Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Újabb probléma jelentkezett laptop terén, csak most a barátnőmnél.
A Lenovo r61i töltője a következőképpen néz ki:Tudni kell róla, hogy ez egy utángyártott töltő valószínűleg, mert talán két éve megtört a régi kábele. Van valami folyás a bal oldalon. Alapjában véve a gyári töltő is forró volt üzemeléskor, de nem tudom, hogy a lenovonál ez mennyire normális. Ez is melegszik használat közben rendesen. Kb 40 fokos lehet a burkolata. Viszont a gond, hogy a burkolat a meleg hatására kézzel szétszedhető!
Szerintetek kukába menjen? Okozhat az ilyen folyás tüzet? Mert lehet, hogy inkább lecserélem!Köszi -
Atos23
senior tag
válasz nagypasztor #5702 üzenetére
230 Volttal nem játszunk. Életveszélyes, tűzveszélyes, kuka.
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X51R laptop, amelyen ki kellett cserélni az adapter csatlakozóját, és akármilyen ciki is, de véletlenül fordítva kötöttem be. Kb. 2-3mp-re volt rajta, mert nem indult el vele a gép, és gyorsan lekaptam. Egy kicsit megfüstölt a laptop, és égett NYÁK szaga volt. Most megy a gép aksiról, tápról, nem vettem még észre, hogy valami rosszul működne, de nem tudom, hogy mi ment tönkre az incidens miatt. Van ilyen zárlat védelem a laptopokon? Mi mehetett tönkre benne, amiről nem tudok, vagy egyáltalán mit kell ilyenkor letesztelni, kicserélni?
-
Dell XPS
veterán
válasz jahatpersze #5704 üzenetére
Üdv,
Lucky Boy vagy, amennyiben így működik. Futtass le teszteket (bizonyára ismered) és terheld meg egy kicsit (játék,film,stb..) ha kibírta pár napig szagolnod kell, ennyi. Amennyiben károsodott, azt a terhelés előfogja hozni. Én még azért belenéznék....
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-
Stevee83
aktív tag
Remélem lesz aki tud a kérdésemre válaszolni.
A delikvens egy HP G62 b10eh laptop 2011.júliusban vásárolt.
A gond az, hogy újrakezdte azt a mutatványt, hogy magától kikapcsol (túlmelegedés miatt, mert visszakapcsolásnál írja is, hogy túlmelegedés miatt kapcsolta le magát)
Az elmúlt 6 hónapban nem volt ilyen gondom, lett véve hozzá egy cooler, az utolsó 3 hétben csak alatta volt, nem ment de nem kapcsolt így se ki. Most 3 napja újrakezdte ezt a melegedéses kikapcsolást....
Ötleteket várok....Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!
-
Dell XPS
veterán
válasz Stevee83 #5709 üzenetére
Üdv,
Nem látom az előzményeket, de nem hinném hogy egy Notebook lekapcsolását egy cooler megoldja. Szóval..., akkor lett tesztelve, kiderült hogy mi melegszik? Tenni kellene rá egy tesztet, hogy lássuk mi okozza a lekapcsolást és milyen hőmérsékletet mutatnak. CPU, VGA. Chipset (északi híd)
Üdv, Dell XPS
-
olala
csendes tag
Heló!
Van egy Asus A6km notebookom, illetve a barátnőmé, amit használtan vettünk. A gép amikor megérkezett hozzánk működött, volt hangja, bár az tény, hogy elég halk és rossz minőségű. Újratelepítettem az egészet, volt már rajta XP, Vista és Win7 is, de állandó hibajelenségként jelen van, hogy hiába telepítem fel a hangkártyát, nem tudok hangot kicsikarni belőle, sem a hangszórókon, sem a jack csatlakozón keresztül.
Ez a modell nem mai darab, simán van 5 éves, de lehet több is. A driverek az ASUS honlapjáról vannak. Egy SIS 7012 chipset-es hangkártya van benne, és gyárilag AC97 dekóder drivert adtak hozzá.
Már kismillió fórumot nézegettem át, volt ahol azt mondták, hogy ez a jó megoldás, és működött az illetőnek, de nekem nem volt jó egy sem. Olvastam olyat is, hogy egy bizonyos UAA driver hiánya okozhat gondot a "High Definition Audio" hangeszközök kezelésében, valamint olyat is, hogy az XP SP3 javításával is összefügghet a gond. A gép BIOS-a a legfrissebbre van frissítve.
A jack dugón nem csak analóg, hanem digitális kimenet is van, tehát világít (optikai). A driver kezelő programjából tudom kapcsolgatni az analóg/digital átváltást, ezért úgy tűnik mint ha működne, de hangot még sem ad.
Már nagyon régóta szenvedek vele, szereztem hozzá egy usb-s külső hangkártyát, amivel jó, de így küldő hangszóró nélkül nem használható a gép.Most megpróbálkozok egy teljesen alap, szerviz pack nélküli XP feltelepítésével, és kipróbálom, hogy így ki meg tudom e szólaltatni.
Egyébként a Windows hangbeállításoknál nincs lenémítva semmi, tehát nem ez a baj.Ha bárkinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem!
Üdv!
-
Stevee83
aktív tag
válasz Dell XPS #5713 üzenetére
Ezt nekem címezted? amúgy semmi egyszer csak kikapcsolt... azt ezt eljátszotta 2-3 szor... vettem alá coolert és no more problem... de 3 napja újrakezdte... ha viszont arra gondolsz hogy már a teszt lement-e nem mert még nem hozták vissza, ismerősnél van most várom h valamikor visszaérjen vele
Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!
-
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Acer Aspire TimelineX 3820TG-3384G50N notebookom, a konfigurációja:
- i3-380M
- 4GB (2*2GB) DDR3
- HD6550MMeghibásodott (be sem kapcsolt sem akkuról sem tápról, nem töltött), gariztattam (alaplap és CPU csere volt).
Egy hetet működött, utána (Switchable Graphics) intel IGP használatával ilyen hibákat produkált, akkuról és tápról is, Windowsban és BIOS-ban is, legfeljebb fél óra alatt, mint a lenti képen látható. Ha a hiba jelentkezett, kikapcsoltam és vissza, akkor tökéletes volt a kép, de egyre hamarabb jelentkezett bemelegedett gépnél. Volt még ritkábban az is, hogy nem csíkos, hanem ugyanilyen színekkel, textúrával de pöttyös lett a kijelző, és a vége felé pedig egyszínű világos lila, szürke vagy zöld, ezt váltogatta lekapcsolásig.Természetesen ismét gariztattam, a második szervizlapra azt írták: "Hibás alaplap, FAN cseréje."
A hiba ismét jelentkezett (egyelőre csak a fenti, csíkozódás), kb. 4-5 óra filmnézés alatt (MPC HC). Ekkor a hang megy tovább, tehát a gép maga nem fagy le, sőt, ha a kikapcsoló gombot megnyomom, akkor kikapcsol szabályosan, és a Windows 7 leállás képernyője megjelenik, tehát semmi képhiba!
Mi okozhatja ezt? Már harmadszorra kell visszaküldenem.
Köszi, HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dell XPS #5724 üzenetére
Ne haragudj, de ez a mondatod elég kusza: "Tesztelni kellene és 10 percenként kérdezni és szerviz a vége."
Most beraktam filmet lejátszani, szépen loopolva, IGP-ről, eddig egyszer reprodukáltam már a hibát (tegnap este jelentkezett először filmnézés közben, kb. 4-5h után), ma napközben 3-4h után jelentkezett, ekkor kikapcsoltam, majd vissza, most két órája megy, eddig hibamentesen.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Dell XPS
veterán
Arra gondoltam hogy különböző teszt programokat kellene futtatni rajta, és közben egy-egy kiértékelés után, folyamatosan egyeztetni. Amennyiben a dialógusok után esetleg még is sikerülne megfejteni vagy megközelíteni a problémát, a garancia miatt ismét visszakerül a szervizbe.
Nem gondolnám, hogy két alkalommal is tönkre ment az alaplap, ha csak v.mi nem teszi tönkre. Kicserélték CPU-t és a ventilátort is, de mint ha még mindig az eredeti hiba körül járkálnánk, hiába tűnik úgy hogy változott a helyzet, mert már 4-5 órát is filmezel rajta. Talán először is fokozatosan jelentkezett, és erősödött a hibajelenség, és nem hirtelen következett be. -Mennyivel szerencsésebb lett volna! Szerintem egyszer sem szabadna ilyen hibának előfordulnia, ergo nem megnyugtató amit írtál.
Sajnálom hogy ilyen tömörítve fogalmaztam!
Üdv, Dell XPS
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dell XPS #5726 üzenetére
Elhiheted, hogy nem nyugtat meg engem sem. Heaven DX 11 Demo egy napot is ment a gépen, a dedikált VGA-val, hibamentesen.
FurMarkot futtassak? Prime95-öt? Mik a javaslataid?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dell XPS #5728 üzenetére
Sem a dedikált VGA-val, sem a többszörös terheléssel nem teszteltem még. De ez most változik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hoppá, sikerült a hiba jelentkezése után kikapcsolni, visszakapcsolni, mikoris egyből jelentkezett. Sikerült róla egy meglehetősen látványos videót is készíteni.
A képtartalom váltlsa és a külső HDD kattanása csak véletlen esik egybe, magában is csinálja a gép.
HGyu
-
Dell XPS
veterán
Well, this is a problem which u shouldnt really have to explain in a service.... It cannot be more obvious...
I hope u dont have to put it on Youtube again saying that it has been in service 3 times!! There r a lot more interesting things to watch on Youtube[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dell XPS #5733 üzenetére
Ezt IGP-ről csinálja.
Közben a kijelző hibát is kizártam: külső monitoron is ilyen a kép (15 pin DSub).
BIOS-ba lépve is ilyen a kép.
Akkuról és töltőről is ilyen a kép.HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dell XPS #5735 üzenetére
Már nem jut el programig. 10s és szemetel.
De sikerült a BIOS-ban a Switchable Graphics-ot letiltani, így most mintha jó lenne.HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Nem megy jól már a dedikálttal sem, hiszen terhelte a gépet.... elképzelhetetlen hogy kettő alaplap és egy CPU csere után megint itt állunk. Elképzelhető hogy ismételten CPU-t kell cserélni, de könyörgöm ez valami fatális!! Ez azt jelenti hogy nem oldották meg az eredeti problémát és lehet előrendelni a harmadik szettet. Ez minden képzeletet felülmúl!!!
Üdv, Dell XPS
-
fkenny
senior tag
válasz Dell XPS #5739 üzenetére
3. javítás után kérhet cserét, amit valószínűleg meg is kap, vagy írjon egy levelet az Acer Magyarországnak. ( Mikor betört a kijelzőm meg alaplapi bajom lett amiatt, hogy egy szemét el akarta lopni a gépem és megsínylette az akciót, 2napi levelezés után gariba megcsinálták egy hét alatt) ha kell előkeresem a címet. Ez kb 2éve volt.
Az meg tény, hogy ez a gép komolyan hibás. Nem tudom volt e futtatva mem test, mert lehet memória baja van.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
vadger
tag
Sziasztok!
Egy ideje már fennáll a problémám, Thinkpad T400, sima Intel GPU, és abszolút random időközönként és ideig fennáll a kijelző vibrálása. Van hogy egy hétig semmi, aztán van hogy 2 napig naponta 4-5ször 10-15 percig. Hőmérsékleti adatok általában ilyenek:
Feltöltöttem youtube-ra a hibajelenséget: YOUTUBE
Van valakinek ötlete? Köszi előre is!
Gergő[ Szerkesztve ]
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
vadger
tag
válasz NEMO1968 #5742 üzenetére
Szia!
Elfelejtettem írni, monitort rákötve semmi ilyen hiba nem fordul elő, mármint ha a monitor képét nézem ugye. Tehát szerintem valami hardver gond lehet. Hogy tudom kiszűrni, hogy mi lehet a hibás?
[ Szerkesztve ]
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest