Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #82860288

    törölt tag

    válasz Petykemano #39966 üzenetére

    Te jó ég, az agyam ledobta a láncot, több infót már nem tud befogadni. :DDD

    Csak néhány gondolat:

    -Szerintem teljesen mindegy, hogy az alkatrészek árai vagy a szállítás mennyivel emelkedtek, filléres tételekről beszélünk, amiket nagy mennyiségben vesznek. Ilyen nagy cégeknek ez aprópénz és megvan mindenre a kidolgozott process / szerződés. Akkora mértékű növekedés nem lehetett, ami indokolná mondjuk egy 4080 vagy 4090 mostani árát. Amit számítást végeztetek az kb. jónak tűnik, nem tudom és nem is akarom leellenőrizni, de ha a szokásos menetrendet vesszük covid megy egyéb más nélkül, akkor sem sokkal kerülne többe egy kártya.

    -Sokan elfelejtik a bányászokat, pedig még mindig nem kéne, hiszen még mindig miattuk szívunk. Ha van GPU meg CPU bottleneck, akkor most market bottleneck van. A tavalyi fiaskó olyan szinten akasztotta meg a piacot és a kereskedelmet, hogy azt még idén is nyögni fogjuk, ha bármi realizálódni fog árak tekintetében, akkor az a következő év.
    Próbálták kipucolni a raktárakat, miközben mindenki próbált megszabadulni a bányász kártyájától ami egy olyan szintű túlkínálatot eredményezett, hogy egyszerűen megfojtották vele a piacot, részben azért is mert irreálisan magas árakon próbálták eladni őket először.
    Azt nem tudom végül sikerült-e kipucolni a raktárakat?
    Ahogy néztem mostanában ebayt és aprót is, most már a használt kártyák árai eléggé jól normalizálódtak, de akár lehetne itt is egy kérdés a számításokból kiindulva, hogy ezeknek a régebbi kártyáknak mennyi lehetne a valós piaci értéke.

    -Előzőből kiindulva pedig mivel vesztettek sok profitot a bányászok miatt, valamit még mindig be kellett mutatni a befektetőknek, board member-öknek, részvényeseknek, akárkiknek, mert valamiért mindenki az égig érő fa téveszméjében szenved, ezért kellett egy olyan emelés, amivel lehet kompenzálni valamennyire a kieső bevételt / profitot.
    Ami abból a szempontból sikeres is volt, hogy az emberek nem gondolkoznak, nem néznek utána és megveszik az emelt árú kártyákat.
    Másik baj, hogy tele a világ Twitch streamerrel és Youtuberrel, ők megengedhetik maguknak, hogy megveszik a drága kártyát, hiszen a videóik kitermelik a költséget, meg sem kottyan nekik.
    Ezek miatt meg úgy tűnik, hogy van igény a kártyákra emelt áron, pedig ez még csak az ignoráns vevőréteg volt, és nem az "igazi" játékos réteg, akiknek esetleg tényleg szükségük lenne egy jó kártyára és 2-3 évente vagy még ritkábban váltanak.

    -Az, hogy írnak drivert és van support meg hasonlók nem venném bele a költségbe közvetlen, mert az már bérköltség kategória, nem tartozik szorosan a gyártáshoz. Lehet aki drivert ír délelőtt, AI-on dolgozik délután, ezt ők tudják, mi nem látunk bele.
    Mint termékhez természetesen elvárás egy szoftver, de a költséget nem venném bele, mert azt már tényleg nem tudjuk (hacsak nem valaki dolgozik ilyen környezetben).

    Hát, ennyi jött ki a maradék agysejtjeimből, nem tudom tudtam-e hozzátenni bármit is, de a számok mögött nagyon sok minden lehet.

Új hozzászólás Aktív témák