Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz parandroid #56514 üzenetére

    Jelenleg egy olyan eltúrt, pénzorientált világban élünk (és változásra zéró esély van), hogy a realitás az, hogy a humánközpontú hivatások jelentős részénél komoly áldozatokat kell hozni. Ez nyilván úgy ahogy van nem jó, de aki ilyen irányba akar mozdulni annak ezzel igenis tisztában kell lennie és úgy döntést hozni.

    Egyébként lehet, hogy én mozgok rossz körökben, de egyetlen emberről tudom, hogy tudatosan választotta a tanári hivatást és valódi odaszántsággal űzi a szakmát. Látszik rajta, hogy imádja amit csinál lassan már 20 éve, képzi, fejleszti magát, szervezkedik. Másodállásban egy magán oktató cégnél dolgozik felnőtt átképzésben, tehát még azt is meg tudta oldani, hogy hivatáson belül egészítse ki a jövedelmét, legálisan. De ő tényleg kivétel, egyébként meg az ment tanárnak/szociális munkásnak/nővérnek akinek ötlete sem volt, hogy mit kezdjen magával, vagy gyatrák voltak a tanulmányi eredményei aztán oda meg úgyis bárkit felvesznek.

    Egészen pontosan egy embert ismerek, aki a hivatását választotta és nem panaszkodik. Többször beszélgettem vele erről, hogyan rendezte le magában az évek során, hogy nem lesz új autója soha, sem nyaralás a Riviérán, stb. Mindezek mellett az egyik legboldogabb, legteljesebb életet élő ember akit ismerek, miközben az egész felnőtt élete arról szólt/szól, hogy másokon segít, sokszor erején túl is. És hálás mindenért, hogy van egyáltalán bármilyen autója is és fenn tudja tartani, hogy nem éhezett soha életében, hogy talált egy nőt akivel már 43 éve szeretik egymást, hogy egészségesek a gyerekek, hogy fedél van a feje fölött, sorolhatnám napestig. Csupa olyan dolgok amik mellett a legtöbb ember szó nélkül elmegy és természetesnek veszi. A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy a legtöbb pénz amit valaha megkeresett havi 145e forint.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák