Új hozzászólás Aktív témák

  • Neil Watts

    veterán

    Sziasztok!

    Adott egy csillar, melyet egy hagyomanyos kapcsoloval kapcsolok fel es le. Ezt szeretnem modernizalni, hogy a fizikai le/fel kapcsolas es a hangalapu vezerles is megoldhato legyen.

    Ehhez a Sonoff T1 EU / TX szeriara gondoltam, am ezekhez kell nulla vezetek a falba. Jelenleg nem kapnam szet a kapcsolomat, igy a kovetkezo lenne a kerdesem:

    Ha nincs nulla vezetekem, akkor milyen opcioim vannak? Okos izzot nem szeretnek, annak koltseges csereje, es korabbi rossz tapasztalataim miatt.

    Masik kerdesem is hasonlo: Adott egy fali lampa, mely egy huzokapcsoloval rendelkezik. Az aramot konnektorbol kapja. Hogy tudnam megoldani a hangvezerlest es a fizikai kapcsolhatosagot?

    Egy okoskonnektorra megoldhato a hangvezerles, de az folyton elveszi az aljzattol az aramot. Akkor nem megy a fizikai fel-lekapcsolas. Ha a lampa folyton ON allasban van, akkor meg csak hangvezerlessel megy a fel-lekapcs (tfh. az okoskonnektor elerhetetlen helyen van). Ha valaki fizikailag lekapcsolja, akkor en kapcsolhatom fel, majd utana vezerelhetem hanngal.

    Olyan megoldas kene, ami nem ennyire maceras.

    Koszi!

    Udv. core2

Új hozzászólás Aktív témák