Új hozzászólás Aktív témák

  • Colos1

    őstag

    válasz Tommastercs #36926 üzenetére

    Ha gyenge a CPU, akkor nem tudja etetni a VGA -t. Tehát ha CPU limit van, akkor a GPU elvileg nem kerülhetne magasabb terheltségi állapotba, és inkább úgy kellene beesni az FPS -nek, hogy visszaesik a GPU terhelés.

    Nálam a DCS Wolrd - ami i7-el is képes CPU limitbe futni -csinálja ezt, hogy stabil 60 FPS 50...60% GPU terheléssel, amikor meg olyan helyen vagyok, akkor visszaesik az FPS 45 -re úgy, hogy a GPU terhelés leesik 30...40% -ra.

    Amikor anno a Radeon 7950 -emet Phenom II 955 -el használtam, akkor CPU limites volt a rendszerem, de ott is úgy emlékszem, hogy ha visszaesett az FPS a CPU miatt, akkor a GPU terhelése csökkent, vagy nem változott.

    Azonban az elmúlt évek során sokat változtak működés szempontjából a CPU-k és a GPU-k, lehetséges hogy amit fent írtam már nem feltétlenül igaz.

    Próbáld meg, hogy a grafikai beállításokat elkezded módosítani, de csak azokat, amelyeket a GPU számol. Pl. élsimítás, anizotróp szűrés, ambient occlusion, DoF, textúra részletesség, valós vagy virtuális felbontás. Ha nem változik számottevően az átlag FPS ezek módosításának hatására, akkor valóban CPU limited van.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

Új hozzászólás Aktív témák