Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Lazán kapcsolódik a múltkori hír az internet forglamáról [link]

    A cég felelős a letöltés adatforgalom 15 százalékáért, a videók cakkompakk 58 százalékot tesznek ki.

    Szóval ennek fényében teljesen megalapozatlan az az elvárás, hogy 60 megbites streamet nyomjanak. Sok helyen ma sem a legjobb minőségben nézik. De mégha mindenki uhd-t nézne is, akkor másfélszeresére nőne a jelenlegi internetforgalom. A netszolgáltatók pedig már évek óta lázadnak ez ellen, külön díjakat követelnek maguknak a magas videó forgalom miatt. Az usa-ban pedig sikeresen ki is lobbizták, hogy eltöröljék a netsemlegességet.

    Szerencsére, akinek maximális igénye van, az meg tudja venni fizikai adathordozón, ha akarja. Szóval minden igény ki van elégítve.

    A gördülékeny mozgás egyébként nem is olyan buta felvetés. Amennyire tudom, bár streaming szolgáltatók magát a filmet 24p-ben is tolhatják, de a lejátszó megoldásaik nem igazán támogatják az automatikus frekvencia váltást / adaptív / kadenciahelyes lejátszást. Szóval azt hiszem, hivatalosan 50-60Hz-es módban használják a kijelzőt, ami bizonyos esetekben okozhat kisebb döcögést. Hacsak nem a tévébe integrált kliensek mégis tudják ezt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák