Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz hombember #38925 üzenetére

    Félreérthetően fogalmaztam meg a kérdésemet. Elnézést kérek érte... :R
    Tehát van egy jól működő Mesh háló, amiben a router-ek kapcsolatai és az endpoint-ok is az idő előre haladtával vándorolnak ill. dinamikusan változnak.

    Majd bizonyos idő elteltével a háló szerint legoptimálisabbnak tűnően az útvonalak állandósulnak. Nincs is semmi probléma minden tökéletesen működik mindaddig, amig az egész hóbelevanc egy áramszünet miatt összeomlik (természetesen csak a router-ek által létrehozott háló)
    Miután visszajön a villany... na akkor kezdődik (kezdődhet) a probléma ui. néhány endpoint esetében kialakul(hat) a jelzett kettős kapcsolódás...
    Teljesen rapszodikus, hogy éppen mely (endpoint-nál) eszköznél. A tapasztalat viszont az, hogy azon endpoint-ok, amiknek kettős kapcsolata lesz sokszor nem jelentenek megfelelően ill nem fogadják a vezérlést. Ez mindaddig fennáll, amíg a háló többé kevésbé "meggyógyítja magát", de általában ezt nincs idegzetem kivárni egy nem megfelelően működő TRV esetében, vagy egy olyan hőmérőnél, ami vezérelne valamit, viszont a kettős út miatt nem jelent.
    Az egészben a legrosszabb, hogy nem minden esetben alakul ki ill. nem mindig okoz problémát.
    A tegnapi Dolgozó TRV pl tökéletesen működött a kettős úttól függetlenül is, de a másik ami szintén ebbe az állapotba került az nem.
    A sziréna megtévesztő lehet, hogy mindkét lépen szerepel...
    Valószínű, amiatt hogy a backup elemek miatt nem hat rá az áramszünet,
    de nem csak a hozzá (is) kapcsolódó endpoint-ok kergülnek meg.

Új hozzászólás Aktív témák