Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz szabog4 #19023 üzenetére

    Szerintem hardvert tekintve ha ilyen kategóriában szeretne mozogni az ember akkor illik tudni vagy utánajárni a gépének, hogy az pontosan milyen alkatrészekből épül fel. Gondolok itt az alkatrészek típusára és részletes adataira.

    A Corsair H100i-re 2db 12cm-es ventilátor passzol: [link]

    Az álló és zárt gépház tetején lévő nyílások és ventilátorok a legfontosabbak mert a hő fölfelé szál és minél hamarabb tud távozni a gépház belsejéből (mert a tetőn lévők bentről szívják kifelé) annál jobb. De ez még önmagában nem elég, kell a házba juttatni hűsebb levegőt amit ventilátorok szívnak a szobából a gépházba.

    Azért kérdezem, hogy biztosan belefér-e, mert nekem űgy tűnik, hogy az általam linkelt képen látható referencia AMD HD 5850 is éppen hogy befér abba a házba a maga 24,13 cm hosszúságával.

    A Zotac 1070 AMP meg 32.5cm hosszú.

    A moddingolás mit takar? Kivágtad a bekarikázott részt?

    Tápot általában a garancia idejéig érdemes használni, vagy használattól függően még pár évig gari után.
    De egy elöregedett táp púpos kondikkal és esetleg melegben tartva csúcsra járatva nem a legjobb. Ha az megdöglik, akkor akár viheti az egész gépet magával.
    Nekem az új VGA az ami még egy ok arra, hogy tápot is cseréljek (2014-ben vásároltam és idén nyár végén fog lejárni a garancia, igaz nem volt csúcsra járatva, de csere lesz a sorsa).

    Ha lekapod a ház oldalát az nem segít. Akkor csak állni fog körülötte a meleg levegő és nincs légmozgás.
    Jobb az igényeknek és komponenseket figyelembe véve választott ház fennlévő oldallapokkal és amennyire szükséges ventilátorokkal megtömve.

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák