Új hozzászólás Aktív témák

  • ittakary

    nagyúr

    Gyerekek, ami rosszat mondtam idáig a Giga WF3 hűtésről a G1 előnyére, azt most vissza is szívom! Majdnemhogy csendesebb mint a G1em volt :U Most először próbáltam ki személyesen:

    A hűtés műanyag kerete kicsit vékonyabbra lett fröccsöntve, illetve nincs hátlap (amúgy ezt a hátlap, mint epénisznövelő faktort sosem értettem... SEMMI értelme, ha csak dísznek van, és nem érintkezik a hátlapon lévő RAMokkal, márpedig a G1en nem érintkezett!), illetve nincs az oldalán lévő logonak LED világítása, illetve a hőcsövek száma kevesebb, számszerint kettő.

    De hogy ez érződik is? Vajon melegebb lesz a kártya? Leo, mondd nekik!

    Alapórajelen, TDP limitet kitolva 1330ra boostol, ami nem annyira izmos, de aki nem egybites simán ad +100at, MSI AB-ben és kapásból 1500 lesz a boost. Mind a két órajelen 55-57°C a GPU... Ez nevetségesen kevés! Iszonyatosan jó ez a csak 2 hőcsöves hűtés is! A képen 10-15 perc valley látható:

    És a legjobb, hogy 1500-at mindegyik kártya megy! De neki is álltam tesztelni. Egyik kártya: 71% ASIC, 1564/2000MHz-en Valley lement (feszt azért ráhúztam, nincs volt sok időm a tesztre) (CPU@4,4GHz, RAM 2x4GB@2133C11):

    Másik kártya 73,5% ASIC, ugyanilyen kondíciók mellett:

    Amit érdemes megfigyelni, azok a hőmérsékletek: valamilyen okból kifolyólag a második kártya 5°C-kal melegebb, ezáltal hangosabb is. Erre a darabra nem vonatkoznak az első bekezdésben elmondott dicséreteim :( A két teszt között, ahogy az órán is látszik kevesebb, mint 10 perc telt el és a melegebb kártya volt elsőnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák