Új hozzászólás Aktív témák

  • juliensorel

    senior tag

    válasz Krameg #33948 üzenetére

    Szia!
    Határ a csillagos ég...csak kérdés, hogy érdemes e?
    Elengedhetetlen szempont, hogy milyen anyagokkal dolgoznál (gondolom nem 4K-s arri raw és hasonló professzionális formátumok), mennyi az effekt az adott nyersen? Inkább videó vágás vagy inkább animációs renderelés? stb, stb...
    Nyilván jó az ha minél több CUDA maggal rendelkezik egy vga (már ha az adott szoftver ki tudja használni), de sajnos nagyon sokan tévhitben élnek.
    Az első alapvetés, hogy vágáshoz nem kell bika VGA. Ezek a kártyák amikben te gondolkodsz alapvetően gaming-re vannak kitalálva és a célközönség is az. A legtöbb vágási, szerkesztési folyamat nem igényel erős gpu tevékenységet, sokkal inkább processzor alapúak. Egy erős proci mellett még a render se lesz gyorsabb, hiába van neked 1080ti kártyád, mert fölösleges ezen a szinten.

    Abból a pénzből amit túlárazott gamer kártyára költenél, inkább vegyél minél erősebb procit (tisztességes hűtéssel), gyors és megbízható SSD-t(-ket) és jó sok ramot (min 32 GB). Egyébként a kérdésedből sajnos nem derült ki, hogy egyáltalán milyen hardverek mellé szeretnél új kártyát.

    Röviden tömören: Full hd-ra 980ti vagy 1050ti bőven elég, 4K-ra 1060 6GB !

    Ha játszani is szeretnél, akkor majd ajánlanak itt valamit arra...

Új hozzászólás Aktív témák