Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
-
vans?
őstag
sziasztok!
tudtok esetleg ajanlani olyan helyet, ahol viszonylag csendben lehet unnepelni a szilvesztert? tehat nincs buli, nincs a szomszedok petardazasa, tuzijatekhegyek, stb.
lehetoleg Nyugat-Mo.-n
koszi barmi tippet!
hábm bábm
-
sasa134
addikt
BF Tesco Utazas dealek. Van pár jó ajánlat. [link]
Avanti Roma
-
AMD Power
titán
Július végén volt már valaki Tunéziában? Milyen idő van ott olyankor? Én anno szeptember elején voltam. Az teljesen jó volt. De most arra at időszakra nincs szabink.
-
S.J.
tag
valaki esetleg megy srilankara: ritka a jo sofor, vezetni nem ajanlatos. de tudok ajanlani egy megbizhato helyi embert. 1 hetig, 1000km-t mentunk egyutt, 60-70e kozotti osszeget kert el. Jo kis suzukija van. (plusz meghivogattam par dologra, de ezeket nem tudom pontosan)
+94 76 942 9262 Név: Ruwan
nagyon gyozkodott h reklamozzam, megerdemli mert igaz amit leirtam teljesen :)
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Ha repültök a Liszt Ferencről, hol szoktátok hagyni az autót? Van bevált parkoló?
-
dugo_
veterán
válasz Elemental #5109 üzenetére
Nincs sok összehasonlítási alapom, de előző hónapban itt lett lerakva egy céges, amikor mentünk ki egy hétre:
http://ferihegyfedettparkolo.hu/Hoz-visz a srác a terminálig egy kisbusszal.
-
AMD Power
titán
válasz Elemental #5109 üzenetére
Én sehol. Én mindig velük megyek! Ferihegy-transzfer.
-
Elemental
addikt
A Liszt Ferencen is van parkoló, 7k lenne a 8 nap a legolcsóbb helyen. Azt írja 10 perc gyaloglás, és nem őrzött. Ennél lehet jobb lenne, amit dugo_ linkelt, ott is ugyanannyi, de legalább őrzött, és sétálni sem kell, mert elvisznek a bejáratig.
Eddig mindig volt, aki felvitt, de már sem a fateromat, sem az apósomat nem szívesen fognám be sofőrnek. -
mirci18
addikt
válasz Elemental #5112 üzenetére
[link] Holiday Lite Parking
Én megszerettem. Sokat nem ad de ellenben legalább olcsó. Kártyás rendszer működik így a kocsid rajtad kívül a kártya nélkül senki nem viheti ki.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Elemental
addikt
Köszi, srácok, ebből már tudok választani.
-
realist
őstag
Pár év után úja külföldre mennénk nyaralni. A nejemmel és az 5 éves gyerkőccel. A cél Görögország lenne (bírom a barátságosságukat és a kajájukat ), esetleg ha minden kötél szakad akkor
Horvátország (velük nem voltak annyira jó tapasztalataim korábban, elég lehúzós népségnek ismertem meg Őket, északi részen szeszélyes időjárással).
Lényeg, hogy EU-n belül, hogy legyen épkézláb orvosi ellátás. A gyerekkel mindig megszívunk valamit, legyen csípés vagy akármi. Így pl. olyan görög sziget eleve kizárt, ahol nincs kórház.Szívem szerint kocsival mennék, de mivel a nejem nem vezet és angollal is csak alap fokon boldogul ezért ebben van kockázat. A kocsi lerobbanástól nem tartok (és van is rá biztosítás), de mi van ha nem tudok valamiért hazavezetni. Eltörik akármim vagy belelépek egy tengerisünbe vagy vmi Ilyen esetben a kocsi nem gurul haza magától 1000-1500 km-t...
Néztem booking-on szállásokat és külön repjegyeket (Bp.-i vagy bécsi indulással) meglepődve tapasztaltam az árakat. Repjegy árak 250-300e szállás 130-220e. Vagy apartmant néztem ellátás nélkül, vagy egyszerű hotelt, reggelivel és kis medencével.
(Tekintve, hogy 6 éve Rodoszon voltunk repülővel 2esben apartmanban 1 hétig 200e -ért kicsit meglepődtem. )
A fent írtakat utazási irodán keresztül 390-450e körül látom (Kréta, Rodosz, Zakynthos amiket néztem), javarészt korai foglalással előszezonban.
Autóval kb. 100-120e útiköltséggel és 120-200e szállás költséggel számolgatva néztem pl Sartit.Közepesen tanácstalan vagyok, hogy rendben vannak-e az eddigi megállapításaim ezért írok, mondjuk eléggé látszik, hogy még messze a szezon a topicon
Van ötlet, hogy merre/mikor érdemes olcsóbb szervezett repülős utat keresnem hármunknak?
Fix időpontot kell kinéznem és nem szeretném húzni az időt. -
keIdor
titán
válasz realist #5117 üzenetére
Szerintem nem érdemes a legrosszabbra számítani mindig, olyan csípést Európában úgysem tudsz szerezni, ami instant kórház, kivétel ha allergiás vagy valamire.
Majdnem minden szigeten, főleg a nagyok, Kréta vagy Rodosz pl. van kórház, még Santorinin is.Városok vannak ott is, nyáron simán 50.000-100.000+ népességgel...Autóval már Lefkadára le lehet menni, mert van híd, de komppal az összes sziget elérhető. Én szigetre mennék, nekem Görögbe azok jöttek be a legjobban.
Lefkada, Zakynthos, Santorini jött be nekem eddig a legjobban, nagyon szép helyek vannak, persze az összesen még nem jártam.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
realist
őstag
Boldog újévet!
Korábban itthon egy szállóban már volt egy csípés gondunk, itt az instant kórház kevés volt, mehettünk másik városba gyerekkórházba ellátásért.
Szóval jobb félni mint megijedni, azaz inkább előre tervezek mint pánikolok.Azzal teljesen egyetértek, hogy a Görögöknél a szigetek a legjobbak (3 szigeten és a szárazföldi területeken is voltam korábban). Lefkada teljesen rendben van csak kocsival már neccesnek érzem a távot, hogy csak én tudok vezetni a családból (megállókkal és határral számolva simán 16-17 óra és akkor még nincs is semmi szívás).
Amit a repülős utaknál írtam az árakról az szerinted mennyire reális? Van ötleted, hogy hol érdemes nézelődni ill. az előszezonra próbáljak lőni és minél előbb befoglaljak valamit; vagy érdemes lehet kivárni?
-
realist
őstag
Szlovénia kapcsán mik a tapasztaltok? A fő probléma a változékony időjárás?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nagyon megy már a nyári utazás variálás....
Júliusra nézelődök. Tunézia, Törökország.... Görög esetleg. Bár a legtöbb Görög önellátó ugyan annyiért ahol máshol all inclusive van már. -
sasa134
addikt
válasz realist #5120 üzenetére
Szlovéniával semmi probléma nincs, max az, hogy haza kell jönni ha letelik a szabi :)
Nézd meg a szlovén tengerpartot, van homokos épített strand Portorozban, ami gyerekkel ideális, nem olyan zsúfolt mint Horváto. , szép nyugis városkákkal (pl Piran), át lehet menni kirándulni Triesztbe, vagy akár hajóval Velencébe. Kocsival sem vészes.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
bandus
veterán
az idei nyaralásokat szeretnénk júniusra és szeptemberre időzíteni, 1-1 hét szicília és valamely görög sziget. ti tudtok-e bármilyen érvről, hogy érdemesebb-e pl. júniusban szcíliát választani és szeptemberben görögországot, vagy pedig fordítava? köszi előre is emellett jöhetnek tippek görö szigetekre is, korfu-t és rhodoszt már kipipáltam.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
titetoyz
tag
Sziasztok!
Barátnőmmel mennénk nyáron valahova külföldre, repülővel. Tengerhez szeretnénk menni, ámde valami olyan helyet keresünk ahol látnivalók is akadnak, 6-7 éjszaka a terv, július25től augusztus 1ig.
A keret kb 300k.
Bárkinek bármi ötlete? Mindent szívesen meghallgatunk, köszi!
-
sasa134
addikt
válasz titetoyz #5125 üzenetére
Szia, őszintén, ez nem túl egyszerű, a nyár középen, amikor minden a legdrágább, repülni tengerpartra 950 Euróért. Ha jól értem ez a teljes büdzsé...Nehez ügy. Amíg az összeget nem láttam, rávágtam volna, hogy Barcelona. Rengeteg látnivaló, olcsón repülhető, és talán Europa legjobb városi strandjai/tengerpartja. De ennyiből ez csücskös lesz. A szállás ekkor simán minimum 3-400Eur, és azért az nem lesz álomhely. Es akkor még enni / inni, még ha az alapélelmiszerek nem drágák...plusz közlekedés, pár belépő...nem könnyű. Sztem nézegess neten, Invia, Aldi Utazás, stb stb, hogy kb mi jön ki 300bol a nyár középen 2 főre repcsivel. Sztem a legvalószínűbb, hogy Tunezia , Bulgária lesz az ami belefér, és ott sem a legszínvonalasabb szállások. Persze nem tudom, mik az igények. Én ennyiért próbálnék egy apartmant /airbnb-t keresni valahol az Isztrián, és autós úton gondolkoznék (kaját vinni, főzni).
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
bandus
veterán
válasz sasa134 #5126 üzenetére
+1, sajnos a szezon közepén ez így igazi kihívás, bár nem írta a kollega, hogy a keret mit takar, költőpénzt, vagy csak útikölséget, vagy pedig utazás+szállást. nekünk a tavaly júniusi grúziai utazás, ami ugye messze nem nyugat-európa, került 400k+-ba.
-
m3tr0
őstag
Szicíliában nem voltam még sajnos, Görögországban igen, itt szeptemberben és augusztus végén. Mindkét időpontban rohadt meleg volt.
Zakynthost tudnám ajánlani (a másikat már kilőttétek) nekünk nagyon bejött.
Kalamakiban voltunk kb. 300 m-re a tengertől,ahol homokos lassan mélyülő nagyon klassz strand volt. Persze béreltünk autót,quadot,bejártuk a szigetet de ugye annyi kis szuper hely van, öblökkel strandhelyekkel,hogy minden évben lehetne találni valamit ahol még nem volt ember.Még tuti visszamegyünk.
-
bandus
veterán
lehet 10 nap is, akár, ha épp úgy jön ki, de a rendelkezésre álló szabadság sajna véges, így valószínűbb a 7-8 napos tartózkodás. emellett tervben van még egy kisebb roadtrip ausztriában, meg néhány horvátországi hosszú hétvége, így gyorsan elfogy a huszonpár nap. és síelni még nem is voltam
-
-
senior tag
Sziasztok.
Édesanyámat szeretném meglepni szülinapjára egy olasz úttal. Április vége, május lenne az ideális. Neki leginkább ezek az olasz kis szűk,szép utcácskák a mániái,de a templomokat is nagyon szereti. Víz annyira nem vonzza,de az se baj ha szép déli város. kb 3éjszaka max elég lenne és őszintén szólva egyikünk se tapasztalt utazó. Szóval nem tudom közlekedés stb terén mennyire bonyolult túristaként,kis angollal eligazodni.
Büdzsé kb 150 durván.
Milano is volt nézve comoi-tó meglátogatásával és emellett Bologna, Bari is ajánlva lett egy ismerősöm által,de még csak ma jött az ötlet,szóval mindenféle szép helyre nyitott vagyok.
Köszönöm előre is!
iPhone 13 Pro 128GB
-
sasa134
addikt
válasz dani0113 #5136 üzenetére
Mind nagyon jó hely, Olszo-ban nem nagyon lehet hibázni (persze vannak kivételek), de Bologna, Pisa, kocsival Udine szuper (Velencét mérsékelten ajánlom, borzalmas sztem) . Meg kell nézni, hogy adott időszakban hova olcsó eljutni...Szállás millió van, pénztárca és igény kérdése.
Milánót én nem kedvelem, ha tipikus olasz, szűk utcás hangulatra vágytok, azt nem fogja hozni. Akkor mar Róma, ami ezerszer többet ad, de nem lesz olcsó, csakúgy mint Miláno.
Illetve egy hvg Romában csak a felszín kapargatására elég. Én megpróbálnék egy Pisa-t ( félnap kell rá max) onnan vonattal Firenze. Van repcsi Pestről.Ha autó is opció, akkor én Trieszt + Udine, vagy Udine + Padova kombót szerveznék.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Valty
aktív tag
válasz dani0113 #5138 üzenetére
Firenzére +1, egy nagyon szép, hangulatos város. Onnét esetleg el lehet jutni Sienába, Pisába, San Gimignanoba vagy akár Bolognába is. Milánó szerintem is semmi különös (bár Davincitől Az utolsó vacsorát érdemes megtekinteni csak jó előre be kell foglalni), akkor már inkább Velence - Padova - Verona vagy a fentebb említett Udine
Viszont azzal sajnos számolni kell, hogy ezek nem a legolcsóbb városok (egy lapát fagyi Toszkánában kb. 6 euró). 3 éjszaka utazással, szállással, belépőjegyekkel necces lehet 150k-ból 2 személyre -
sasa134
addikt
válasz dani0113 #5138 üzenetére
Nézd, nem mindegy, hogy Zalaegerszegről, BP-ről, vagy Debrecenből indulsz. Érted...
Nem vészes. Udine Győrből kényelmes 6 óra. Mas kérdés, hogy ki akarod-e tenni Édesanyád ennek. Van, akinek egy ilyen élmény, van, akinek rémálom... Anyukám pl nem bírná a háta miatt.Meg persze nem biztos hogy autopályamatricák, benzin, stb mellett megéri a dolog...Ha vhova elrepülsz 10k Hufért 1000km-re, akkor nem kérdés, hogy jobban kijössz, mint kocsival..
Szoval ezt neked kell tudni.Most megint brutálisan őszinte leszek,de az a 150k Huf nem túl sok. Gondolja bele, ha ketten mentek, 2 repjegy aligha lesz 30-40k Huf alatt. Jó, vannak 3000Ft-os jegyek, meg lehet menni 16 átszállással egy övtaskaval, de legyünk reálisak. Szoval marad 100k 3 éjszakára, 4 napra, mindenre. Az nem sok... Irány a booking, meg azbairbnb, nézd meg mennyi 3 éjszaka Pisában, vagy Firezeben 2, vagy mondjuk 1 Triesztbem 2 Udinében. Szoval nem könnyű...Plusz akárhova beülsz enni, pizza 10Eur, 2 sör, vagy 2 pohár bor 6-7, cappuccino 3, és akkor az min 30-35Eur. Semmi különös. Nagyon okosan kell utazni és megszállni, hogy ez beleférjen 2 főre 460 Euróba.
Titkos tipp: Piran, Szlovenia. Egykori olasz kisváros, csodás mediterrán hangulattal, szűk kis utcákkal, csodás kikötővel. Minden étteremben olasz menü, olaszul beszélnek, Trieszt fél óra kocsival. Az beleférhet ennyibe, nézz körül bookingon szállásokért (autó parkolása drága lehet, arra figyelj, nem lehet Piranba behajtani nem helyieknek csak 1-2 órára).
@Valty
+1, egyetértek![ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő témában:
Észak Afrikai nyaralást tervezünk a feleségemmel Júni végén kb 10-13 napra.
Elsősorban Egyiptom, és Vörös-tenger de: Marokkó, Tunézia, Líbia stb. felé is szívesen mennénk.
Főként a napozást és pihenést részesítjük előnyben.
Tudnátok ajánlani ideális célpontot és egy jó all inclusive szállodát?
Elsődlegesen a saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Köszi előre is.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Xarina
aktív tag
válasz Bacusuz #5141 üzenetére
Ha elsősorban a Vörös tenger a cél, akkor értelemszerűen Egyiptom, de ott nagyon meleg van nyáron. Bár a tenger mellett állandóan fúj a szél, de szerintem jobb tavasszal vagy ősszel.
Esetleg szóba jöhet még Jordánia is, oda is elég olcsón el lehet jutni, de Egyiptom sokkal jobb, ráadásul jóval olcsóbb is.
Marokkóban az óceán meg nem túl meleg, de azért nyáron élvezhető. Líbia felejtős, szerintem be sem jutsz. Akkor már inkább Algéria, az könnyen járható, de oda vízum kell még itthonról. Könnyen megadják csak perkálni kell, bár nem túl olcsó. Pár nap alatt megcsinálják a budai követségen. Spanyolországból sok az olcsó repjegy, közvetlen járat amúgy sincs. A tengerpartja szép és kevés a turista, főleg franciák meg helyiek vannak.
Tunéziával nem sok tapasztalatom van, de az arabok közül ők a leglehúzósabbak és legkevésbé érdekesek. Ár/érték arányban sokkal jobb Egyiptom vagy Marokkó.
All inclusive szállodákról nem tudok nyilatkozni, szerintem nem éri meg. Ezek közül bárhova mész, a kaja nagyon olcsó még úgy is, hogy az üdülőhelyeken 3-5x árak vannak a normál árakhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
válasz Bacusuz #5141 üzenetére
Egyiptom nagyon jó választás szerintem is. Mivel nem tudom mennyi lenne a rászánt összeg, ezért írok több hotelt is Hurghada környékén.
Ha költséghatékony megoldás kell, akkor szóba jöhet a Sunny Days El Palacio 4*, Pharaoh Azur Resort 5* (de reálisan inkább 4* ez is).
Ár/érték arányban egész jó választás lehet a Desert Rose 5*, Titanic Royal 5* (2019-ben nyílt hotel), Serenity Makadi Beach 5*, Meraki Resort 4+* (adult only), Sunrise Holidays Resort 5* (adult only)
Egy picit már drágább, de közelít a luxus hotelekhez: Sentido Mamlouk Palace 5*, Tropitel Sahl Hashesh 5*, Albatros Palace 5*, Pickalbatros Citadel Resort 5*
Luxus kategória: Steigenberger Aldau Beach 5*, Premier la Reve 5* (adult only, főleg nászutasoknak szoktam ajánlani, ezzel maximálisan elégedett volt mindenki hazatérés után, nem hiába kerül annyiba).
Rixos Makadi Bay 5* és Rixos Magawish 5* - ezekről még egyelőre nincs visszajelzés, mivel most nyíltak, de a Rixos hotellánc garancia a minőségre.A fent felsorolt hoteleket adtuk el leginkább az elmúlt két évben, kolozsvári és marosvásárhelyi indulásokkal (gondolom a magyarországi utazási irodák kínálatában is meg kellene lenniük). Párat közülük én is láttam személyesen vagy közeli barátok, ismerősők jártak már ott és elégedetten tértek haza.
-
Bacusuz
őstag
Xarina, AMD Power, bandus, elod22 köszönöm a válaszaitokat!
Hála nektek most már kezdünk tisztán látni.
Tehát Egyiptom ami nekünk is a legkézenfekvőbb, és az adults only is nagyon tetszik(mi is ketten mennénk), hisz most lett a fiunk akkora, hogy ebben az időszakban épp Máltán lesz a gimnáziummal. :-)
11-12 éjszakánk lesz a nyaralásra és a keret 300 e ft/fő. Természetesen ha van jobb picit drágábban még rugalmasak vagyunk, de feleslegesen nem költenénk többet sőt ha olcsóbb mégjobb.
Ismerősék többször voltak a Prima Life Makadi-bay hotelben és jó visszajelzéseket kaptam , de ez régebben volt és azt tapasztaltam, hogy a turisták a sok év alatt szépen lelakják a hotelszobákat az üzemeltetők meg nem fordítanak már annyit a felújításokra.
A Serenity Makadi Beach-ről olvastam jókat, de mi mindenképp olyan hotelt keresünk ahol a partról be tudunk sétálni a vízbe.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Xarina
aktív tag
válasz Bacusuz #5146 üzenetére
A Vörös tengerhez szerintem a korallzátonyok miatt érdemes menni. Így szerintem ne a szállodák csillagának számát nézd meg, hanem annak nézz utána, hogy mely szállodák előtt vannak jó korallszirtek. Ha Hurghadát választod, ott jóval kevesebb a lehetőség Sharmhoz képest, a jobb helyek jócskán beljebb vannak a parttól és főként hajóval közelíthetők meg. De azért van pár jó hely a part közelében is, főleg a városon kívül Safaga irányába.
Ha 12 éjszakára mész, akkor mehetsz akár 2 vagy több szállásra is. Ha nem irodával mész hanem magadnak szervezed és érdekel az all inclusive, akkor befizethetsz akár csak 1-1 napra is külön a kajáért.
Marsha Alarm is jó, de ott a szállodasoron kívül nem sok minden van.
Ha meg a búvárkodás vagy snorkellezés nem vonz (bár Egyiptom főleg az miatt érdekes a kulturális vonalon kívül), akkor nyáron nagyon jó a Földközi tengeri része is Egyiptomnak, főleg Alexandria és Marsa Mathuh környéke. Sok helyi is a Vörös tenger mellől oda menekül nyáron a hőség elől.
De ha gimnazista a gyerek, akkor szerintem 2 hétre el tudtok menni bármely időpontban, nem fontos a legnagyobb hőségben. Átszállással már gyakran ki lehet hozni a repjegyet 20ezer alatt oda vissza. -
elod22
senior tag
válasz Bacusuz #5146 üzenetére
Így igaz, a Prima Life Makadi sem rossz, de ráférne már egy felújítás és még drágább is valamivel, mint a Serenity. Ha nem szeretnétek korallos partot, akkor Makadi Bay lehet nem a legjobb opció. Ahogy Xarina is mondja,, a Vörös-tenger szépségét a korallzátonyok adják.
A Titani Royal-nál biztosra tudom, hogy be homokos a bemenet és nem korallos. A Desert Rose is ilyen, van egy kisebb öböl ami homokos, viszont ott van egy korallos rész is a snorkelingezni vágyóknak.
Sharm el Sheikh többnyire sziklás, korallos partokból áll, ahogy értelmezem nem ilyesmit szeretnétek. Az északi partszakaszt nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni.
Egyiptom egy olcsó ország, nyilván saját magadnak leszervezve lehet olcsóbban ki tudod hozni, ezzel nem vitatkozok, bár az egyiptomi emberek valamiért nem voltak valami bizalomgerjesztőek. Én nem szívesen indulnék a bizonytalanba pont Egyiptomba. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Djerba-ba volt már innen valaki? -
Dinter
addikt
Sziasztok! Az számít, hogy a repülőjegyet oda-vissza veszem meg egybe vagy külön-külön? Mert külön beállítva az oda és visszautat sokkal olcsóbb lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest