Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
válasz Motion_Blur #28697 üzenetére
Ok, magyarul akkor mégis számít hány pin van rajta végül. Kártya nyilván nem fog leállni, de talán nem mindegy, hogy 1650 vagy 2100 amit az ember ki tud belőle hozni.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
torma1981
veterán
válasz Motion_Blur #28700 üzenetére
Én most adtam el. Nekem nagyon hangos volt. A pumpa ventije maxon pörgött úgy kellet leszabályozni. Meg rögtön le kellet cserélni mert nagyon szar minőségű. Ide módban is ment és elég furcsa búgó hangot adott a pumpa. De sokan írták,hogy náluk is. Terhelés alatt jó volt mert max 60 fokos volt és nem volt vészes így a hangja. Meg elég nagy ház kell a hűtés miatt hogy rendesen elférjen. De a lényeg,hogy nekem hangos volt.
Nem tudom az MSI sea hawk is ilyen hangos lehet? Mert akkor tuti nem lesz több hibrid vizes kártyám. Pedig pont azt gondolja az ember,hogy ezek nagyon halkak. Hát nem. -
törölt tag
válasz NandorHUN #28696 üzenetére
A videókártyákon az 1x6pin vagy 2x8 pin a GPU és VRAM feszültség, teljesitményigénye miatt annyi amennyi. A gyártó a tuningpotenciált skálázhatja egy OC vagy stock kivitelű videókártyán. Ezenkivül még kell egy jól megépitett tápellátás lehetőleg sok-sok fázissal. A hűtésen ezek után nem szabadna már spórolni a gyártóknak, de sajnos mindegyik felsorolt területen találni itt-ott hiányosságokat. Akár egy GTX 1070 szintű videókártyán is találni hiányosságokat, nem beszélve akár a Polaris-ra és a VEGA-ra épitett videókártyákról. A gyártók valamikor az ilyen filléres tételeken spórolnak vagy szabályozzák az elérhető teljesitményszintet.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz torma1981 #28702 üzenetére
Hmmm, köszi ez hasznos infó. Nekem alapból vízre tervezett házam van (Corsair 800D), a procin is kompakt víz van, ezért gondoltam arra hogy a kártya is legyen ilyen. Custom kártya eszembe se jut, most is egy ref. 1070 van. Szépen kitolja hátra a forró levegőt és nem fűti be a böhöm nagy házat.
Egy 1080 Ti ref. lenne az igazi, ha lehetne kapni
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
torma1981
veterán
válasz Motion_Blur #28704 üzenetére
Akkor jó lehet nálad. Rendes víz hűtéssel megint más lehet a helyzet. Olyat még nem hallottam.
De hogy a pumpa ventijét csak alaplapról,vagy szabályzóról lehessen szabályozni az vicc szerintem.
Az olvastam,hogy az MSI is ilyen. Nem értem ilyen értékű kártyánál miért nem lehet ezt alapból megoldani. Na meg a venti leghalkabban is búgott annyira egy filléres szar. Ekkora gyártó és az egyik legfontosabb elemen spórol. Soha többé EVGA. A sima léghűtés is elég hangos náluk. -
s.bala31
őstag
válasz NandorHUN #28683 üzenetére
A helyedben nem agyalnék sokat a Dual OC-n hanem megrendelném azonnal a JetStream-et amíg van belőle annyiért
Van asszem 3 matrica a kártya hátoldalán. De olvastam hogy azokat el lehet úgy távolítani hogy ne sérüljenek. Egyik fórumtárs már lecserélte egy ilyen Arctic hűtőre a gyárit és kb -30 C + magasabb boost órajelek. De a helyedben ha pár ezressel többért meg tudsz venni egy JetStreamet vagy hasonló komolyabb hűtéssel rendelkező kártyát akkor azt válaszd. Nem kell vele mókolni, beteszed és elégedett vagy
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz NandorHUN #28701 üzenetére
Igen is meg nem is. Mert nem olyan durva kulonbsegekrol van szo hogy 1650 vagy 2000, sokkal kisebb. Gyakorlatilag az osszes kartya elmegy 2000-en, majdnem az osszes pedig valahol 2000 es 2100 kozott all meg, de vannak amik elmennek es tartjak a 2100-2150 kozotti orajelet. Ezek mar a durvabb feszt ado custom kartyak. De az also 2000 regiokba mindegyik elmegy, meg a ref es a ref NYAK-os custom hutos darabok is. Ott inkabb a hutes ami megakadalyozza hogy hosszabb ideig tartsak a max boost-ot, de ez is csak annyit jelent hogy mig egy jobb hutesu kartya mondjuk 2 lepcsot megy le, a rosszabb 4-5 lepcsot. Egy lepcso 12.5Mhz, tehat itt is max olyan 50-60Mhz difirol van szo. Plusz ott van az is hogy ha 2000Mhz koruli boost a cel akkor szinten gyakorlatilag az osszes kartyat alulfeszelheted es az alap 1.04-1.06V helyett kapnak 0.95 korul (plusz-minusz 0.05) es akkor a boost orajelet meg biztosabban tartja mert nem melegszik annyira.
Egyszoval ahogy irtak, a vegso es orajel sima lutri a tarthato boost pedig hutes kerdese. A jobb kartyak annyit hozhatnak hogy mondjuk 2000Mhz boost helyett tartjak a 2075-2100-at, a szamokbol pedig lathato ez mennyi kulonbseget ad csak. Benchmarkhoz jo, mashoz nemigen.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
kalozhun100
őstag
[link]Ez az oldal mennyire megbízható?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
bandi0000
nagyúr
válasz kalozhun100 #28710 üzenetére
biztos marha megbízható, hisz kinek nem érné meg egy 1070-t 80%-al olcsóbban adni
Xbox One: bandymnc
-
Sifre
senior tag
Valószínűleg a végeredmény drágább lesz mit egy listaáras videokártya. De biztos csak a rosszindulat beszél belőlem
-
Raymond
félisten
LOL
Domain Information
Domain: abbiv.com
Registrar: NameCheap Inc.
Registration Date: 2017-09-25
Expiration Date: 2018-09-25
Updated Date: 2017-09-25Registrant Contact
Name: WhoisGuard Protected
Organization: WhoisGuard, Inc.
Street: P.O. Box 0823-03411
City: Panama
State: Panama
Country: PA
Phone: +507.8365503
Fax: +51.17057182Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
snecy20
nagyúr
Ez valami adathalász oldal?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Puma K
nagyúr
válasz snecy20 #28722 üzenetére
Sőt ha minden igaz ez esetben még a kártyádról is le tudnak kapni annyi pénzt amennyi rajta van.
Ilyen veszélyek miatt ajánlott a 2 bankkártya (most már nem egy banknak van ilyen szolgáltatása, hogy sima folyószámla + netes vásárlásokhoz kártya-számla) vagy bankkártya+paypal
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
A limitet nem tudod csak úgy szabályozni, ahhoz be kell menni a bankba és személyesen meghatározni a maximumot.
A bankok meg már adnak olyan lehetőséget, hogy netes vásárláshoz a fő számlád mellé biztosítanak egy webes vásárlásokhoz használható számlát, amely között az átutalás ingyenes és csak annyit kapnak le amennyit kell a netes fizetés során mivel te magad rakod rá a pénzt a második számlára.
-
Imre921
tag
Üdv
Egy 400as Chieftec smart megbirkózna egy 1070-essel? (i7 6700 +2vinyó)
-
törölt tag
válasz Imre921 #28729 üzenetére
Röviden... Nem gondolnám. Egy jóféle 500 W-os tápegységre nyugodtabban rábiznám ezt a konfigot. Leginkább 1 ágon kell jó sok A terhelhetőséggel, mert akár 50-60%-ra leterhelnéd játék közben a tápot. Chieftec két ágon tud 18A-18A értéket, ami kevés egy ilyen teljesitményű játékos gépre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt Asus 1080 Rog Strix kártyámat elsőre nem sikerül rendesen beizzitani, pedig az idők során legalább tucatnyi különböző kártya fordult meg a gépeimben, de igy még nem jártam. Eleinte siri csend volt, néhány perc múlva a ventik nagy fordulatszámon hangosan kezdek forogni... GPU Tweak-ben ventiprofilt beállitani nem lehetett, csak a kurzort tudtam mozgatni , de a különböző hőmérsékletekhez nem lehett semmiféle fodulatszámot beállitani. Afterburner véletlenül fent maradt, de azzal se lehetett semmit csinálni. GPU Tweak egyébként 0 fordulatszámot jelzett 23 fok mellet, ehhez képest olyan hang jött a gépből, mint egy turbinából.
Utóbb rájöttem, hogy a kártyához kapott lemezről egy nagyon régi GPU Tweak-et telepitettem - talán ez volt a baj? Már letöltöttem a legfrisebbet, de ezzel még nem próbáltam.
Előző kártya MSI volt, Afterburnerrel semmi gondom nem volt. A drivert Geforce Experince-el raktam újra,talán ez volt a probléma? ( DDU-t kerülöm, mert amikor egyetlen alkalommal használtam, szerintem olyan dolgokat is törölt amit nem kellett volna - a Win7 nagyon furcsán működött utána egy ideig.)
Miután nem sikerült megoldani a problémát, visszaraktam az MSI Gaming X1060 6G-t, ugyancsak GE-vel raktam újra a drivert és minden tökéletesen működött... Afterburner és GPU Tweak is normális értékeket mutatott. Forditva miért nem sikerült?
Mit kellett volna másként csinálnom? Lehet-e a kártya hibás, ha igen, mi bizonyithatja 100%-ban?
(Tápegység 650W XFX Pro.) -
L4mie
veterán
válasz #69523456 #28731 üzenetére
szerintem összeveszhetett a 1060 driverrel, kellett volna a DDU....egyik legjobb kártya a 1080 strix ami a kezem között volt....bár mindenből lehet hibás változat is, de nem hiszem, hogy itt baja lenne a kártyának, csak szoftveres vacakolás lesz.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Pro!Petya
addikt
válasz #69523456 #28731 üzenetére
Pedig kártyacserénél mindenképp ajánlott a DDU. Lehet valami nagyon régit használhattál belőle vagy nem tudom mert a program tud magyarul és konkrétan a kiválasztott gombra (opcióra) is rá van írva hogy mit csinál a program.
Valszeg összeakadtak a driverek. Azért annyira nem egészséges 2 tunert elindítani (valószinűleg aktív) profilokkal, úgy meg végképp hogy még Nv tiszta telepítés se volt. Sőt szerintem az eszközkezelőben sem tiltottad az eszközt vga csere előtt.
Azt hogy a hibát megkeresd mindenképp kelleni fog kezdetnek egy DDU, és resetelni vagy inkább ujrarakni a tweakereket, de első körben azok nélkül használni egy friss driverrel.
Ha ezek készen vannak (DDU + friss Nv driver) Tweakek törölve, és ezek után is csinálja akkor lehet tovább menni -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
XFX 450 W PRO vajon mennyire bírna el egy 1080-at? Eddig GTX 1070 Gaming X, 770 lightning és 680 alatt tette a dolgát rendesen.
(Alapkonfig i7 2600K 4,5Ghz, 1 HDD, 1 SSD, CD/DVD)www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 1070-es kártyát kérdésem vagy inkább Ti kártyát érdemes. Másik kérdés vannak-e kerülendő márkák típusok? Gondolok itt zajra fagyásokra. Bocsi ha már volt kérdés
[ Szerkesztve ]
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Puma K
nagyúr
válasz NandorHUN #28737 üzenetére
+12V-os ágon 34A/408W-ot tud leadni mindezt egy régebbi Seasonic S12II belsővel, amelyből Seasonic S12II-520 volt a tesója csak az XFX-nél egyben volt a +12V-os ága a Seasonic-kal szemben és 520W helyett 450W volt a teljesítménye.
Meg kell hogy birkózzon vele.
Nekem is ilyen tápom van 2014 óta, de lassan időszerű lecserélnem, mert az évek során meg volt rángatva a bajsza tuningolt 4790K-val, szintén tuningolt GTX 760 (1db 8pin-es verzió) és GTX 1070-nel, 7db 120-as ventivel + ventivezérlő, CPU AIO-val, és 1 SSD + 2 HDD kombóval valamint nem ritkán +18 órákat ment a gép gyakran egymást követő napokon jó ideig.
Jobb a békesség, és megy vissza a dobozába tartalék tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
válasz Fantomas80 #28739 üzenetére
1070Ti-t nem érdemes még. Annyi pénzért 1080-at kapsz. (aprón akár olcsóbban is, én is most vettem 140K-ért) Kerülendő márkáról nem tudok. Cicergés (coil whine) meg tök random. Legutóbb egy brutál Gainward Phoenix cicergett, amiről nem gondoltam volna sosem. Asus Strix, Giga Xtreme Gaming, Inno Ichill, Evga hybrid, Palit Gamerock. Ezek "csendesek" minőségi darabok.
-
SoulReaver
veterán
Szerintetek egy 1080 aorus 170k -ért nagyon drága? Nem tudom, hogy jövőre akarok-e majd cserélni voltára, de nálam a FHD 60hz még sokáig marad. Azt gondolom arra bőven elég lesz.
-
cyberkind
félisten
válasz SoulReaver #28742 üzenetére
A vram kevés lehet, ha megnézed az új Wolfenstein-t ott is csak a vram miatt ajánlott a 1060 6GB, amúgy nem kell ennyire erős kártya, pont ez volt a bajom a 980TI-vel, modolok egy játékot és elfogyott a vram, igaz nem sok ez a +2gb jelenleg, de jobb a helyzet, így szerintem ezért relatív ez a FHD meg hosszú idő dolog.
Bár ha nem nagyon veszel új játékokat akkor simán jó lesz sokáig.
Ja igen, mielőtt leszólna valaki, inkább leírom, hogy ez a saját véleményem, én sose értem miért spórolnak a vramon manapság, anno az 580-ból volt 3GB-os kiadás, és jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
Nekem 1060 Extreme Gaming volt ami az Aorus "név" elődje. (tökugyanaz a kivitelezés) Nagyon minőségi darab, irtózatosan tetszett. Hűtése böszme. Egy hangja nem volt a kártyának. Elnézve a 1080-as verziót ez is hasonló. Én már nem adnék 1080-ért 160 - 165-nél többet.
150 körül kell megcsípni egy példányt és a Volta bejelentés előtt még jóáron eladni. Nyáron úgyis bicózni kell meg kint lenni. Nem gémerkedni
Aztán összel jöhet a Volta. (ha lesz normális áron) nah én valahogy igy tervezem. -
snecy20
nagyúr
Újonnan, apróról ki lehet már fogni 10-20-szal olcsóbban is...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 43MU6122-es 4K/UHD TV-t, amire a gép is kötve van.
Van pár érdekesség, nemtom más találkozott-e már vele:
1.: Mióta UHD-re állítottam felbontást, azóta relatíve gyakran tapasztalom, hogy pl. böngészés alatt is elkezd szaggatni/laggolni a kurzor. Baromi idegesítő, főleg, hogy 1070-nek azért nem kéne gondot okozzon az UHD tudommal... Legalábbis sima "desktop" használat mellett semmikép.
2. Próbaként bekapcsoltam a HDR-t. Teljesen elszabta a színeket, fakó lett és elment a kontraszt is. Kellett hozzá 10mp mire megtaláltam magát a kurzort is, hogy hol az istenben vna, mert annyira beleolvadta a fehér/szürkés háttérbe...Van valakinek valami ötlete bármelyikre, hogy mit lehet kezdeni vele?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
slloyd
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest