Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca333
tag
válasz Kean_Sorbo #29247 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
sultansmith
senior tag
Hali!
A GeForce® GTX 1080 WINDFORCE OC 8G mennyire ajánlott kártya? Ez is zizeg meg fuffog?
Mennyire tartós és jó a windforce hűtés?
Előre is köszi a válaszokat!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Televan74
nagyúr
OC -n már túl vagyok,de megcsináltam az alul feszelést is. 0.950v/59C° volt a max,de átlagba 56-57C° megállt, Assassin's Creed Origins alatt és tartja a 18xxMhz -s boostot.Ez tetszik,egyelőre marad így.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Puma K
nagyúr
válasz sultansmith #29252 üzenetére
Ki lehet ennél fogni olyat ami kerepel, és olyat is ami nem.
A Giga által használt venti olykor nem a legjobb eresztésből való ennél a típusnál, de ez nem garancia arra vonatkozóan, hogy te is ilyet fogsz majd ki.Annyira tartós mint amennyire egy műanyag-alu duó tartós lehet.
Nézd meg, hogy 150W TPD-s kártyát hűt 3 venti alu bordákkal és 3db heatpipe csövekkel. Rossz nem lehet ez a koncepció, de egy szellőzés nélküli plusz hűtetlen házban ez a hűtés sem tud csodát tenni.
Zizeg meg puffog alatt mire gondoltál?
Coil whine?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Milka 78
nagyúr
Azért érdekelt a típus,mert nagyon bejött külsőre,de ha gurul a gyógyszer,ledobtam volna a gyári coolert róla és a saját spéci vrm hűtését próbáltam volna a kompaktal összeházasítani.
Azóta változott a terv és egy wf3 jön a helyére (-20 ropi) és dobom rá a 980ti ről megmaradt Frost Flow-ot. -
Televan74
nagyúr
válasz Milka 78 #29255 üzenetére
A Voltáig biztos! Vega56 a magas ára miatt kiesett,most egy kicsit megorroltam az AMD -re emiatt.Nem az első indulás amit benéztem nekik.Most nagyon tetszik a 1080 -s kártyám.Mindent tud amire nekem szükségem van,sőt még egy kicsit többet is.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Imre9211
tag
A játékkupont hol lehet beváltani? Lehet én vagyok láma, még nem aktiváltam kupont. Próbáltam gf experience-ben, próbáltam uplayen(de még originen és steamen is) Ac origins elvileg.
Erős a gyanúm h rosszat küldött a webáruház. geforce experience-ben eleve csak 4es tagolással mehet a kód, ez meg 5karakterekből áll, uplayen szintén nem jó.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 16GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Puma K
nagyúr
válasz sultansmith #29256 üzenetére
Az több mindentől függ.
Az LGA775-es foglalatú Asus P5Q-E alaplapom csöndben volt a tuningolt E8400 mellett a Corsair VX450 társaságában mikor az ATI HD 4850 volt a gépben.
Váltottam Gigabyte P55A-UD3-ra Intel i5 750 duóra és már Windows-ban az egér-kurzor mozgatására is 2D-ben ciripelt az alaplap...
Cseréltem a Gigabyte-ot Asus P7P55D-E PRO-ra és megszűnt a ciripelés. Ekkor még mindig a VX450 és a HD 4850 volt a gépben.
A Gigabyte HD 4850-et cseréltem Gigabyte GTX 275 OC-ra és megint találkoztam a ciripeléssel, de az már csak ~600FPS-től jelentkezett.
Korábban volt itt téma a ciripelés és akkor írta talán Keldor papa, hogy a VGA-n/alaplapon/tápon lévő tekercsek adják ki a hangot. Ha megkapják azt a minimális pluszt avagy odafigyelést a gyártásuk során vagy esetleg minőségibbet válogatnak az adott komponensekre, akkor nem adják ki az említett hangot.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Imre9211
tag
válasz Televan74 #29262 üzenetére
Nincs
Annyi h leírtam nekik mailben hogy az asus rog strix videokarikhoz jár kupon, és azt ők lehagyták(dióhélyban)
A válasz az volt hogy
Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön kódja:
xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx(értelemszerűen x-ekkel helyettesítettem a számsort ) Semmi hivatkozási link meg semmi.
Na most ez a 6felé tagolt 5ös kódot sehová nem lehet bevésni. Se Geforce experiencbe, se uplaybe(de ide más elrendezésű kódok is valók) se originbe se steambe(mindenhol megpróbáltam ahol lehetett)
Mind1 írtam nekik(aqua amúgy) h nem jó a kód. Persze lehet én vagyok a láma, mert még nem aktiváltam kupont, bár sztem rosszat küldtek mailben mert 5ös számsor 6 felé tagolva sehová nem illik szinte.
Róla van szó amúgy
[link]Bitang jó kártya amúgy, csak ami jár(na)az jár ugye
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 16GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Imre9211
tag
Azóta megoldódott Nem ez volt a megoldás. Azt a kódot el se fogadta a gf exp. mert más tagolású .) Kedves aqua-s úriember küldött egy linket
Itt a lépéseket követve pillanatok alatt megkaptam emailben az ac origins kódot Csak kicsit nyakatekert a módszer,(még a videokari sorozatszáma is kellett-nem vicc- ) úgyhogy aki szintén először kapott kupont pl a videokarijához, annak itt a link ha nem tudná merre hány méter mint pl én
-
Televan74
nagyúr
válasz Televan74 #29267 üzenetére
És észrevettem egy érdekes anomáliát. A 0.950v értéket felvittem 1850Mhz -re. Teszt közben az elején 1847Mhz -n tartotta, majd lement 1835Mhz -re, és szépen tartja a feszültségen.
Most megnéztem a megint az Afterburnerben és az összes 0.950v utáni feszültség értékre beállította a 1847Mhz -et. Lehet hogy így kell ennek működnie? Nem tudom.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Raymond
félisten
-
-
s.bala31
őstag
válasz Televan74 #29270 üzenetére
Esetleg még egy tipp. Azt tapasztaltam hogy a Ghost Reconildlands-el elég jól be lehet lőni a megfelelő feszt. Valamiért ez a progi különösen allergiás ha a VGA nem kapja meg a kellő kakaót. Kb 10-15 perc játék után kifagy ha nem megfelelő a feszültség, viszont ugyanazzal a beállítással a Firestrike, Timspy, Superposition tesztek simán lefutnak.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Televan74 #29272 üzenetére
Nem a sajatommal akartam osszehasonlitani, arra gondoltam hogy nem biztos hogy minden jatekban tartani tudja amit beallitottal. Mar irtak elottem , de az utobbi Ubi jatekok (Division vagy GRWL pl.) nagyon meg tudjak izzasztani a kartyat. Azokkal erdemes kiprobalni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-FreaK-
veterán
Mennyi egy 1080 fogyasztása egy 970-hez képest? Esetleg alulfeszeléssel mennyire lehet leszorítani?
Lehet hogy veszek egy használt kártyát a napokban, az Alzától rendelt (12.16.) új tápom meg még úton sincs, így lehetséges, hogy hamarabb lesz meg a kártya mint a táp. A mostani tápom meg kevés volt egy RX580-nak, szóval gondolom az 1080-nak is az lenne, most GTX970-em van, annak pont elég.
-
Raymond
félisten
válasz -FreaK- #29279 üzenetére
Megneztem meg egyszer mert nem hagyott nyugodni. Azert fel lehet ott is tornazni a fogyasztast 140-160W-ra a megfelelo terhelessel, FireStrike-al neztem. Az alapon nem valtoztat, ott a kartya 150W korul van, alulfeszelessel pedig vagy csokkentheted vagy maradsz a 150W-on de magasabb orajelekkel.
-
Televan74
nagyúr
5-6C°. Nekem nem lenne rá szükségem,mert alapon is csöndes és nem forrófejű. Valójában akkor lenne fontos ha bányásznék vele.Ráengedtem egy Bitcoin minert és 70C° tartotta 40% ventilátor fordulat mellett.
Drivert frissítettem és újra kellett állítanom,így a következőnél már nem állítom be. Marad alapon.Napi 2-3 óra játék miatt nem szórakozom többet vele.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
CHIPman
nagyúr
PUBG közben egyszer csak elment a kép, és elkezdett tekerni maxon a vga venti. Reset után minden jó, egy minimális vram túlhúzásra utaló hiba jött csak elő (hozzáteszem, mióta megvan 3 hete, azóta ezen a frekvencián üzemelt a vram és semmi baja nem volt), azt visszavettem. Driver a legújabb, w10 x64. Valaki találkozott már ilyennel?
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
GTX 1080-al, 1440p felbontáson különböző játékokban (pl. DiRT Rally, Witcher 3) kis micro akadásokat tapasztalok. Pl. DiRT Rallyban a Steam FPS számláló 100-110 körül van, de néha egy pillanatra mégis megakad a kép, utána ismét folyamatos. Ezalatt az FPS számláló nem esik le, kb. tényleg csak 1-2 frame idejére van ez. Többnyire folytonos a kép, ez kb. 10-15 másodpercenként fordul elő random, de azért elég idegesítő. A processzorom egy i5-6600K gyári órajelen (3.5 Ghz), 16 GB RAM van a gépben. Más gépigényes program nem tudtommal nem fut a háttérben. Mi okozhatja ezt?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Sidorovich #29286 üzenetére
Próbáld ki a videóban látottakat:
[How to Fix Micro Stutter in The Witcher 3 on Nvidia Graphics Cards] -
Milka 78
nagyúr
Beléptem én is a klubba egy Inno 1080 IChill x4-el.Nagyon szép kis kari,masszív súlyos darab.Perpill anyira tetstik a külseje,hogy egyenlőre marad a Hybrid hűtésem a dobozában,nem teszem fel.Kaptam hozzá egérpadot és FurtureMark és VrMark kódokat is ami meglepett,ugyan akkor pirospont jár érte.
Beépíteni késöbb. -
-FreaK-
veterán
Még egy kérdés hűtés hatékonyság/hangerő ügyben:
A kettő közül melyik a jobb?
Asus Strix 1080 vs. MSI Gaming XEzt a kettőt holnap még meg tudnám venni úgy néz ki, a favorit Gainward/Palit-ot a legjobb esetben is két ünnep között, de inkább Január első hetében. Most azon pörgök, hogy megéri-e várni vagy sem.. Ti hogy döntenétek?
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #29294 üzenetére
Találtam végre egy összehasonlító tesztet, igazam volt, messze a Palit/Gainward a legjobb. Lehet inkább várok.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ti melyiket ajanlanatok megvetelre? Arban ugyanannxi
MSI GTX 1070Ti
Vagy
Palit GTX 1080 ?Nem akarom tuningolni, csak halk legyen!
Elore is koszonom -
cadgers
aktív tag
-
Raymond
félisten
válasz cadgers #29299 üzenetére
Nem konnyu, de a ketto kozul szerintem az MSI. Azert mas velemenye is jo lesz meg.
Szerk: egyebkent friss video a temaban: 1070 v 1070Ti v 1080 csak ott a 1080 picit jobb kivitel mint ez az alap Palit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest