Új hozzászólás Aktív témák

  • Monkey

    tag

    Pgabor79: Hassio-t tettél fel? Ha igen, akkor Hass.io / Add-on store, itt Mosquitto broker-t megkeresed, telepíted és konfigurálod.

    Más ügy:

    Két szárnyú kaput (Sommer Twist 200E) szeretnék integrálni HA alá. A vezérlésnek van kapcsoló fogadó bemenete, azt egy relével elvileg tudom nyitni-zárni. Pontosabban két relével, mert külön kivezetés van a két szárnyas nyitásnak és a gyalogos (egy szárnyas) nyitásnak.

    Állapotot viszont sehogy nem tudok kinyerni a vezérlésből. Jobb ötlet híján arra gondoltam, hogy a nyitott és zát végállásokhoz is rakok egy-egy reed relét, így összesen négyet tennék ki. Akkor tutira tudnám, hogy nyitott, zárt vagy gebasz állásban van -e a kapu. :D

    Idáig vagyok meg, viszont azt nem tudom, hogy hozzak össze két relét és négy reed relét mondjuk egy raspberry-vel. Az még fontos, hogy lan-on szeretném elérni az eszközt, szóval nem játszik pl. zigbee nyitásérzékelő.

    De az is kehet, hogy ki kéne cserélni a vezérlést valami olyanra, ami ezeket élből tudja.

    Mi a véleményetek?

    Szerk:

    gkfx: Akkor szinte biztos, hogy rosszul formáztad a yaml fájlt. Próbálgasd, amíg nem lesz menthető. Fontos, hogy backupold rendszeresen a konfig fájlokat és el tudd érni ssh-n a rendszert, hogy legyen visszaút, ha valamit elsz@bsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák