Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Köszi nektek halkabb, mint az előző terhelve is úgyhogy megnézem mennyit bír nem hangos.
Guru3D tesztben +120/400-al nézték előszö adok ennyit.
Afterburnerben akkor a feszültség csúszka 0-100% nem plusz százalékot jelent, hanem az eredetit.Giga 2200rpm-el kicsit magasabb órajelet bírt szerintem. Fogyasztás ide vagy oda. Ezen a venti nem igazán megy 1600-1750 fölé.
-
dewil666
őstag
válasz #24845312 #18550 üzenetére
Ez amúgy tényleg érdekes hogy az árukeresőn más az ár mint a boltban.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Hokunda
senior tag
válasz #24845312 #18550 üzenetére
Jövőbelátás képessége? Ha az új széria közepe, meg az előző a 150 ezres árat nem múlja alul akkor a pc gaming halott lesz igen rövid távon és bármennyire is bízik az nvidia/amd a coinbányászatban azért kötve hiszem, hogy évtizedes működésüket ezentúl erre alapoznák. Aki meg ennyiért megveszi (1060 - 150k) az ostoba!
-
törölt tag
válasz Hokunda #18554 üzenetére
Csak egy tipp volt részemről, hiszen előre megmondani senki sem tudja, hogy mi lesz. Viszont ha ennyiért is elviszik a kártyákat, akkor miért adnák olcsóbban? A gyártóknak így tökéletes a helyzet, ahogy most van, viszik a videokártyát, mint a cukrot. Nem győznek annyit legyártani, ami elég lenne. Az a nagy helyzet, hogy ők valójában soha nem a gamereknek gyártották a kártyáikat, hanem a fizetőképes keresletnek. Ez színtiszta üzlet, és nem több.
Ha meg esetleg bármi miatt bezuhanna a bányász üzlet (amit kizártnak tartok, hiszen évek óta folyamatosan emelkedik a kriptovaluták árfolyama, sőt, sokszorozódik évről-évre), akkor sem hiszem hogy számottevően csökkenne a mostani széria ára, hiszen nagy készleteket már úgysem gyártanak belőlük, mivel már itt a nyakunkon az új széria. És pont mivel nincsenek nagy felhalmozott készletek, ezért az új széria megjelenését követően rövid időn belül el is fognak tűnni a régi széria példányai a polcokról, tehát még kifutó modellként való akciózásra sem nagyon lehet majd számítani.
Az új széria meg borítékolható, hogy drágább lesz, mint a régi (mostani). Egyrészt a megjelenést követő hónapokban minden sokkal drágább mint egyébként, másrészt meg magától értetődő, hogy egy gyorsabb/kevesebbet fogyasztó kártya nem lesz olcsóbb, mint az elődje. A nagyobb teljesítmény alacsonyabb fogyasztás mellett meg akkora vásárlási lázat fog megint elindítani a bányászok részéről, hogy csak na. Még ha drágább is lesz valamennyivel az új széria, akkor is, hiszen bőven behozza majd az árát a jobb teljesítmény/fogyasztás mutatója miatt. -
Redneck
nagyúr
válasz Grave_444 #18556 üzenetére
Grave444:
Ezt írtam az előzőben:
"Plusz feszt nemigen tudsz adni a GPU-nak, a BIOS-ban van egy limit ami fölé nem mehetsz, de a tuningnál figyelembe kell venned a hőmérsékletet is."A BIOS-ban engedélyezett maximumig fel tudod tolni, de nincs manuális fix fesz, köszönhetően a Boost 3.0-nak. Ez a maximum feszültség érték jellemzően nem sokkal több a gyári órajel lépcsőihez rendelt feszültség értékeitől. Hiába akarod te 1,081V-on járatni 2100 Mhz-en, ha eléri a hőmérséklet lépcsőt, visszavesz. Pár szériával ezelőtt manuálisan beállíthattál egy fix feszt, és fix órajelet, akár magasabb hőmérséklet árán is.
Így értettem a plusz fesz hiányát.(#18555) Scorp2011:
Így van, gyönyörően összefoglaltad. Sokan álomvilágban élnek a PC-s alkatrészek árazásával kapcsolatban. A GPU gyártók nem hülyék, nem fog a nyakukon maradni a portéka.SirKero:
Az elmúlt hónapokban rengeteg ilyen volt, aztán kártya meg valahogy mégse. Kívánom hogy lejjebb menjen és az óhajtott 100 rugóért hozzájuss egy jobb darabhoz!bobalazs:
A normálisabb darabok BIOS-ában számoltak a ventilátor fogyasztásával, és magasabb power targetet adtak meg.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
pandras83
senior tag
válasz Grave_444 #18539 üzenetére
Köszi az infót. Közbe n rájöttem hogy az nvidia control paneljében kellett volna kezdenem a keresgélést. A teljesetményt adaptívra állítva visszaállt a hőfok normál értékre. A legtöbb új címnél annyi kraftot hagy a kártyában az öreg Phenom X6 1100T, hogy gyakran passzív a hűtés játékok alatt is, ezért zavart az idle 50+fok.
Cyberfuck Patchrunner
-
laskr99
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
1962/4404-et stabilan tartja, viszont ha feszt adok már kifagy hiába nem emelek órajelet.
-
envagyok
veterán
válasz #24845312 #18555 üzenetére
Nem tudom mit pánikoltok, simán jönnek az újabb szállítmányok, 110-ért 3 napon belül hozza a postás a 6GB-os 1060-at. Evga EU Shop, most is rendelhető 350 euro. Ennyi.
Már messze nincs hiány, szinte minden boltban minden kapható.
Ráadásul ha kijön a sokkal kisebb fogyasztású sokkal gyorsabb új széria idén, és még érdemes lesz bányászni, az összes bányász kidobja a 10-es sorozwtú vga-kat. Térdig fogunk benne gázolni. -
dewil666
őstag
válasz envagyok #18562 üzenetére
A 2xxx széria hoz ugyan a teljesítményen és a fogyasztáson de igazán majd csak a 3xxx szériára lehet mondani hogy sokkal jobb lesz.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
SirKero
őstag
simán jönnek az újabb szállítmányok, 110-ért 3 napon belül hozza a postás a 6GB-os 1060-at.
Ez igaz de ennek a kártyának a reális ára szerintem akkor is 80k maximum 90k lenne. A 110 még így is sok érte
Én bízom benne,hogy azért lesz ez olcsóbb is a a közel jövőben[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Mika1227
őstag
Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy használjak-e egyedi venti profilt! Ha a gyárit használom és böngésző, YouTube videó nézés közben olyan 40-50 fok között van a GPU, ha játszok akkor 60-66 fok között van. Egyedi profilnál ez 30-35 fok játéknál 55-60 között van. Jó ez így? Ti, hogy használjátok? Hangban semmi különbség nincs!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
dewil666
őstag
válasz Mika1227 #18566 üzenetére
Én a hűvösebbet választanám. Vagy csináld úgy hogy idle 40-50 fok legyen játékoknál meg 55-60.
-
rumkola
veterán
válasz Mika1227 #18569 üzenetére
nyilván minél kevesebbet megy és minél kevesebbet kapcsolgat le-fel, annál tovább bírja
ezek a kártyák nem melegednek már annyira mint a régiek, szerintem kár babrálni addig, amíg nincs gond az alap beállítással
én csak Diablo 3-at játszom, félóránként kapcsol be rajta a venti 1-2 percre, gyakorlatilag passzívban megy alapból szinte állandóan
Giga 1060 WF OC 3GB[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pánikra valóban nincs ok, vannak kártyák a boltokban, csak épp az áruk van ugyanott, mint eddig. Az egekben.
ITX konfigba jó lehet az a kis egyventis kártya, de én normál méretű ház mellett inkább valami rendes hűtéssel rendelkező példányra szavaznék. Meg aztán eladásnál a magyarországi bolti garancia óriási előnyt élvez a vásárlók szemében egy külföldi (gyártói) garanciás kártyával szemben, úgyhogy én személy szerint simán kiadnám inkább azt az összeget egy használt (de magyarországi bolti garanciás) komolyabb hűtésű (pl. Asus Strix vagy MSI Gaming) kártyáért. Ami persze csak álom marad, mert ennyiért senki nem fogja odaadni ezeket.
Bárcsak igazad lenne, és még az idén tudnánk térdig gázolni a 1060-akban, bár ha reálisan nézzük a dolgot, erre azért nincs túl sok esély.
-
Redneck
nagyúr
Titkos favorit, lehetőleg vegyél egy raklappal. Ez kb olyan mint a 2 terrás pendriveok bagóért.
Mika1227:
Én a dewil666 féle verziót javaslom, már ha be tudod úgy lőni. A minél kisebb hőingadozás és az alacsony maximum hőmérséklet jót tesz az élettartamnak.
Nekem ha már egyszer játszottam terheletlenül 38-40 fokos, és átlag 55-60 fok között jár GPU igényes játékok alatt.bobalazs:
Á, az a Texture Fillrate nem stimmel.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
envagyok
veterán
válasz #24845312 #18571 üzenetére
Azért gondold át ezt.
Jelenleg legalább 5-10x annyi 10-es sorozatú vga van a földön, ahány pc-s gamer. Romániában már többszáz vga-s rigeket árulnak. A gamerek elhasználják a vga-kat, amíg bírják. Még a 10 éves vasaknak is van piaca. Viszont a bányásznak addig kell, amíg pénzt hoz. Ha már nem hoz eleget (mondjuk évi 10% alatt a profit) eladja. De tőle nem fogja bányász megvenni, mert senkinek se éri meg.
Ez ugyanolyan őrület mint a gilisztázás, tulipánhagyma, stb. volt. Aki az elején csinálta jól járt, most viszont már elég necces. Eleve piramisjáték, hiszen egyre kevesebb coin bányászható, csak jutalékért pedig nem éri meg csinálni. Meg ha kijön az altcoinokra is vmi hatékonyabb célhardver, akkor is dobni fogják a vga-kat.
Láttál te már olyan üzleti lehetőséget, ami szinte 0 munkával évi 30-400% hasznot hoz, és minden átlagjózsi beszállhat? És ráadásul ez huzamosan megy?
Ilyen nem volt, nincs, és nem is lesz.
Ráadásul a tőzsdei érték mögött nincs semmi, egyedül az emberek hite rángatja az árfolyamot.
Ez egy virtuélis, megfoghatatlan vmi.
Ezenkívül a kormányoknak sem igazán tetszik, egy tollvonással illegálissá tehetik.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
-
M0ng00se
őstag
-
Redneck
nagyúr
válasz M0ng00se #18584 üzenetére
Graphic Score.
ricsi8800gt:
Jó kis kártya! Ugyan nem sokkal megy egy gyári órajelen járó 6GB-os pontszáma fölé, de sikerült neki.bobalazs:
Engem is idegesít ez az állandó kriptovalutázás és bányászokon kattogás, de envagyok csak összefoglalta mi a kotta. Vége lehetne már az őrületnek, mert az 1060 6GB 80-nál többet nem ér, és júliusban 2 éves lesz a széria. A jövőre nézve nem túl jó kilátás hogy a 110k árnak már örülni kell.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
ricsi8800gt:
Ha jól emlékszem a 3DMark grafikai pontszámát nem befolyásolja hogy alap vagy húzott CPU-val indítod. A topikban korábban már volt erről szó mikor az eredményeket nézegettük.envagyok:
Tudom, csak nehogy újabb hullám jöjjön. Volt már helyes irányba mozduló ár korábban is. Gondolkoztam az eladásán én is, mert elég keveset játszom és csak áll benne a pénzem, de mit vettem volna helyette? Egy normálisabb 1050 Ti is 70k, és valójában ér 40-45 rugót.[ Szerkesztve ]
-
arghoska
tag
válasz ricsi8800gt #18583 üzenetére
És ezt milyen beállítással? Csak kíváncsiságból megnéztem egy 1060 g1 6gb és csak 44000 pont lett a gs
Ja és 2063 a gpu, a mem 4150 mhz[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz ricsi8800gt #18590 üzenetére
ricsi8800gt:
Mi a maximális Boost érték, és mi az amit GPU igényes játék alatt tart is? Az AB beállításod egy dolog, a hűtés is számít.arghoska:
Az ő VRAM-ja 9Ghz-en jár, a tiédhez képest +8% órajelen, és ha jól sejtem 2100Mhz fölötti Boostot tud.[ Szerkesztve ]
-
-
ricsi8800gt
addikt
Csak hogy mit ment
[ Szerkesztve ]
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
atuci
őstag
Sziasztok!
GTX 1060/6Gb kártyát tervezek venni, ezt ajánlották WT-hoz, full hd és későbbiekben 2560 x 1080 felbontáshoz.
A kérdésem annyi, hogy melyik a legrövidebb kártya, amit ajánlotok megvételre?
Melyiknek halk a hűtése, vagy mivel érdemes szabályozni a ventit?Egy Dell 9010 btx formátumú gépbe lesz, i7 3770, 16Gb RAM mellé. Elég szűkös a hely, jelenleg radeon HD4850/512 kártya van bent.
Köszönöm a segítségeteket!
AttilaBasil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
fgabo
tag
Sziasztok!
Adott egy 1060 6g gigabyte windforce kártya. Az természetes hogy 78-80 fokig is felmegy tomb rider alatt? A ventik 1900-2000 on mennek. Jól szellőző cooler master házban. Ez maradhat így vagy nézzek rá hütőt? Hűtő csere garivesztéssel jár?Privikre illik válaszolni!
-
Csupingo
veterán
Az átlagnál szerintem több. Talán nincs jól fent a borda, vagy pasztát kéne cserélni a gpu-n. Nekem egy gtx 960 wf2 van, arról a hátlapot kellett leszednem. Azon nem voltak leragasztott csavarok. Talán neked sincs. Ha sikerül úgy leszedned, hogy nem sérted meg a csavarokat, akkor elvileg nem lenne gond garanciáztatásnál.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Nem jellemző, azért az új kártyák gyakran kihúznak 3, vagy akár több évet is az eredeti pasztával. Viszont sokan át szokták pasztázni az új kártyájukat is és gyakran 5-8 fokokat nyertek a jobb minőségű anyag miatt. Az mx2 már egész jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest