az autó hátulját.

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák