Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz zsamiatt #29940 üzenetére

    Nem szálloda, egy szimpla családi ház, csak mindenki azt hangoztatta a témával kapcsolatban, hogy a dugaljakon ne spóroljatok, az sose elég. Hát megfogadtuk a tanácsot. :D
    Így néz ki egyelőre a terv. A kinti résszel még kevésbé foglalkoztam, de még folytatom.
    Ahogy látod a sok többes dugalj dobja meg a számot.
    A kapcsolószekrény az iroda hátsó felébe van tervezve, a képen ez külön kazán helységként jelölve, de nem lesz végül fallal leválasztva. Tehát onnan kellene minden kábelnek kiindulnia. Rack szekrény tervben van, tehát úgy érzem itt lenne nekik elég hely, viszont az ajtó fölött (álmennyezetben) kellene elmennie az összes előremenő kábelnek.

    Poe a kamerák + AP-k miatt szintén tervben van, az nem gond.
    Inkább olyan amatőr kérdésem van, hogy hova kell/érdemes rakni pl a reléket, mérőket? Az érzékelőket tiszta sor, hogy az adott pontba, adott helyiségbe, másképp hogy is működhetne. Azt is láttam, hogy pl egy Sonoff-ot hogy kell elhelyezni és bekötni: legyen kellő hely a kapcsoló vagy a dugalj mögött (na meg nulla), a kommunikáció meg megy majd wifin. De ugyanez hogy nézne ki vezetékes megoldással? Milyen eszközöket lehetne ezesetben használni?

    Simico írta, hogy mehetnének a vezérlők a kapcsolószekrény környékére, amúgy igen, mehetnének, ez esetben ha esetleg később cserélni kell, akkor talán szerelés szempontjából könnyebb is, ha egy hozzáférhető helyen vannak. Viszont így hogy néz ki a bekötés?
    Többcsatornás relével nem lehetne csökkenteni a szükséges kábelmennyiséget? Tehát mondjuk az egymás mellett lévő villanykapcsolókat egy többcsatornás relével vezérelni, mindezt egy UTP kábelen keresztül.

    Továbbá az sem tiszta, hogy fizikailag miről vezérelnék pl egy relét. Tegyük fel, hogy beépítem a kapcsoló mögé a dobozba, behúzom neki a CAT5e-t, mit kellene ennek a kábelnek a másik végére tenni? Hogy lesz ebből rendszer?

    ojb: igen, a minden dugalj külön kapcsolása talán tényleg túlzás egy kicsit, ezt lehet el is engedem. Az egy szál vezeték még egész barátian hangzik. :) Akkor akár egy CAT5e-t lehetne több dologhoz is használni?

    Bocs a láma kérdésekért, a Sonoff-os verziót értem, de úgy látszik olyat szeretnék, amivel még messze nem vagyok képben, hogy hogy lehet mindezt kábelesen megoldani.

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák