Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
válasz agressiv #1050 üzenetére
Az egyetlen dolog, amit nem fogok fel és amiért továbbra is kötöm az ebet a karóhoz, hogy ez kizárólag az újabb drivereknél jön elő.
Én inkább arra gondolok, hogy mint a processzoroknál, úgy a gpu-knál is lehet eltérő az alapfeszültsége két teljesen azonos típusnak, így egyes daraboknál instabil működést eredményezhet a túlzott feszültség és/vagy órajelcsökkenés, amit adott esetben a másik még simán kibír, tehát ilyen értelemben lehet "hibás" a gpu-is.
(Ezzel nem vonom kétségbe az általad leírtakat a stabilitási gondokra / hardverhibá(k)ra vonatkozóan, de az én esetemben még mindig inkább a drivert hibáztatnám, éppen azért, mert a korábbi driverekkel betonstabil minden, és semmi gondom nincs / nem volt, pedig megvan már több, mint fél éve a kártya.)
Régebben volt HD 5870-em is, egy időben előjött néhány embernél az ú.n. szürkehalál, engem akkor szerencsére elkerült ez a probléma, nem tudom végül, mi lett arra a megoldás, de úgy rémlik, hogy ott is a 2D-energiagazdálkodás tehetett róla.
-
agressiv
addikt
válasz Szergei #1051 üzenetére
Amit írsz az alacsony feszültségekről tulajdonképpen én is azt mondom, csak annyival egészíteném ki, hogy bármilyen zavar a tápban, vagy a gép bármely komponense is őrjíti meg a GPU-t ezek kiszámolhatatlan tényezők, de elvileg menniük kellene és valóban ezek "hibás" GPU-k.
Régebbi driverekkel azért lehet stabilabb, mert azok talán nem használják a GPU azon "tudását" amit már nem bír. Ezért is okozzák a böngésző hardveres gyorsítása, aero, stb. a Kártyák halálát, mert nem gészen arra lettek kitalálva, hogy nagyon alacsony órajelen dolgozzanak ami2D-ben nem gond, de bármilyen hardveres munkánál instabilitást okoz.
Próbáltál már 2D órajelet, vagy feszültséget emelni új driverrel?
Hát még a borz.....
-
Size83
csendes tag
válasz Trevize1987 #1043 üzenetére
Amennyiben valóban ilyen nagy százaléka hibás a kártyáknak és nem driver hiba, akkor az elég sok minden megmagyarázna az Nvidia lapításával/tehetelenségével bezárólag. Ha én videókártyákat forgalmaznék/gyártanék én sem szeretném minden tizedik kártyámat visszahívni és gyártani önköltségen nagyüzemben a cseredarabokat. Lehet egyszerűbb megoldás néhány "fingunknincsahibaokáról" megnyilvánulás. Vagy olcsóbb.
(Egyébként pedig erősen kétséges hogy egy ekkora cégnél nincs elég agy (és egyéb) kapacitás rájönni a hiba okára.)Komolytalanok kíméljenek!!!
-
Size83
csendes tag
válasz agressiv #1046 üzenetére
Én is utálom, de lassan a fanatikus rajongójuk leszek, ha az NV így folytatja. És most teljesen mindegy hogy a tehetelenségük miatt rágok be rájuk, vagy azért mert 50-ért vettem egy selejtes cuccot amit mellesleg nem lehet legariztatni, mer szarokodik a bolt vagy a kisker, vagy a nagyker, vagy akárki.
A driver ugyanaz. A szovtver környezet meg egyénenként különböző szvsz. Nem hiszem hogy sok olyan gép van amin tökéletesen azonos programok vannak azonos veziószámokkal.Komolytalanok kíméljenek!!!
-
Werkly
őstag
Na de ha az ember kiad egy kariért 50 ezret akkor az működjön jól! Érdekes amióta az ATI-m behelyeztem a konfigba mégcsak egy képrezzenés sem volt! nVidiától óvakodom egy jó darabig az tény! De kívánom, hogy oldódjon meg ez a "hacacáré" mielőbb!
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Megint volt egy Lefagyás Youtube-os videónézés közben,hang megy tovább,de a kép lefagy.
És ki volt kapcsolva a firefoxnál a hardveres gyorsítás.Ha van más megoldás,akkor kérném rá a választ.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
agressiv
addikt
-
mekex
tag
válasz }{3@Đ$}{0ot #1057 üzenetére
Nem elég kikapcsolni a hardveres gyorsítást a Firefox-ban, a Flash-ben is ki kell kapcsolni, majd újra kell indítani a Firefoxot.
Elindítasz egy youtube video-t és jobb-klikkelsz rajta. Settings, kikapcsolod a flash hardveres gyorsítását. Újraindítod a Firefoxot és elindítasz egy youtube videót. Jobb-klikk, show video info, ezt kell látni: software video rendering, software video decoding.
Tehát mindkettő software-es kell legyen.[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Nálam úgy tűnik a DXVA okozta a próblémákat. Kikapcsoltam minden általam használt codec-ben a DXVA hardveres gyorsítást:
Microsoft DTV-DVD Video Decoder (ezt registry-ben lehet),
Cyberlink Video Decoder (a codec konfigurációjában).Ahogy az előbbi hozzászólásomban leírtam a Flash-ben is letiltottam a hardveres gyorsítást.
Egyelőre stabil, majd meglátjuk egy hét után. -
mekex
tag
válasz agressiv #1061 üzenetére
Hát ja, de nekem fontosabb, hogy ne fagyjon le a gép.
Lenin is megmondta, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
A játékokban úgysem a DXVA van használva elsősorban.
I72600k procim van ami nincs kihasználva, ezért ráterhelem a dekodolást és leszedem ezt a feladatot a videokártyáról.
Majd, ha az NVidia kijavítja a DXVA implementációját a driverben, akkor vissza fogom kapcsolni.
Az a helyzet, hogy a PC-n tévézek műholdvevő kártyával, nem praktikus dolog ha folyton lefagy.[ Szerkesztve ]
-
Szergei
tag
válasz agressiv #1052 üzenetére
Még nem, de ha újra elkezd szórakozni a legfrissebb driverrel is, megnézem majd, csak várok még néhány visszajelzést a 296.10-esről, addig marad a 275.33* (*korábban elírtam a verziószámot, ez javítom, mielőtt valaki félreértené).
Egyébként az NVIDIA fórumán ez az egyik legfrissebb topic, ahol foglalkoznak a hibával, le is lehet írni nekik részletesen, nem tudom mennyi értelme van, de egy próbát megérhet annak, aki még mindig szív vele.
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Úgy látom ebben a fórumban, hogy az egyik módszer a TDR ellen a 2D órajel növelés.
Most találtam egy AsusGPUTweak nevű progit mellyel az Asus videokártya BIOS újraírása nélkül lehet emelni a 2D órajelet. -
agressiv
addikt
Ha a kártyára nem tudod visszaírni az eredeti BIOS-t akkor ők sem fogják tudni, hogy nem az van rajta és az életbe nem jönnek rá.
Amúgy nagyon döglöttnek kell lennie egy kártyának ahhoz, hogy ne lehessen írni a BIOS-t, nem egyszer csináltam már.
Ráadásul, ha lemented róla az eredetit és azt írod át, akkor főleg nem jönnek rá, mert minden stimmelni fog, kivéve persze a 2D órajelet, amire kb 0% esély van kideríteni egy döglött klártyánál.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
dethroner
veterán
Nálam is szarakodik időnként a 8800GTS-em, de eddig csak 2D-ben, mivel egy ideje nem játszok. Viszont az is ehhez a hibajelenséghez tartozhat, hogy újraindítás után sem megy? Úgy értem mindenféle hülye pixelek és ábrák jelennek meg, nem tud betölteni normálisan sem a W7, sem az XP. Viszont a régi 6600GT minden gond nélkül megy ugyanabban a gépben.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz agressiv #1072 üzenetére
Nem lenne újdonság, volt már cserélve és javítva is. Csak az a fura hogy eddig játék alatt, szóval 3D közben produkálta magát. Viszont pár hónapja internetezés közben, vagy épp boot után. Ezért gondoltam hogy esetleg ez a TDR hiba jelentkezik nálam is, mert ma is azt írta ki pl hogy a "képernyőillesztő nem válaszolt majd helyreállt". Amúgy ezek a TDR hibák utáni újraindítás mindent orvosol?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Nauda
tag
Látom továbbra is ádáz küzdelem folyik a TDR ellen...(pár napja nem követtem az eseményeket)
Nekem semmi se segít a csontrafagyáson. Bár ma nem ment az utorrent és még nem is fagyott.....senki se vett észre ehhez hasonlót? bár szerintem ehhez aztán tényleg nem sok köze van a dolognak
Nincs valakinek itt pécsen egy elfekvő pci express kártáyja kölcsönbe míg gariztatok?
Pá
-
mekex
tag
Írtam az NVidia-nak. Először egy indiai "customer care" -el leveleztem, aki azt sem tudta mi az a DXVA.
Most a 2. szintre továbbították a problémámat.
Legalább az NVidia válaszol, akár 1 órán belül is. Nem így az Asrock mely alapesetben két hét után válaszol, ha akar. -
Trevize1987
aktív tag
Sikerült megoldanom a TDR problémát.
Egy Intel i5-2500K-ba épített HD3000-es maggal,
1 hónapig Battlefield 3 hiánnyal és utána egy
AMD HD7850 kifizetésével.Atombiztos.
Na szóval nem követem tovább a TDR jelenség eseményeit,
mindenkinek tiszta szívemből kívánom, hogy sikeresen oldódjon
meg a problémája![ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz Trevize1987 #1082 üzenetére
Egy ideig én is az integrált HD3000-t használtam, de az én monitoromon a GTX560Ti jobb minőségű képet produkál.
-
toldy
őstag
Srácok, felmerült bennem egy kérdés.
Van egy gtx 460nam. Még egyszer nem produkált tdr hibát, pdig a drivert is cserélgettem. Ma eljutottam oda hogy nem dvi-vga módon kötöttem a monitort rá hanem dvi-hdmi. És ma becsúszott egy tdr. Ez viletlen vagy lehet hozzá köze a kapcsolat módjának is. Nálatok mi a jelemző hogyan van a monitor rákötve a kártyára?Az élet nem habostorta.
-
Nauda
tag
Nekem DVI-DVI, de pár napja nincs gondom, bár még nem tudom mire vélni a dolgot...
Nálam mostanság a csontrafagyás efektust produkálta a gép. Minden létező tanácsot kipróbáltam ami itt elhangzott. Aztán most egy érdekes dologra lettem figyelmes. Csütörtök óta nem futtatom az utorrent progit, és azóta fagyásom se volt
Mai nap folyamán még nem fogom futtatom, de ha ma sincs fagyás akkor holnap újra elindítom. Ha holnap megint lesz fagyásom akkor elképzelhető, hogy nem is TDR-re vezethető vissza a hibám, hanem talán vinyó gondra? Vagy mit kavarhat be az utorrent? A HD sentinel mindent tökéletesnek ír.
Esetleg valakinek ötlet?
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Nekem megvan a csontrafagyás forrása nagy valószínűséggel (azért lekopogom).
Egész eddig árnyékra voltam vetődve ezzel a TDR hibával.... Nagyon úgy fest hogy nálam az utorrent okozza a fagyást. Még jó, hogy nem vesződtem a gariztatással
Mindenesetre mindenkinek kössz, aki próbált segíteni.
Üdv
-
bluyoo
nagyúr
válasz Trevize1987 #1088 üzenetére
Chieftec 500W ott van az adatlapján.De amúgy sem hiszem hogy egy HDD akkora + streszt okozna.
Mellesleg nekem is előjött YouTube alatt minden kimeredt csúnya színek.Jöhetett a reset.
Még jó hogy Radeonról váltottam amit mindig szidtak hogy driver így meg úgy nem jó nálam semmi gond nem volt velük.
Erre a "gond nélküli" nVidia szivat.
(#1084) toldy
Nálam DVI-vga a monitor.A tévé pedig letiltva (csak filmnézéskor van engedélyezve hogy működjön a 2D mód) dvi-hdmi.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Gilberto
aktív tag
Hali! Ez a jelenseg is a driver hibaja? Vagy mi lehet a gond?
[link]
Kezdem magam egy kicsit felhergelni.... Altalaban tecsönel, vagy HD-s videoknal fordul elö. Ilyenkor gyakorlatilag semmit nem tudok csinalni. Lassan eröteljesen elgondolkozom azon, hogy visszaterek az AMD karikhoz, mert iszonyatosan idegesitö...[ Szerkesztve ]
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gilberto #1094 üzenetére
Ugyan ez volt nálam is mondjuk csak egyszer idáig.
Kimeredt a kép és szia,csak a reset segített.
Mondjuk azonnal letiltottam a hardveres gyorsítást a böngészőben:
"mekex : Nem elég kikapcsolni a hardveres gyorsítást a Firefox-ban, a Flash-ben is ki kell kapcsolni, majd újra kell indítani a Firefoxot.
Elindítasz egy youtube video-t és jobb-klikkelsz rajta. Settings, kikapcsolod a flash hardveres gyorsítását. Újraindítod a Firefoxot és elindítasz egy youtube videót. Jobb-klikk, show video info, ezt kell látni: software video rendering, software video decoding."
Majd meglátom mit mutat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
csabsz13
aktív tag
válasz Gilberto #1094 üzenetére
nekem pont tegnap jött elő először ez a jelenség(október óta van bent az új 560as kártya), és mindig frissítek drivert, most is a legújabb WHQL van fent.
elsőre teljes fagyás lett (youtube videót tettem ki teljes képernyőre), másodikra visszatért a kép a szokásos hibaüzenettel (youtube videónál ismét, de nem teljes képernyőn).
mielőtt feltettem volna a legújabb WHQL-t, addig is meg-megállt párszor a kártya, de vissza jött azonnal.
amióta fent van a legújabb WHQL, azóta nem tapasztaltam semmilyen hibát tegnapig.
remélem nem lesz rendszeres a dolog.AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
lorincmate
tag
the elder scrolls skyrim nálam ez kitűnően működik TDR generálására.
Imádlak NV.F4 modul
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest