Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
válasz kerti008 #12029 üzenetére
Sokan leírték a tutit, de én annyit hozzátennék, hogy 4080-at használtam 8700k-val tökéletes megelégedéssel
Viszont én 60fps-re korlátozom a game-t ( QHD )nagyon max ha esetleg iszonyat kényelmes akkor kicsit elengedem 70-80-ra de ennyi elég ( lényeg hogy a kártya pihenjen )
Ebben a formában a játékok 95% a jól fog futni
Némelyik cpu igényesebb cím fog köhögni, de egyenlőre elmegy ilyen formán a kártya a 8700k val is ( nekem 5ghz en ment ) -
addikt
válasz hackeeeee #12050 üzenetére
King's Tech-es srác tesztelt egy régi Core 2 Duo procit egy RTX 3090-el pár hónappal ezelőtt, nah ott tényleg voltak LAG-ok, textúra hibák, de még ott is volt olyan játék ami eldöcögött rajta. Azért írtam, hogy kompromiszummal, tudom jól, hogy mi-mihez való és nem.. De továbbra is túl szigorúnak érzem a hozzáállást Azért a 8700K nem egy core2 duo 8400
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz SkyTrancer #12052 üzenetére
de ő írta a VR-t oda azért több kell 2D játékokhoz, szerintem
de végül is, abban is van igazság hogy vegye amelyiket a szíve szerint szeretné, és később fejleszt, ha szükségét érzi
én egyelőre teljesen megvagyok elégedve az i5 13600 K és RTX 4080 párossal[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Laraxior
titán
Ha kell tudok pár tesztet futtatni 10+ éves rendszerrel (R3E X58 + 980X + 12GB ram) és 2080Ti-vel (MSi Lightning)
Akár 4K-ban is. 3dmark éppen fent van, csak játékok nincsenek, HTPCként üzemel másik VGAval.
Ha nagyon extrém kell, akkor Core2 is van, Quad vagy Duo.
Anno volt bent P35-P45 lapban az 1080Ti HoF próbaképpen.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Agyalok a tápcserén, tudnék egész baráti árban Dark Pro 1300-at, és 1600-at is szerezni.. de nem tudom magam meggyőzni arról, hogy kell, tök jól elvagyok a Fractal-al, és úgy is, hogy ha maxon hajtom akkor is elvan a cucc vele. A VGA miatt gondolkozom, de nem tudom meggyőzni magam arról, hogy megérne, jelenleg..
VGA valszeg díjazná, de izzasztani amúgy sem szeretném..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
válasz hackeeeee #12058 üzenetére
Nekem "csak" az 1000-es Dark Pro van, de eddigi legjobb tápom. Előtte is ilyesmi kategóriát használtam (legalábbis azt hittem), de mind a kettő megadta magát 1 éven belül. Árban hasonlóak voltak és Seasonicok...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A vga miatt gondolkodom főként, bár hozzáteszem, csináltam egy fullos terhelést egyszer, ott sem volt baj, bár olyan sosem lesz.. Treplin nem fogom hajtani a vga-t, mert még marad léggel. csak az agyalás..
De emlékeim szerint keldor-nál is hasonló teljesítményű van mint nálam, szóval nem indokolná semmi.. Na de még gondolkodom.
Sry az offért.
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
válasz hackeeeee #12058 üzenetére
A múlt héten kb 4x tettem be a kosárba az Asus Thort... aztán valahogy a fizetés előtt mindig hagytam a fracba az egészet. Felesleges is, meg a szerelés sem egy leányálom ...és nekem csak 850W van
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
keIdor
titán
válasz hackeeeee #12060 üzenetére
Igen, csak nálam i7 van, 220W max a CPU és 360W max a VGA az UV miatt. A 220W CPU is Cinebench alatt értendő, játékoknál -70W kb. sosincs 150W felett.
Szerintem az 1300W meg 1600W totál overkill, ha valami munka folytán két 4090 lenne a gépedben, akkor indokolt, amúgy szerény véleményem szerint tök felesleges. Ugye SLI eleve halott mára teljesen, szóval azért írtam "munkát".
1000-essel van pici tartalékod még, elég akkora. Valahogy azt se látom, hogy a következő pár évben a HEDT CPU-k visszatérnének, mert azt a vonalat is elengedték.
Most a Starfield megy többet, mivel új cím és ez eszi is a hardvert azért, ennyit kér:
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Busterftw
veterán
válasz Laraxior #12061 üzenetére
Az semmi, nekem most 12600K + 3080ti mellett van egy Corsair CS750M (mondjuk 80+ Gold), erre kotom ra a 4080-at ha megjon
Fogyasztasban ugyanott vagy kevesebb lesz, van rajta 4 PCIE ag, szoval a 16pin - 3x8 pin kabel ami jon hozza simaliba.Majd ha eldontik vegre az esetelges ATX 3.1 spect az "uj" csatalkozoval, akkor lesz tapcsere.
-
gaben22
senior tag
válasz hackeeeee #12067 üzenetére
Azért az apraját is ildomos hozzáadni a fogyasztáshoz ill. a hatékonysági görbét is nézni kell, legtöbb táp közepénél a leghatékonyabb ezért nem mindegy, hogy külső mérővel nézed a fogysztást vagy a komponensek által jelentett adatokat nézed. Én tápom (Corsair AX1600i) pl. szélein 92%-ot tud, középterhelésnél (800W) 95%-ot. Más táp lehet ennél rosszabb, ekkor a bejövő ágon simán kiszaladhatsz a keretből.
Nekem pl. jelenleg 12 db Be Quiet Silent Wings Pro 4 van a házban. Azok 100%-on 6W-ot fogyasztanak. Egyesével . Nyilván nem pörögnek annyin, de picit röhejes lenne, ha ventik miatt kifutnék a keretből . Most fejlesztem wassert, csak a radikon 22 venti lesz, igaz áttérek Arctic P14-re, de maradhattam volna SWP 4-en is. Úgy már 22x6 + 10x6 W = 192 W lehet csak a venti (igen, házban csak 10 lesz az átrendezés után).
Tápot ember ritkán vesz, érdemes szerintem túltervezni csak mint tárterületet, úgyis belakod .
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
-
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz DroiDMester #12072 üzenetére
max ocval nekem 1000w volt konnektorbol, monitorral egyutt..
Ugy h aida fpu teszt es superposi egyutt. Ez 56/45 mellett.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Joachim21
őstag
4K Youtube alatt, a GPU load 15-30%, attól függően, hogy milyen fokozatra rakom a "szuperfelbontást". Nálatok is ennyi erőforrást kajál ez a feature? (4090-en)
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
nagyúr
-
keIdor
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz DroiDMester #12076 üzenetére
Tudom, maxot neztem direkt, de majd megnezem, de igy alulfeszelve belefer siman. Mw2 alatt is neztem, atlag 500-600w korul van, de majd meglesem.
szunetmentesen merek, ugy nem tudom leszedni a monitort[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
keIdor
titán
válasz hackeeeee #12078 üzenetére
Nálam is így van mérve és monitorral, 50-60W körül van a monitor HDR mellett, lemértem.
Érdemes neked is, aztán csak levonod a totál fogyasztás értékéből. Nálam 500-550W körül van a PC játéktól függően. Jellemzően a CPU az, ami mozog fel-le ennyit.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
sbai
tag
Sziasztok!
Asus kártyákon kívül van még olyan, amin a tápcsatlakozó olyan irányban van, hogy felül pöcök, alul 4 pin? -
nagyúr
-
addikt
válasz DroiDMester #12084 üzenetére
Például a cablemod féle 90 fokos csatiknál számít ,hogy mi merre is van.
#12082 bestyen : TPU-n elég sok féle 4080 és 4090 tesztelve volt, ott biztos látszani fog a csati, ha a gyári honlap alapján nem lehetett eldönteni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Raymond
félisten
Erdekes:
Key takeaways:
1. If you undervolt and still somehow achieve high clocks, you are not actually running at that speed. At 700mV I saw clock stretching of 50% that magically allowed me to run 3.3ghz.
2. If you have a 4090 that only goes up to 1070 mV when maxing the slider out in Afterburner/Precision, you are being held back by up to 100mhz until you flash a 1.1v BIOS.
3. If you have a launch 4090 or flashed to 1.1v and you’re overclocking, you’re still possibly being held back by a couple bins unless you overvolt to 1150mV.4. If you’re happy with performance and don’t care about true clock speeds, this means nothing to you. But if you’ve ever said “well shit my card can do this same thing at less voltage” you’re probably being misled by the NVIDIA drivers.
5. If you paid for a fancy OC version of your card, but it’s a 1.07v 4090 and you actually overclock it, you’ve basically thrown money away compared to those who bought the early 4090s and you will get close to the same performance once you use Afterburner. Unless you flash your BIOS with nvflashk.
6. This behavior is most likely not limited to 4090s. But that’s all I have to test with right this moment.
Erdemes a post-ban linkelt tabalzatot is megnezni [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Busterftw
veterán
Ha barmilyen VRR aktiv (V-Sync nem tartozik ide), akkor az input lag miatt ajanlott.
VRR nelkul epp az ellenkezo kell, tobb FPS miatt kevesebb lesz az input lag.A "3fps" az egyszeruseg kedveert terjedt el, de BlurBusters ajanlas valtozik a kepfrissitessel.
60Hz = use about 0.5fps-2fps below
144Hz = use about 2-4fps below
240Hz = use about 3-5fps below
360Hz = use about 5-10fps belowDe amugy miota van NULL (Nvidia Ultra Low Latency Mode), ezzel mar nem nagyon kell foglalkozni, mert ha G-Syncet hasznalsz akkor ULTRA-ra beallitva limitalja megfeleloen az FPS-t automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA 40xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest