Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    A jakuzzihoz:

    - bőven van olyan jakuzzi, amiben "bármit lehet csinálni" :) nem a mérete a "probléma"
    - a szobákban lévő jakuzzi vagy rendes igazi jakuzzi, vagy pezsgőkád.

    Pezsgőkád:
    Abban fürdik mindenki, belemegy a csöveibe mindenfajta fürdőszerek/szappan/bőr/kosz/haj/kitudjami, nincs rendesen takarítva ez a rész, mert ugye nem is lehet, nincs vegyszerezve, gyakotlativag egy tömény fertő. Na, ha ebben dugsz, lehet leesik egy hét múlva :) Viszont a vizet legalább leereszted belőle minden használat után.

    Jakuzzi:
    Ebben a víz nincs naponta cserélve, használattól függően pár naptól hónap(ok). Ebbe csak tisztán, megfürödve (!) ülsz bele. A vizet nyilván otthon nem cseréled naponta, én max. olyan 2 havonta szoktam. Nyilvános helyek persze egész más tészta.
    Minden ilyen rendesen be van vegyszerezve mint egy medence (hetente adagolás, fürdés után ez-az, stb., komoly szűrők vannak benne, ózonátor, fűti a vizet, stb.)
    Amikor nem használod, le van takarva hőszigetelő/záró réteggel. Levenni akkor szokás, ha dizájnból látni akarod vagy ha használod. Ahol zárt helységben van, ott komolyabb gépészet kell a pára kivezetésére.
    Amúgy ebbe max a szűrőbe ott marad majd, amit "beleengedsz" :).

    Persze ilyenből van ilyen epoxi/műanyag/akármilyen alapú kád, vagy persze épített is. Bármelyik lehet jó is meg rosszabb is. Jellenzően közösségi helyeken építenek inkább.

Új hozzászólás Aktív témák