Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #39971 üzenetére

    > Pontosan a 2nd mining craze miatt vannak ott az árak, ahol.

    A Turing áremelését követően, ami az nvidia növekvő profitja és profitrátáját elnézve szerintem sokkal inkább magyarázható a verseny hiányával semmint az öregecskedő 12FF gyártástechnológián készülő lapkák méretének költségével, számomra úgy tűnt, az Nvidia a 3k szériával versengésre készült. Persze a 3070 és 3080 a 3090 bevezetésével már nem teljesen ugyanazt a számozást (vásárlói élményt) jelentette, mint korábban, de végső soron a 3080Ti, 3090 és 3090Ti szerintem nem volt akkora szignifikáns különbség, hogy ne lehetett volna ezt a területet a 3090 bevezetése nélkül a klasszikus 3080Ti és Titan enevezésekkel lefedni.

    A kibontakozni látszó árversenyhez persze lehet, hogy jelentősen hozzájárult az, hogy a Samsung olcsó nodeján készültek. Az, hogy az nvidia egy régebbi nodeon nagyobb lapkákkal, az AMD pedig egy újabb gyártástecnológián verseng egészen klasszikus felállás a múltból.

    Egyetértek veled abban, hogy ebbe a kibontakozni látszó versengésbe csúnyán belerondított a 2nd mining craze. Bár egyesek szerint a 3000-es kártyák.msrp árai eleve kamuk.voltak, de nem tudhatjuk mi lett volna fél.évvel a rajt után, mert addigra beállt a bányászat diktálta árazás. És hát nem lehet azt mondani, hogy egy szereplő aratta volna le. A láncban anretailertől a rézbányászig nyilván mindenkinek vastagabban fogott a ceruzája.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák