Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    válasz LouiS22 #28587 üzenetére

    Info:

    "Ingyenes" lesz a homey: https://homey.app/en-us/blog/athom-reinvents-homey-as-a-free-service-and-introduces-homey-bridge/

    Az uj konstrukcio, hogy minden a cloud-ban fut. Bejott egy uj termek, ami a "Homey bridge" nevet kapta, van benne Zwave, Zigbee, 433mhz, infra... 69 dollarba fog kerulni, a vett adatokat felkuldi a cloudba. Ingyenes fiok max 5 eszkoz, amugy 2.99 Euro a havidij.

    Amugy kb egy eve van meg a Homey (meg a standalone valtozat) kollegamnak, igazabol eddig a tapasztalata vele:

    Pro
    - Stabil, amit tamogat, azt faxaul teszi, egyszeru beallitani/automatizalast kesziteni hozza (persze ra kell allni az ember "agyanak" mert mas a logikaja mint pl a HA-nak)

    Contra
    - Nincs mogotte kb semmi community..... Ugye a Homey lenyegeben ugy mukodott (eddig), hogy adtak a HW-t, az op. rendszert, jopar "integraciot" (ok appoknak hivjak) illetve egy teljeskoru SDK-t ami biztositja, hogy te is tudj akarmilyen appot kesziteni a Homey-ra. (ami aztan fel is kerulhet a sajat store-jukba). Na sajnos ez a resz az, ami hianyzik... Rengeteg a hianyzo/alig feljeszett/reszben elkeszitett app, mert egyszeruen nincs mogotte senki, aki fejlesztene oket (a gyarto meg nyilvan nem tudja lefedni az egesz IoT piac termekpalettajat)
    Pl tok jo pelda a tuya-s zigbee eszkozok... Alapbol minden adott hogy barmit tamogasson (mint a Z2M) viszont, nyilvan meg kell irni minden egyes eszkoz sajat configjat... Ezt most egyetlen egy ember csinalja... a felhozatal sajnos egyhen hianyos...

    Amugy az elgondolas sztm nem rossz, bizom benne, hogy ilyen konstrukcioban talan nepszerubb lesz...

Új hozzászólás Aktív témák