Új hozzászólás Aktív témák

  • Norby-007

    tag

    Sziasztok,
    Sajnos hónapok óta nincs semmi időm foglalkozni a félig-meddig összetákolt "okos otthonommal" és 5-ik hete folyik otthon az átalakítási munka, így kb két hete már a pc is félre van téve egy sarokba szétkapva. Eddig minden ment rendesen ami ki volt alakítva, de tegnap a kedves elmű jóvoltából akadt egy 6 órás áramkimaradás amivel együtt járt az is, hogy net sem volt a településen.
    Szünetmentes már ki volt építve (igaz mivel nem voltam otthon fogalmam sincs meddig bírta) így RPi-n futó Home Assistant futott tovább (nem tudom meddig, de amikor hazaértem már volt áram és működött az RPi is)
    Itt jön a kérdés, aki eddig kitartott annak nagyon köszönöm és várom a véleményt.
    Van egy olyan automatizmus kialakítva, hogy a kamra ajtón van egy xiaomi nyitás érzékelő, az amikor nyitást érzékel a HA-ban megírt automatizmuson keresztül egy sonoff kapcsolóval felkapcsolja a villanyt.
    Nos ez nem működik tegnap óta. A nyitás érzékelőt látom a Mi homban, hogy jól működik, nyitáskor logolja a nyitást. A telón fut a HA alkalmazás azzal tudom kapcsolgatni a kamrában a sonoffot, tehát fut a HA az Rpi-n, működik a Xiaomi Gateway, de mégsem kapcsolja az automatizmus a lámpát.
    Sajnos nem tudok belenézni a HA-ba a PC-n, mert nem tudom most összerakni, de hogyan lehetséges az, hogy a telón futó HA-ban mindent tudok kapcsolgatni, az automatizmust megnyitva ott is tudom triggerelni és akkor kapcsol is, de a két kütyü (nyitás érzékelő és a HA alkalmazással irányított sonoff) már nem működik.
    Úgy tűnik hiába van UPS-em ha net elmegy akkor az egész nem ér semmit.
    Van ötlet, hogy miként tudnám PC nélkül életre kelteni ezt az automatizmust? Már az RP-it áramtalanítottam és újraindult rajta a HA, de nem hozott semmi változást.
    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák