Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz germinator66 #4700 üzenetére
Bemész bármelyik számtech boltba, megrendeled és 1-2 napon belül meghozzák neked.
Egyébként hogy gondoltad ezt? Nem írod, hogy melyik városban laksz, és valaki sopronban tud egy boltot te elmész oda debrecenből?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. COPY.
tag
válasz salieri. #4696 üzenetére
Szia!
Amennyiben még aktuális a kérdésed... A fehér csík a nyomaton azért van, mert nem jut oda festék. Az összerázás után ált. az szokott történni, hogy egy kis összeállt festékmorzsa beszorul a ház és a festéket felhordó henger közé. Ilyenkor segíteni szokott, hogy ha bedugsz egy papírlapot és ide-oda mozgatva ellökdösöd a festékmorzsát. Meg fogsz lepődni, hogy az üresnek hitt festékből még hány nyomat kijön.
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Általában áramtalanítani szoktam a nyomtatót is, de mikor visszakapcsolom, akkor mindig kinyomtatja a tesztoldalt. Ez nem lehet valahogy kikapcsolni? Hp multifunkciós készülékről van szó, most nem tudok pontos típust.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
István -
zka67
őstag
válasz stvnppp #4704 üzenetére
Valószínűleg a kalibrációs oldalt nyomtatja ki. Ezt mindaddig fogja csinálni, amíg nincs bekalibrálva a nyomtató. A kalibrálás marha egyszerű, PC-nek bekapcsolva kell lennie, amikor kinyomta a kalibrációs lapot a nyomtató be kell tenni a szkennerbe és megnyomni a SCAN gombot és kész.
-
baunti
csendes tag
Üdv Fórumozók
Lehet,hogy rossz helyre írtam a segítség kérést ezért be másoltam ide is.
Sajnos sehol nem találtam segítséget a neten,ezért bennetek bízom.HP F4200 mintha lefagyott volna minden jelzőfény világít folyamatosan (nem villog)és nem reagál a "reset"-re sem,sem az újra telepítés se semmi. Kérem aki tud valami megoldást segítsen.A jótállás 3 hete lejárt.Remélem van megoldás ,szinte alig volt használva.2.patron fogyott ki belőle. -
zsolt04
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem. Egy Canon IP2000-em van.
Nem sokat használjuk ezért rendszeresen kellett bele venni tinta patron (utántöltött S200/S300 BJC 2000/4000 series típusú) mert mindig beleszáradt. Vettem hozzá fejtisztítót ami egy ideig jó volt hozzá, majd már nem segített, de nem is kellett nyomtatnunk. A napokban vettük újra elő a gépet ami egy darab tintát nem nyomott a papírra ezért a fórumon utána néztem és forró vízben kitisztítottam.
Vissza helyezés után a következőt csinálta:
- 1 cm-s sávban nyomtat 1cm-s sávban nem nyomtat így végig az egész oldalon (a nyomtatott részek teljesen tiszták, szépek)
Újra kivettem a fejet és megtisztítottam, de nem lett jobb semmivel, a nem nyomtatott részen halvány folt sincs a hiba ugyan az lett 1 cm szép nyomtatás 1 cm semmi.Mi lehet a probléma? Kábelek? Szerviz? Kuka?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
V.Zoltán112
tag
Sziasztok, most készülök venni egy hp f4580 típusú nyomtatót.. a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet úgy nyomtatni, hogy elkerülöm a router használatát.. a kézikönyvben ajánlja. nem akarok routert is beszerezni
-
lamiki
senior tag
válasz hruodnand #4669 üzenetére
A resetet sehol nem találod ezen a patronon, én egy ilyen, vagy hasonló chipreseterre gondoltam [link]
Bocsi a Stop gombért, de nekem SX205 van, ott számítógép nélkül kifogyott, vagy fel nem ismert patronnál, a Stop gomb egyszeri, vagy többszöri megnyomásakor megmutatja melyik az üres, vagy hibás, fel nem ismert patron, aztán ismét Stop gomb megnyomására áll patroncsere helyzetbe, és azután ismét Stop gomb megnyomásakor végez egy patron felismerést, és tisztítást is.
Olvasd el a kezelésijét, a menüből hogy kérhetsz patron cserét számítógép nélkül [link]
De szerintem ha kikapcsolt állapotban beleteszed a patront, és aztán bekapcsolod a nyomtatót, akkor megpróbálja felismerni a patront.
Epsonoknál már többször találkoztam olyannal, hogy az addig működő patront nem ismeri fel, csak úgy magától. Ilyenkor majdnem mindig segített a patron kiszedése, és újbóli felismertetése számítógép nélkül. Ha nem ismeri fel másodjára sem, akkor csak a patron chipjének kinullázása után ismerte csak fel. De ez csak akkor működik, ha nem a chip halt meg a patronon, halott chippel még csak egyszer találkoztam, nem mennek azok olyan könnyen tönkre.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
MZsoltee
veterán
Milyen lézernyomtató éri meg a legjobban most 20k körül?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
guiness
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, hátha találkozott az én problémámmal valaki. Epson DX3850- es típusú készülékem van, a nyomtatóját már nagyon rég használtam, de most nem is ez a baj, hanem a szkennelő része. Eddig rendesen müködött, de tegnap óta mikor használni akarom, és elinditom a scan programjat akkor kiirja hogy nem inditható el és akarom-e a hibaelharitot megnezni. Nem jövök rá a hibára, nem értem miért nem megy, a programot már újratelepítettem de így sem sikerült megoldanom.
Előre is köszönöm a válaszokat.üdv.
-
guiness
csendes tag
Az egyik szin ki van fogyva a fekete, de eddig nem volt vele gond azt hiszem. Már többször ujratelepitettem a programot ugy is hogy ccleanerrel is tisztogattam, de mindig ugyan az a hiba. "Nem lehet elinditani a scan programot" nem értem már. most tegyek bele egy uj patront? ez segit?
-
lamiki
senior tag
válasz guiness #4714 üzenetére
Próbálj meg esetleg USB kábelt cserélni, a haver scannerének pl feltelepedett a meghajtó programja, fel is ismerte mint új hardver, de aztán nem scannelt semmit, nem találta a számítógép. Adtam neki egy új USB kábelt és szuper lett minden. Esetleg próbáld meg másik USB portban is, hátha az ment tönkre.
[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
Lenry
félisten
hali!
adott egy alig 1 hónapos Canon iP2700-as nyomtató
milyen nyűgje lehet, ha betűk helyett morze kódot nyomtat? pontokat, meg vonalakat...
ha meg vannak betűk akkor azokat félbevágja és halványan nyomtatja ki.barátnőmé a nyomtató, a hétvégén kifogyott belőle a fekete patron, akkor átállítottam, hogy a színesből nyomtasson, azóta most próbált először nyomtatni, a fenti eredménnyel...
lehet ez a baja?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
superecneB
őstag
Üdv!
Milyen papírt ajánlotok Samsung ML1640 es nyomtatóhoz? Ami most van vmi gagyi papír, állandóan elakad ha nagyobb pl 30 oldalt akarok nyomtatni, így kétoldalasban nyomtatni kész kínszenvedés. Főleg az a dühítő mikor 3 oldalt egyszerre kap fel... -
Pet008
csendes tag
Sziasztok.
Olyan probléma lépett fel egy HP PSC 1317 nyomtatóval, hogy villog rajta a tintrapatron led. Azt mondja, hogy ellenőrizze a tintrapatront. És hiába cserélgetem, nincs változás. Próbáltam egyesével, de úgysem oké. Annyira talán rájöttem, hogy a fekete patronnal van baja. Nem garis már, így szétszedném, de nem tudom van-e értelme. Ötlete valakinek ?
Üdv.,
Pet -
gabesz78
tag
Ha kipróbáltad több tutira jó patronnal is és úgy sem következett be változás, esetleg próbáld meg a patronok mögötti érintkezőket megtisztítani. Ha az sem segít akkor egy jól irányzott dobás a kukába.
Még ha valaki meg is tudja javítani - amire kevés esélyt látok - akkor sem éri meg."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy először a gép kikapcsolt nyomtatás közben, mikor egy Epson Mátrix-ra nyomtattam. Ez változó időközönként történt. A szintén csatlakoztatott LaserJet 6L tökéletesen működött. Később már random kikacsolt a gép is így cseréltem benne alaplapot. Most frankón megy a Mátrixal, de a LaserJet 6L elmosódottan nyomtat. Az érdekes az, hogy másik gépről tökéletes a nyomtatás a 6L-el. És másik Laser nyomtatót is rákötöttem az irodából (igaz az USB-s volt) amivel szintén hiba nélkül nyomtat.
Miért nyomtathat össze vissza karaktereket és elmosódottan? Van olyan hogy mindent kinyomtat csak részek hiányoztak minden karakterből.
Már ötletem sincs mit tegyek. Hagytam a windows xp-nek, hogy maga telepítse, meg tettem fel HP drivert is. -
-
zsolt04
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem. Egy Canon IP2000-em van.
Nem sokat használjuk ezért rendszeresen kellett bele venni tinta patron (utántöltött S200/S300 BJC 2000/4000 series típusú) mert mindig beleszáradt. Vettem hozzá fejtisztítót ami egy ideig jó volt hozzá, majd már nem segített, de nem is kellett nyomtatnunk. A napokban vettük újra elő a gépet ami egy darab tintát nem nyomott a papírra ezért a fórumon utána néztem és forró vízben kitisztítottam.
Vissza helyezés után a következőt csinálta:
- 1 cm-s sávban nyomtat 1cm-s sávban nem nyomtat így végig az egész oldalon (a nyomtatott részek teljesen tiszták, szépek)
Újra kivettem a fejet és megtisztítottam, de nem lett jobb semmivel, a nem nyomtatott részen halvány folt sincs a hiba ugyan az lett 1 cm szép nyomtatás 1 cm semmi.Mi lehet a probléma? Kábelek? Szerviz? Kuka?
Köszi a segítséget!
-
medium84
aktív tag
Helló!
A problémám a következő: 10x15-ös fotópapírt vettem, a fényképek képarénya meg 10x13-as papírhoz illeszekdik.
Milyen programmal tudom úgy kinyomtatni, hogy a két szélén maradjon két fehér csík, vagyis ne vágjon le a képből nyomtatáskor? -
gabesz78
tag
válasz medium84 #4727 üzenetére
Üdv!
Én úgy oldottam a problémát, hogy a papírméretnél a "4x6 hüvelyk letéphető füllel" méretet választottam. Ilyen esetben az egyik szélén egy csík marad, amit egyszerűen ollóval levágtam.
"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Egy Samsung ML1640- es mono lézernyomtatót szeretnék újra tölteni és a köv. helyen találtam egy után gyártott tonert chippel:
http://bolthely.hu/abatoner/id/00471_Samsung_ML-1640_2240__ML1640_2240__MLT-D1082S__utangyartott_toner_chippel_3000_oldal__ML_2240__1640_
A kérdésem az lenne, hogy ehhez a tonerhez meg chiphez nem kell semmi mást venni elég lesz kb. 3000 oldalra?
És mit takar az, hogy után gyártott toner miben más ez a sima tonernél?
Előre is köszönöm a válaszokat."Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
törölt tag
Üdv!
Van egy alig használt, egy éves lézernyomtatóm. (Xerox 6110 mfp/b)
Még eredeti tonerek vannak benne, de nagyon durván csíkoz nyomtatáskor. Tehát a nyomtatás irányával megegyezően, azaz a papír hosszában fehér/halványabb szürkeárnyalatú csíkokat ejt.
Szerintek mitől lehet?
Nem hiszem, hogy kiürültek a tonerek, tényleg keveset volt használva. Dob szemmel ránézésre makulátlan. Egyéb hibalehetőség? -
veterán
Sziasztok
Van tapasztalata esetleg valakinek samsung ml szériájú nyomtatóval 2525 pl vagy SAMSUNG ML-2580N-el kapcsolatban
iPhone 13 Pro Max
-
zka67
őstag
válasz #41635072 #4730 üzenetére
Ha tennél fel képet, könnyebb lenne megmondani mi baja lehet, az alapján amit írsz, azt gyanítom, hogy nem csíkot hagy hanem kihagy/halványabban nyomtat. Ha így van, akkor csak koszos a lézerfej, ecsettel kipucolod és kész.
Viszont ha olyan helyre is toner kerül, ahová nem kéne:
Ha a képhenger kerületének megfelelően ismétlődnek a foltok, akkor a képhenger.
Ha ezeket a csíkokat össze-vissza csinálja, akkor a töltőegység vagy a képhenger. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
adott egy hp photosmart b109a. patroncsere után, nyomtatás helyett kiírja hogy nincs kapcsolat a nyomtatóval.
mi lehet a baj?
Aurea mediocritas
-
laczko75
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.Van egy Canon pixma mp610-es nyomtatóm.Elveszett a cd tálcája,egy müanyag lap,aminek a segítségével cd-re vagy dvd-re tudnék nyomtatni.Ha esetleg valaki tudna segíteni abban,hogy hol szerezhetnék be egy ilyent az segítsen kérem! Sokat nyomtatok.
Előre is köszönöm!
Laczko -
laczko75
csendes tag
Még annyit az előző kérésemhez csatolnék,hogy aki szerez nekem egy ilyen müanyagot az kap tőlem gratiszba egy epson stylus c66 nyomtatót.Németországban dolgozom és itt lomtalanítottam.Új állapotú,csak nincsen benne patron és beszáradhatott a fej.
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Van egy ősrégi HP Laserjet 4L nyomtatóm, az lenne a kérdésem, hogy vajon mi okozhatja azt a problémát, hogy ha kinyomtatok valamit, akkor a jobb oldalon nagyon szép, tiszta, hibátlan, de a papír bal oldalán több cm széles csíkban csak szürke csíkot húz? Valami a dobjával lehet? Találkozott-e valaki már ezzel a hibával? Mennyi lehet a javítása?
A toner új benne és szeretném működésre bírni, mert még két gyári bontatlan tonerem van hozzá még.
Előre is köszi!
-
Myers
senior tag
Helló!
Muterom fénymásoló gyanánt beszerzett egy Canon Pixma MP250-est. Még nem bontottam ki, és nem is akarom, mert lehet, hogy vissza kell vinni, ha nem felel meg a célnak.
A kérdés az, hogy tud-e olyat, hogy számítógéppel való összeköttetés nélkül fénymásolni, tehát berakom a lapot, megnyomok egy gombot és kinyomja annyi példányban, amennyiben akarom.
Ugyanis nem szeretném bekapcsolni a számítógépet minden kis szir-szar fénymásolása miatt. Pont ez lenne a lényeg, hogy bárki a családban azonnal használhassa.Legfeljebb havi 100 lapot nyomtatnánk vele.
Láttam hozzá partont, 400 oldalra elég, 5000Ft. Az oldalanként 12,5Ft. Ez sok vagy kevés?
http://www.muszaj.hu/
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki akart-e már arra vetemedni amire én. Azt szeretném ha lenne egy olyan programom, ami számolja a kinyomtatott oldalakat. Sajnos az MP540-em szervíz módban nem nyomtat diagnosztikai oldalt, mert szoftver is kell hozzá, azt meg ugye Canon bá nem adja ki.
Szóval valaki nem tud ilyet?
Persze valami free-t...Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
codec
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a lézernyomtatást szeretnék mágnespapírra csinálni, maga a mágnespapír/mágneses mezője/ okozhat bármi hibát a nyomtatóban?
Köszi!
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Dr. COPY.
tag
Szia!
Szerintem kétkomponensű festéket használó nyomtatóban (amiben developer és mágneshenger is van) ne próbáld ki. Két esetet tudok elképzelni:
1 azonnal rátapad a mágneshengerre,
2 nem a mágneshengerhez, hanem a dobhoz ragad hozzá. Egykomponensű festéket használó nyomtatóban is csak úgy próbálnám ki a helyedben, hogy nyomtatnék egy sima oldalt. Félúton megállítanám a nyomtatást, kivenném a dobot és megnézném, hogy vonzzák-e egymást, ha igen nem kísérleteznék vele. -
zka67
őstag
válasz Dr. COPY. #4746 üzenetére
A mágnespapír nem hangszórómágnes. A mágneshengernek pedig a közelébe se kerül. A dob meg alumíniumból van, ha mágnesezhető lenne el tudod képzelni mi történne a developer porral?
Egy dolgot nem tudok, a mágnespapír nem-e műanyag? Mert akkor megolvaszthatja a fuser unit és akkor valószínűleg a nyomtatóval együtt megy a szemétbe.
-
Dr. COPY.
tag
Szia!
Igazából arra gondoltam, hogy megbolondítja a nyomtatót amikor a festékrészecskék a különböző előjelű töltések hatására ugrálnak a mágneshenger és a dob között. Csak nem akartam ezt írni egy feltehetően laikusnak, csak el akartam tántorítani a kísérlettől, már csak azért is mert a fixálós dologban igazad lehet. Összefoglalva: szerintem a jó válasz az, hogy ne próbálja ki. Lehet mágnespapírt kapni tintasugaras nyomtatóhoz, ezért a biztonság kedvéért használja azt a kombót.
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Milyen nyomtató az, amely többpéldányos (indigós) számlát tud nyomtatni?
Kerestem, de sajnos nem találtam. A választ előre is köszönöm!Üdv.: Dulifi
apróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest