Új hozzászólás Aktív témák

  • koala69

    tag

    Sziasztok, futes automatizalas ugyben szeretnek segitsget kerni. Teljesen jaratlan vagyok ezen a teruleten, ezert lehet a kerdeseim nagyon alap felvetesek lesznek, ezert elore is elnezest!

    Adott egy cirko kazan, ami 5 radiatort es egy padlofitest melegit. A padlofutes oszesen 5 koros, ami ket gyujto-eloszotban van osszefogva. Az egyik teruleten ket kort le kellett zarnom, mivel vhol elszivarog a viz.

    Ha jol vettem ki, a szaki, aki utoljara javitotta, egy hocserelon keresztul kapcsolta a padlofutest a radiatoros korhoz. Gondolom ez rendben van igy, amit csodalok, es elsoszor ebben kernek velemeny,-- a padlofutes keringeto szivattyut egy kapcsoloval kozvetlenul 230V-ra kototte, es az volt az utasitas, hogy ha kell a padlofutes, akkor a kapcsolot be kell kapcsolni.... igy oktobertol aprilisig gyakorlatilag 7/24-be megy a szivattyu, ami tobb szempontbol is problemas.... ezt szeretnem kivaltani vmi homerseklet fuggo vezerlessel.

    eloszor elkezdtem merni a kimeno es visszatero viz homersekletet, es ami furcsa, hogy gyakorlatilag 10 percenkent ramelegit a kazan -- nem keves gazt fogyasztva, -- es felek, hogy ez a kazant is tonkre fogja tenni?!

    szerintetek a folyamatos keringetesnek koszonheto, hogy ez a 10 perces allando be/ki kapcsolas fennall?

    a kepen a ki/be viz fel van cserelve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák