Új hozzászólás Aktív témák

  • EQMontoya

    veterán

    válasz parandroid #56508 üzenetére

    Persze, az tök okés, hogy az emberek zöme nem a pénzért megy ezekre a pályákra, hanem mert tényleg ezt szeretné csinálni. Főleg orvosként, ahová nem is a selejt kerül szerencsére, mert elég komoly ponthatárok vannak. (Mármint: az okosabbja. Emberileg még lehet ettől selejt...)

    Tovább is van, mondom még: pár éve, mikor mondjuk a rezidensek bérét megemelték, úgy tűnt, hogy az általuk keresett pénzből, ha nem is vidáman, de meg lehet majd élni, akár Budapesten is, de vidéken simán.
    Aztán persze a csokkal meg hasonló f..okkal csináltak megint egy frankó ingatlanlufit, így most ismét ott tartunk, hogy nem lehet megélni abból a pénzből Budapesten. Szóval igazából ezzel még tervezni sem lehet ilyesmivel itthon, mert az 1%-os infláció csak a tankönyvekben létezik, meg a kenyérből és tejből álló fogyasztói kosáron mérik, amúgy meg köze nincs a valósághoz.

    Viszlát: a hálapénzzel kapcsolatban teljesen egyetértünk, ne ez alapján válasszon valaki szakmát. De ha már ott van, és kéne a második gyereknek is legalább egy félszoba, hát megértem, hogy elfogadja.
    Infós pályán hamarabb kezdtem el dolgozni, mint hogy végeztem egyetemen, de hogy mennyit lehet keresni seniorként, arról nem sok fogalmam volt. A kezdő bérről még talán valamennyi.

    [ Szerkesztve ]

    Same rules apply!

Új hozzászólás Aktív témák