Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hali!
Egy olcsón üzemeltethető (utángyártott patronnal) gyors tintasugaras nyomtató kéne fekete-fehér nyomtatásra, a nyomtatási minőség nem túl fontos. Egy Epson Stylus Office B40W-t néztem ki egyelőre, de ha van jobb megoldás 30-35k-ig nem ragaszkodok hozzá. Kösz."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #3401 üzenetére
Tudom van direkt "Milyen nyomtatót vegyek" topik, de ott nem túl nagy a pörgés, és egyébként is inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi, a specifikációknak én is könnyen utána tudok járni.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
törölt tag
Helló!
Manapság egyre több hibaüzenetet dob a Canon PIXMA MP150 típusú nyomtatóm, Valamelyikről tapasztalatból tudom, hogy micsoda, de vmelyikről fogalmam sincs. Egy angol oldalon megtaláltam a listát de nem teljesen értettem meg. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, most E27-es hibakódot ír. -
JasonD
aktív tag
válasz Dr. COPY. #3399 üzenetére
Okés, köszi a választ! Gyári eredetiről lenne szó, eredeti csomagolásban. Akkor majd néha megrázogatom, aztán remélem jó lesz.
mr_ricsi által említett lejárati dátumos chip, engem is érdekelne, hogy van-e ilyesmi beépítve a hp tonerekbe (konkrétan a CB436A-ról lenne szó).
[ Szerkesztve ]
-
Dr. COPY.
tag
válasz mr_ricsi #3400 üzenetére
Szia!
Nem találkoztam még ilyennel, mert ahova én járok javítani, ott pillanatok alatt elfogynak a tonerek és ha van is ilyen, gyakorlatilag esélye sincs, hogy kiderüljön. A dobozban rázni, vagy sem... Nincs különbség csak így szoktam meg és ezért mondom mindenhol ezt.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Vki meg tudná nekem mondani (röviden) hogy mi a PostScript nyomtatás elve??
Köszi!!
-
Colalite
csendes tag
Szevasztok!
Még mindig ugyanaz a problémám:
-xerox phaser 7400-as nyomtatóm black imaging unit chiipjét szeretném kibányászni!
De sajna nem tudom, hol van!
Segítsen valaki, aki tudja honnan kell? -
-Badger-
tag
Sziasztok!Van egy ezer éves OKI ex14 nyomtatóm...Kb 3 havonta használom és a következő gond adódott:A world-be szerkesztettem egy dokumentumot a szöveg mögé tettem egy fekete-fehér grafikát,amit eddig mindig kinyomtatott már évek óta,most meg nem...Kijön a szöveg és a logo ,ami szintén grafika , a szöveg alatti kép meg nem...mi lehet a probléma?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Nem győzni jöttünk,hanem pusztítani!
-
-Badger-
tag
De nagyon hüje vagyok!Nagy lett a kontraszt és ami látszott a monitoron már nem látszott a nyomaton...SORRY !
[ Szerkesztve ]
Nem győzni jöttünk,hanem pusztítani!
-
tothbe
addikt
-
agi2645
csendes tag
Van egy Epson 4400-as nyomtatóm. Utángyártott patront szeretnék ujratölteni. Hogyan csináljam meg a színvisszaállítást és a töltést??????? Sürgős!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi Ági
agi
-
gorogdinnye3
csendes tag
Hello, a következő problémával találkoztam elég sok sikeres nyomtatás után:
az eredeti kép
a kinyomtatott:
A színes toner/patron utántöltött.
[ Módosította: I_Am ]
-
lamiki
senior tag
válasz gorogdinnye3 #3414 üzenetére
Szerintem a fekete nem nyomtat. Tisztítást próbáltál már? Nyomtass egy fúvóka ellenőrző mintázatot, és meg látszik hol a gond.
Meg aztán az is lehet, valamelyik patronban kifogyóban a tinta, hiába nem jelzi üresnek (lehet kevesebb tintát töltöttek az egyikbe), vagy nem megfelelő valamelyik patronnak a levegőzése, a sor végére elhalványuló nyomtatás nem megfelelő tintaáramlást jelez.[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
válasz gorogdinnye3 #3417 üzenetére
Valamennyi csak van, mert azért vannak színek is a képen.
A nyomtató menyi festék szintet jelez? A fejtisztítást szoftverből próbáltad? Nem csak beszáradt?Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
törölt tag
Köszönöm a választ, de lehetne egy kicsit konkrétabban? Egyrészt gondot okoz az angol nyelv, mondjuk naggyából letudtam fordítani, de melyik az a RESUME gomb??
És ha megtelet e tintagyűtő tartály, akkor elvileg új nyomtatót kellene venni? Vagy olvastam, hogy ki is lehet tisztítani. Hogyan?
Canon PIXMA MP150
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, mitol lehet ez a hibajelenseg a fekete resznel?
A teteje lilas, az alja zoldes szinu a kozepe megfelelo.
Mit lehet ellene tenni ?lenne egy masik kerdesem is. Canon IP 4500 nyomtato es "keves" benne a piros. nyomtat valamennyit, de keves, zoldes szinu lesz a kep. Erre irtatok azt, hogy nehany fuvoka el van tomodve? Ekkor jonhet a melegvizes aztatas?
Koszonom
[ Szerkesztve ]
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
törölt tag
válasz Bandus99 #3420 üzenetére
Szia!
Nállam ilyen hiba akkor jelentkezett, amikor nemvolt elég tinta a patronban, vagy frissenlett kicserélve a patron, esetleg rosszul lett utántöltve.
Szerintem az első javítási kísérlet az a nyomtatófej kalibrálása, amihez ki kell nyomtatni egy minta lapot, és azon megnézni h a megfelelő nyomatot, majd ezeket az értékeket megadni a nyomtató programjában. (legalább is Canon nyomtatóknál így, ja és a próbanyomatot is ezzel kell kinyomtatni)
Remélem tudtam segíteni, és remélem, hogy a hozzá értők nemfognak lehurrogni, hogy ez hülyeség.
-
lamiki
senior tag
válasz Bandus99 #3420 üzenetére
Talán csinálhatnál 1-2 fejtisztítást!
A magenta és a sárga csíkoz kicsit, szerintem nincs nagy gond, 1-2 tisztítás elvileg megoldja, ha nem száradt be nagyon, mert csak pár fúvóka nem megy. Vagy egy kis beszáradaás, vagy levegő okozza patron csere után.
Ahol kék ott a sárga, ahol zöld, ott a magenta hiányzik, és mivel ennél a tesztnél a feketét a 3 (6) színből keveri ki, ezért lesz olyan amilyen. 3 vagy 6 színű a nyomtató, van mind a 3 színből fotó szín is?
A szoftveres fejtisztítás a Canonnak sem árt, ha nem javul 1-2 után, akkor inkább a zöld bogároldós szélvédőmosóval próbálkozz az jobban oldja a tintát.[ Szerkesztve ]
-
Bandus99
őstag
fejbol nem tudom ennek a nyomtatonak a tipusat, de canon azt tudom es azt is, hogy csak 3 szin van benne
zold bogaroldos.... rakerestem forumban, de mindenhol igy irod. ezt ki gyartja ? mert azert ez igy nekem eleg nehezen behatarolhato es gondolom nem lenyegtelen pontosan melyik ez a zold ablakmoso.
koszonom.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Hi all. cannon ip4600 hoz milyen után gyártott patron márkát ajánlatok.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
lamiki
senior tag
válasz Bandus99 #3424 üzenetére
Szerintem a márka nagyjából mindegy, használtam már Tescost, és Prelixet is.
Én 2 fajta nyári szélvédőmosót láttam mindenfelé, a narancssárga valami oldott sókat tartalmaz, én ezért nem azt választottam, a zöld, rovaroldós adalékot és felületaktív anyagokat tartalmaz nagyobb %-ban mint a narancs sárga.
Csak egy a gond, ilyenkor már nem nagyon kapsz nyárit csak tavasszal, a téliben meg alkohol féleség, talán etilénglikol van ami nem biztos, hogy jó a fejnek.
De azért valakinek a haverok közül biztos van a garázsban pár dl nyári is még.
2dl jó sokáig bejár, 10-20 ml elég átmosni egy fejet, mert egyszerre nem szabad kb 1 ml-nél többet belenyomni csonkonként.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"a téliben meg alkohol féleség, talán etilénglikol van ami nem biztos, hogy jó a fejnek."
Tudom, hogy a Canon tintáiban gyárilag van etilén-glikol, ezért nem kell a fejet félteni tőle.
Viszont nem mindegyik téli szélvédőmosóba rakják, az olcsóbbakban csak metil- és etil-alkohol van.
Ezek viszont károsíthatják a gumialkatrészeket, például azokat a tömítéseket, amelyek a patronokat tömítik.Párologtatás útján meg lehet szabadulni a felesleges alkoholoktól, és máris eljutunk kb. oda, mintha eleve folyékony mosogatószer és ioncserélt víz keverékét kezdtük volna használni.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #3429 üzenetére
Ja igen, nem is olyan régen ettől volt hangos a magyar sajtó, talán 2 éve visszapárolták a szélvédőmosót és kommersz szeszt gyártottak belőle fillérekért,és ellátták vele a fél Magyarországot, talán 30 % körüli az alkohol tartalma a hígítatlan szélvédőmosó folyadéknak (most lusta vagyok kimenni a garázsba és megnézni).
Igen én kevertem össze, mert az elilén-glikolt inkább a napkollektoros és az élelmiszer iparban használatos rendszerekben használják, hűtő és hőközlő folyadékként, és a vízzel korlátlanul és kiválóan keveredik.
Akkor már egyszerűbb kunyerálni a haveroktól nyárit, és nem kell trükközni vele, vagy elég sok kocsi tulajnak van otthon ilyen a garázsba egy kicsi kimaradva. Bár én sem vettem tavasszal a Tescoból 5-600 Ft-ért 5 litert, de azért most sikerült márkásabbat vennem 2 literest 500 Ft-ért pár emberkétől való kérdezősködés után, mivel azért nehézkes már ilyenkor nyárit venni .
Ez azért még messze olcsóbb mint amit különböző helyeken árulnak fejtisztító folyadékként.
Nem mindegy, hogy 2000 ml 500 Ft, vagy 30 ml 600 Ft , és még a tintát sem oldja olyan jól sok esetben.[ Szerkesztve ]
-
lamiki
senior tag
Kicsit szétszórt vagyok mostanság úgy látszik. helyesbítek.
Tehát helyesen: az etilén-glikol a fagyálló alapanyaga főleg és kisebb részben a téli szélvédő mosóé, a polipropilén-glikol meg az élelmiszeriparban és fogyasztási cikkek gyártásakor hűtő- és fűtőrendszerekben hűtőfolyadékként, szolár és hőpumpa berendezésekben fűtőfolyadékként.A téli szélvédőmosók ilyeneket is tartalmaznak különböző arányokban: Etil-alkohol,Izopropil-alkohol, Monoetilén-glikol, Nátrium-alkil-benzolszulfonát meg hasonlókat, úgyhogy inkább jobb óvatosnak lenni a sok vegyi anyag és a változatos összetétel miatt. Van amelyik denaturált etanolt tartalmaz 50 %-os töménységben, ebből már lehet pálinkát főzni ha lepárolják a keserű anyag eltávolítása miatt.
A nyári szélvédőmosónak meg el kell olvasni az összetételét a cimkéjén, mert most látom létezik olyan is, hogy: Illatanyag (0,01%), színezőanyag (nyomokban) és a lentebb felsorolt anyagok 99%-os ioncserélt vizes oldata , szóval kb desztillált víz + némi illatanyag, az egyik nagy áruházunkban kapható, van amelyikben Lauril-éter-szulfát nátrium 5% alatti van..
Az a jó amin ez szerepel, vagy valami hasonló: 5% alatti nem ionos és anionaktív tenzidek, 5% alatti NTA, illat, színezék. Azért itt is nagy a kavalkád, mert eladnak mindent ablakmosóként.[ Szerkesztve ]
-
Bandus99
őstag
Nem mondom, hogy megertettem elsore, de majd elolvasom meg 3x ....
Lehet ezt nem itt kellene kerdeznem, de ha mar itt irogatok...
Van egy HP ColorLaserJet 1500L tipusu nyomtato.
Leszedtem a hp oldalarol az alap drivert mneg egy pach-et. Mukodik tokeletesen a nyomtato, de azt mondja a tulaj regen a nyomtato visszajelezte szoftveresen a tonerek toltottsegi szintjet.
Valoszinuleg a gyari cd-n lehetett a progi, de azt nem talaljak.
Tudna valaki ebben segiteni ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Milyen multifunkciós nyomtatót érdemes venni 50.000ft-ért?
Nincs különösebb elvárás, csak hogy multifunkciós legyen
Fotó nem lenne vele nyomtatva, tehát az nem annyira fontos.
Bár ennyi pénzért gondolom már mind jó minőségben nyomtat.Gondolom ennyi pénzért lézert érdemes már venni.
Abba mennyivel drágább a tinta (toner) mint egy tintás?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
mr_ricsi
veterán
-
Bandus99
őstag
Mitol van az, hogy ha kinyomtatok szines teglalapokat, akkor a magenta- megfeleloen megjelenik (egy kicsit csikosan) de ugyanugy nez ki a szin mint a monitoron rozsaszines arnyalat, ugyanakkor a piros szin helyet narancssargat nyomtat a nyomtato.
Ez is a piros szin fuvokajanak eltomodese miatt van ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
superecneB
őstag
Üdv!
Samsung ML-1640-es nyomtatómmal van kis probléma. Beindítok egy nyomtatást és egyszerüen nem nyomtat mintha ki sem adtam volna a parancsot. Állapot jelző led zöld. Az utolsó dolog amit nyomtatott egy error volt:
INTERNAL ERROR: Incomplete Session by time out
POSITION: 0x2f901f (3117087)
SYSTEM: h5fwsim_snipe/os_hook
LINE: 1060
VERSION: SPL 5.07 06-27-2006
Mi lehet a baja? -
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #3434 üzenetére
Lehet, hogy lényegtelen, de benne van, bár valami szerepe csak van mert mosószer összetevő, lehet csak annyit csinál, hogy pl a felületi feszültséget csökkenti, miáltal jobban hat a másik összetevő, nem tudom, mindenesetre az illatosított desztillált víztől biztos jobb, amit nemelyik gyártó szélvédőmosóként árul.
Nekem ez vált be, de végül is azt vesz mindenki amit akar, ha valaki arra esküszik, hogy neki csak az a jó amit megvesz 1000 ft-ért 50 ml valamit, amiben azt sem tudja mi van (mivel amit eddig vettem fejtisztítót még sosem volt ráírva semmi összetevő, a nevén kívűl), ám tegye.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
Clubforum2
tag
Sziasztok!
Vennék egy Canon Pixma mp140-et. Ebbe a típusba lehet utántöltetni patront? Ha igen kb mi az ára?Chippeltetni kell?Bocs a láma kérdésekért,de sosem volt még nyomtatóm,és fogalmam sincs,hogyan álljak neki a vásárlásnak egyeltalán.A lények,hogy van rá kb 15000 Ft,és nem szeretnék majd utána horror árakon patronokat vásárolni,töltetni.
Köszi a válaszokat előre is.Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
lamiki
senior tag
válasz Clubforum2 #3439 üzenetére
Canont azt nem ismerem, de ennyiért kapsz egy Epson SX200-at kb, azt ha veszel kozzá kb 2000 Ft-ért egy resetelőt, és valami nagyobb kiszerelésű tintát akkor 30-50 Ft/ patron áron megtöltheted.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Clubforum2 #3439 üzenetére
"Ebbe a típusba lehet utántöltetni patront?"
Lehet, de nem éri meg.
Csak a patront kell kifúrni, tintával feltölteni, és a nyomtató tintafigyelését kikapcsolni.
Viszont a patron egyben van a fejjel, ha valami történik vele, utángyártottban is 3-4e Ft-odba fáj a pótlásuk.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Dr. COPY.
tag
válasz superecneB #3436 üzenetére
Szia!
Húzd ki a nyomtatót az elektromos hálózatból, a számítógépről törölj minden nyomtatási parancsot, majd dugd vissza a nyomtatót és nyomtass egy tesztoldalt. Ezt azt hiszem a bekapcsológomb hosszan tartó nyomásával lehet kinyomtatni. Ha ez rendesen kijön, akkor nyomtass egyet a számítógépről is. Ha a tesztoldal rendesen kijön, de a gépről nem tudsz nyomtatni akkor írjál.
-
Hi. A (#3427) kérdés re nem kaptam választ de semilyent. Most nem értem
Akkora hülye kérdést tettem fel hogy arra se méltat senki hogy elküldjön a p..... ba
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
lamiki
senior tag
válasz royalka #3445 üzenetére
Kesesőbe írd be a nyomtatód típusát Canon IP 4600
Itt is találsz még autoresetes chipet is hozzá.
Lehet azért nem kaptál választ mert, nem használják ezt a típust akik éppen akkortájt olvasták a fórumot.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
-
Peace
nagyúr
Itt hever mellettem egy Epson SX215-ös multifunkciós masina. Scan-elni szeretnék vele, de az hivatalos oldalról letöltött EPSON Scan (3.760) for win7 64 bit FRAPS-ot telepít fel konkrétan, és ennyi. Semmi epson scan progi nem települ az exe elindítása után. Valaki tudna nekem linkelni egy scan software linket, ami valóban települ is? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest