Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
- = Zk = -
félisten
-
danhawk
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi 2 típus közül melyik az “ajánlottabb” . Keresőben alig pici infót találtam gigáról.
- Gainward GeForce RTX 4080 Panther 16GB
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 16GB EAGLE OC
Köszönöm!
-
stfx
aktív tag
Asus TUF vasarlok figyelmebe ajanlom, hogy TUF 4090-et bol megjelent egy OG verzio ami elegge butitott lett, de arban ugyanannyi mint az eredeti.
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition vs
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X OG OC Edition
18+4 helyett 13+2 fazisos VRM, kevesebb mint feleannyi kondival:
A hutese is kisebb lett:
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Sontir Fel #13157 üzenetére
"de árban ugyanannyi, mint az eredeti"
-
Gh00st
tag
Annak idején én is bele futottam ebbe...ezt már májusban bejelentette az Asus:
[ASUS introduces GeForce RTX 4090 TUF OG series with RTX 3090 Ti cooler]Redditten hosszan taglalják ezt a lépést: [link]
A 3090 es hűtésével, de kicsit kevesebb VRM-mel, illetve nincs Vapor Chamber és kicsit rövidebb, keskenyebb 3.2 slotos kivitel.
#hackeeeee
Én írtam: [#12316
][ Szerkesztve ]
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Gh00st #13162 üzenetére
vajon mennyire "élhető" mint 4090?!...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Busterftw
veterán
válasz - = Zk = - #13163 üzenetére
Valószínűleg ugyanúgy élhető vagy jobban, mint a 3090.
Ebben a szériában sokkal jobb perf/watt ellenére nagyobb hűtések is jöttek. -
- = Zk = -
félisten
válasz Busterftw #13164 üzenetére
1 értékelhető videót találtam az OG verzióról...
az alapján simán vállalnám...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gh00st
tag
válasz - = Zk = - #13163 üzenetére
Szerintem abszolút vállalható mint 4090-es...én első körben a sima oc-t kerestem, de bejött a képbe az og oc verzió is(akkor még nem is tudtam, h van ilyen is). Közel 100k árkülönbözet volt akkoriban a kettő között
...Asust vettem volna, de jött egy Gainward RTX 4090-es igen kedvező áron, így végül az lett
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Gh00st #13166 üzenetére
átveraprón nincs, most néztem...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gh00st
tag
válasz - = Zk = - #13168 üzenetére
Annak idején itt is csak két eldónál volt:
Pctrade2000
ASUS TUF GeForce RTX 4090 24GB OG OC Edition Gaming Graphics Card (NVIDIA GeForce RTX4090 DLSS 3, PCIe 4.0, 24GB GDDR6X, 2X HDMI 2.1a, 3X DisplayPort 1.4a, TUF-RTX4090-O24G-OG-GAMING)
630kCyberDepo
Nála volt mindkettő
OC 715000FT
OG 680000FT<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hasznaltan nem nagyon hiszem h lesz, manapsag..
Boltban brutto 800.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #13170 üzenetére
jaja, láttam.. 8kiló.. helómi
#13169Gh00st
cyber csak beszerzéssel tud, nincs stockja ha jóltudom... nem mindtha vennék ,csak... gondoltam rálesek átveraprón" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gh00st
tag
válasz - = Zk = - #13171 üzenetére
Így van, nincs stockja.
Első körben és is boltit néztem(sk, de, pl), de nem nagyon találtam kiugró árkülönbözetet.<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
nagyúr
Nagyobb boltokban kell legyen, mert van több nagykeremben is belőle készleten.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
A link-en szereplő 12VHPWR kábel jó lehet 4090-hez és ASUS ROG Strix 850W Gold táphoz? A támogatott listán nincs rajta ASUS táp de ha jól tudom Seasonic az alapja azoknak is, ezért gondoltam hogy jó lehet. Cablemod kábeleket láttam még de azt itthon nem nagyon láttam még hol lehetne venni.
[link]Köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz SkyTrancer #13176 üzenetére
Ja, de nem is ég szét és olyat készít amilyet kérsz. Lehet utánozni és fele ennyiért megcsinálni.
Hifi kábelekért is kiadnak az emberek százezreket, rosszabb esetben milliókat, aztán csak néhány méter rézkábel meg csatlakozó.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz SkyTrancer #13178 üzenetére
Nem fikázni kell hanem jobbat/jobban csinálni. Gondolom te ingyen dolgozol a munkahelyeden.
-
sheep
addikt
válasz Rexcor #13174 üzenetére
Sztem jó lesz, én két hete vettem hasonlót az Alzából. Igaz nekem Seasonic 850 tápom van, de a csatlakozó szabvány szvsz nem gond.
Amúgy most magam ellen beszélek de sztem a 850 táp épp hogy elég a 4090-nek, egy húzott procihoz/bitang oc gpu-hoz lehet cserélném. A Seasonic calculator az én 9700 procimhoz is 1200-as tápot ír recommendednek, nálam eddig nem volt semmi gond de ha cserélek procit akkor a tápot is.9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
MODERÁTOR
A táp kalkulátorok szart se érnek, 2 kategóriával feljebb ajánl mint amire ténylegesen szükség van. Azért egy 850-es nem noname gold táp el tud vinni egy 4090-et ha nincs rommá hajtva. Ha esetleg egy kis uv-t is kap akkor meg pláne. 750-es táppal hajtottam nemrég egy 7900xt-t egy 9900k mellett és szerencsére nem kapcsolt le a gép
-
SkyTrancer
senior tag
túlfizetve nem vagyok ha erre gondolsz de fikázom, mert ár értékben sokért csinálja, tekintve hogy tudom miből csinálja. hogy mondjam másképp sok a haszon rajta
Miért sok ? mert megteheti.
Miért teheti meg , mert kifizetik.. csak ennyiről van szó, de be is fejezhetjük csak egy gondolat volt részemről[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Ezt én is így gondoltam, de ha már feljött a téma egy kis off:
pár napja mondta egy villamosmérnök ismerősöm (aki évek óta gépeket rak össze és mellesleg tápokat is épít), hogy nem véletlen az 1200-as ajánlás a gyártó részéről. A gold tápok a mérései alapján ~ 80% hatásfokkal működnek jóindulattal, így kb. 650w-ot lehet kinyerni belőle, és kb. ~80% terhelés felett már instabil lehet a táp is, így egy 850-es tápnál olyan ~550w körül van ami kinyerhető stabilan, ami efölé megy az lutri. Szóval ne csodálkozzak ha instabil lesz a gép is.
Én laikus vagyok a témában, és nincs is gondom a géppel, de azért érdekes dolgok ezek, nem tudom mennyire állja meg a helyét a fenti gondolatmenet.
Kiváncsi lennék hogy a topiklalkók közül ki használja a legkisebb táppal a 4090-est.9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
Sontir Fel
őstag
válasz Rexcor #13174 üzenetére
Nem vagyok a téma szakértője, de nekem úgy tűnik, hogy a főbb kérdés, a tápod mit szól hozzá. Gondolok itt a saját esetemre, amikor kerestem gyári Corsair kábelt a tápmhoz, akkor a honlapon szépen le volt írva, hogy melyik Corsair tápokhoz (type 4) jó a kábel.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
MODERÁTOR
-
Rexcor
őstag
sheep: Köszi a vélaszt, berendeltem aztán majd kiderül, max visszaküldöm ha mégsem jó. Tudom hogy a 850-es nem a legjobb hozzá de nemrég újítottam gépet és akkor azt gondoltam hogy jó lesz még egy jópár évig szóval most nem vennék újat megint. Nekem a 7800x3d 40-50W-ot fogyaszt játékok alatt meg ahogy néztem a 4090 is ritkán fogyaszt 400 felett ha nincs húzve szóval úgy gondoltam hogy elégnek kell lennie.
Sontir Fel: Keresgéltem én is sokat de nem igazán találtam kifejezetten ASUS tápokra. ASUS webpage-n sem láttam ilyen listát még csak azt az infót sem nagyon hogy ez pontosan milyen Seasonic tápnak felel meg. A 12VHPWR kábeleknél is fel van sorolva mindig hogy milyen tápokkal kompatibilis de az én tápomat nem láttam sehol sem a listában. Szóval berendeltam aztán majd kiderül.
-
gaben22
senior tag
Ez táptól függ, én tápom pl. biztosan 90% hatékonyság fölött van még 100%-on terhelve is. Jót kell venni és akkor jó is lesz . Ekkorát egyik gyártó se hazudik, max. Vargáné, de szerintem ő már kiszállt az üzletből .
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Pro!Petya
addikt
Repkednek a ~400-600 euro-s procik meg az ~1800-2000 euros vgak, és akkor tényleg a tápon megy a centizgetés?!
-
félisten
Teljesen rossz a számításod.
A tápegység teljesítménye a leadott teljesítményt takarja, nem pedig a felvettet.
Tehát ha van egy 80%-os 850W-os tápegységed, akkor az a konnektorból 850W*1,25 ~ 1062W-ot fog felvenni (visszafelé: 1062*0,8 -> ~850W).
A leadott teljesítményt pedig azért az igényesebb tápok tudják hozni, tehát egy 7800X3D mellett egy 450W-os fogyasztással számolva is 650W-os tápegység is elég lehet, a 850W pedig Gold vagy Platinum minősítéssel, igényesebb gyártótól teljesen biztosan ki fogja szolgálni.Az ilyen 1.2kW és hasonló ajánlások mögött az van, hogy nem írhatják oda, hogy az alsó polcos gagyi tápokra nem vonatkozik...
Csak érdekességnek, egy 7700X + RTX 4080 húzva, sallangokkal együtt sem vesz fel a konnektorból 500W-ot CP2077 játék közben:
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
sheep
addikt
Nem az én számításom, mondtam hogy laikus vagyok.
Ezek szerint ez is egy olyan téma amiben nem lesz egyetértés, nekem amúgy mindegy ki mit mond, én mindenkinek elhiszek mindent, neked is amit te mondasz meg a másiknak is aki az ellenkezőjét. Ki vagyok én hogy megkérdőjelezzek a villamosmérnököt[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
ffodi
veterán
Akkor majd mi megkérdőjelezzük (ha ez megnyugtat, én is villanyosmérnök vagyok).
A leírtak több ponton tévesek, és az a helyes, amit Cifu kolléga ír. Ezeknél a tápoknál a névleges teljesítmény alatt mindig a max. leadott teljesítményt kell érteni és nem a felvettet. Nyilván vannak kretén tápok, amik nem tudják a rajtuk feltűntetett értéket, vagy épp tudja (pl. a 850 W-ot), de a +5 V-os ágon tud leadni 100 A-t a kettéosztott 12 V-os ágakon meg a maradékot, de ez azért kisarkított eset.
A 80+ gold tápoknak hivatalból 90% körüli hatásfokot kell tudniuk 230 V-os bemenet esetén, sőt a hatásfok tipikusan 50-70%-os terhelés között a legjobb. Emellett egy minőségi tápot túl is tudsz általában terhelni, nemhogy a névleges teljesítmény 80%-a a plafon. Olyan előfordulhat, hogy egy határra járatott rendszernél a pillanatnyi terheléscsúcsok furcsa dolgokat művelnek, szóval illik kicsit túlméretezni.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
sheep
addikt
Én is így tudtam ahogy ti is írjátok, hogy a tápnál a leadott teljesítményt kell érteni, és még túl is lehet terhelni ha jobb minőségű, ezért is volt furcsa hogy ő meg az ellenkezőjét állította. Akkor majd legközelebb ha megint ezzel jön átirányítom ide és kezdődhet a villanyosmérnökök csatája
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
félisten
Nem átirányítani kell, hanem megmutatni egy táp oldalán a matricát, amely mindegyiken ott kellene legyen.
Példa:
A fentin rajta van minden lényeges adat.
AC Input -> Váltóáramú bemeneti (felvett) adatok.
DC Output -> Egyenáramú leadott adatok.Ott a DC output total, 860W. Ez a maximális leadott teljesítmény (minden ágon).
Ha ezek után is ragaszkodik a hülyeségéhez, akkor rá kell hagyni és a témában inkább ne keresd a véleményét...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- NVIDIA 40xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Nvidia RTX 4060-től RTX 4090-ig
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- ! Garanciális !! Újszerű! RTX 4060 8GB OC /Jótállással!/Dobozos!/Beszámitás!/Posta ok!/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest