Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    válasz falco5 #26707 üzenetére

    Nálam is nagyon hasonló a felosztás.

    Viszont én nem vennék okos termosztátot, ha van neked is a radiátorokhoz osztógyűjtő (ha új építésű, akkor kell lennie!), akkor azokon keresztül egy szeleppel lehet az egyes helyiségekhez küldeni a meleget (nyilván a szobába kell egy hőmérő). Továbbá vélhetően a radiátoros zónádra van egy zónaszelep a gépészeti helyiségedben. Ha egyik radiátor sem kér fűtést én azt is zárom.

    Mivel nekem egy buta on-off kazánom van ezért itt inkább a nálam tapasztaltaknak adom át a szót. De a lényeg a BUS-os rendszernél, hogy oda is rátudsz csatlakozni és akkor annak megfelelően küldöd ki a vezérlést a kazánnak. Nyilván ehhez léteznek kész rendszerek is, de azokat nem ismerem (még).

    ui itt ragadnám meg a szót, hogy eléggé elégedett vagyok a ház szigetelés/gáz fűtés aránnyal. Tavaly szeptember óta fűtünk, gyakorlatilag még most a hét közepén is fűtöttünk (pince szint miatt) és egészen eddig 1140m3 gáz fogyott, a lábazati szigetelés még nincs meg (ami a pincét érintené), összesen kb 120nm ház és 24nm ablak felülettel. (többek között ezért sem cserélném le a kazánt..)

    [ Szerkesztve ]

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák