Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Hogyan lehet elérni azt, hogy egy konkrét spar üzlet felhagyjon a feltételezhetően jogsértő gyakorlatával?
    Az elmúlt 5 év személyes és ismeretségi köri tapasztalat alapján egy bizonyos üzlet az alábbi módszert alkalmazza:
    A polcon kiírt ár a (nem akciós) termékek 5-15%-a esetén alacsonyabb, mint a pénztárnál fizetendő ár. Azonnali reklamáció esetén az üzletvezető a magasabb áron kifizetett termék ára és a polcon kiírt ár közötti különbözetet készpénzben visszaadja, elnézést kér, és a látszólag kinyomtatott már magasabb polci árjelző címkét lobogtatja. Egy nappal később a polcon a "hibás", alacsonyabb ár található, a kasszánál a magasabb ár fizetendő.

    Az elmúlt években rendszeresen tapasztalt esetet többször említettük az aktuális üzletvezetőnek, aki mindig olyasmire hivatkozott(kolléga elfelejtette, nem volt idő cserélni, ma reggel változott az ár(vasárnap?) sok a dolgunk...) , amit 1-2 alkalommal lehet elfogadni, de éveken át folyamatosan semmiképp.
    Feltételezésem szerint ez a vásárlók/fogyasztók folyamatos tudatos és szándékos megtévesztése.
    Érdemes végigjárni a sorrendet?: panasz az üzletben(szóban megtörtént), panasz írásban (vásárlók könyve), panasz írásban(email a központi emailcímre), panasz írásban a fogyvéd. hatóságnak / média, közöss.média...? Van értelme? Lehet következménye ami megszünteti a gyakorlatot? Vagy annyi lenne a vége, hogy a vásárló figyeljen oda?
    Mire lehet hivatkozni? A kiírt árnak van jelentősége? Van miatta kötelezettség? Ha reklamálásra szó nélkül odaadják az alacsonyabb áron, de másnap újra a hibás ár van kint akkor az támadható mint megtévesztés? Nekem mint fogyasztónak van szükségem bizonyítékok összegyűjtésére? Fénykép, blokk, stb? A pénztári ár mennyire szabályozott? Van az egyes üzleteknek lehetősége magasabb áron eladni, mint mondjuk egy központilag meghatározott ár? Adhatja tetszőlegesen magas áron? Elcsalható az extra különbözet? Ha emiatt nyereséges kizárólag ez az egy üzlet a lánc többi helyi üzletéhez képest, akkor ez elfogadható üzleti modell?

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák