Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz szabog4 #19016 üzenetére

    Laraxior-nak egy jól húzható GTX 980 Ti-je van ami lelépi az alap és húzott GTX 1070-eket is. Erre írtam, hogy nem olyan meglepő.

    Az egyik a maga generációján belül a második legerősebb kártya, míg a másik a saját generációján belül a harmadik és ha jön a 1080 Ti akkor a negyedik lesz.

    Ha a rangsorolásához hozzávesszük, hogy annak megfelelően mennyi és milyen részegységekkel van tömve (CUDA, ROP, VRAM BUS stb) a kártya akkor tuning mellett egy jobb példány régebbi szériából az új széria adott kártyáival van egy szinten vagy lelépi.

    Ha a referencia kártyákat vesszük alapul akkor ilyesmi a helyzet:

    mi szól az 1070 mellett?

    Az, hogy az 1070-nek kevesebb kisebb az energiaigénye: elég referencia szerint 1db 8pin-es tápcsatlakozó (980 Ti 6+8pin a referencia) és így kevesebb hőt is termel (150W TDP vs 250W TDP) terhelés közben, továbbá a kevesebb részegység miatt ami a GPU-ban található (pl 980 Ti, Titan XM) még mindig igencsak jó a teljesítménye az említett kártyákhoz képest is (lásd fentebbi kép).

    Míg Intel HD4600-zal voltam kénytelen játszogatni... nagyon elgondolkodtam egy 980 Ti vásárlásán... de a tápom és a 980 Ti által termelt hőt a gépházam és a ventilátorai na meg a játék víz a procimon nem bírta volna.
    Mindezt nem akartam cserélni mert csak egy VGA-t akartam a GTX760 után a gépbe.

    Végül lett egy Asus Strix amit korábban nem akartam, de nem tudtam tovább várni és pár napja lecsaptam rá használtan bolti garanciával dobozosan. Most hogy nyúzom meg vagyok vele békélve és elégedetten használom. Ha majd a tápomat lecseréltem és a házat meg a ventilátorokat is akkor kap tuningot és meglátjuk hogyan teljesít, de így alapon is meg vagyok vele elégedve. Végre a 4790K is megfelelő társat kapott.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák