Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz anonym147 #10844 üzenetére

    Így van, jól gondolod, vagy-vagy, mivel fent csak kapcsolt fázis van, így ha fent van a Shelly, és nem nyomod a lenti gombot éppen, akkor táp nélkül marad :) Lent a kapcsolónál pedig nulla nincs. Mivel ezen két tény miatt mindenképpen kábelezni kell, ezért én azt csinálnám, hogy felhúznék a kapcsolóra menő fázistól egy vezetéket a tokba, és oda tenném a Shellyt. Gyakorlatilag a képen látható bekötési rajznak megfelelően, viszont az alsó fázisvezeték leágazását képzeld nagyon hosszúnak, ez menne fel pluszban a jelenlegi két vezeték (rózsaszín/barna jelölésűek a képen) mellett a tokba.

    Persze lehetne nullát is húzni a kapcsoló mögé, de egy Shelly2-őt nem egyszerű begyömöszölni az itthon elterjedt fali dobozokba, fent a tokban kényelmesen elfér, és bőven van helye a wago-knak is. Ha újra neki kellene állnom, én lehet hogy inkább e mellett döntenék, de nem tudom persze, hogy nálad mekkora dobozok vannak. Ha elég mélyek, akkor húzz oda nullát, és tedd a kapcsolók mögé, talán kicsit kulturáltabb, illetve az időjárásnak se teszed ki nagyon.

    C verzió, hogy rövidre zárod a kapcsoló mögött egy wago-val a fázist pl. a rózsaszín vezetékkel (csak hogy a képnél maradjunk), és fent kötöd be a Shellyt, de persze így bukod a kapcsolót. Cserébe ez a legegyszerűbb/leggyorsabb megoldás. Sajna ez ilyen, valamit valamiért :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák