Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz Z_A_P #47529 üzenetére

    Oda nem igazán kéne. Kérdés, mennyire van fent meleg egy zúzós nyári napon.

    Most amennyire én látom, 3 lehetőséged van.

    1, A behúzott 5x6 mm2 AC vezeték bent marad a falban kihasználatlanul. Homlokzaton kábelcsatornában lehozzák a 2 DC kábelt + 1 földelést. Mivel az inverter és az első panel közt van több mint 5m, kelleni fog egy tűzeseti leválasztó is. Ezt tudtommal ilyenkor padlásra teszik. Ami amúgy rendszeresen okoz bajt, mert nyári melegben leold...

    2, A behúzott 5x6mm2 AC kábel szakszerűen csőbe van behúzva, nem pedig bevakolva. Talán még 8 kanyar sincs benne, így talán be lehet húzni a helyére a 2 DC kábelt + 1 földelést. Mondjuk ebben az esetben is kelleni fog a tűzeseti a padlásra, de legalább nincs kábelcsatorna.

    Tűzeseti kapcsán majd az okosabbak kijavítanak. Meg amúgy nem is olyan olcsó cucc. Ilyen kb 120k az ára. Vagyis volt 2 éve.

    3, Inverter felkerül valahova magasra ahol még hozzáférhető pl egy ablakból. Vagy a padlásról. Vagy valami féltetőről ha van. Akkor a DC rövid, nem kell tűzeseti. AC meg a pasáról megy lefele ugye. Bár mellé is kell a plusz 1 föld amúgy.

    Itt csupán annyi a gond, hogy elvileg az invertert el kéne tudnod érni létra meg akármi nélkül szabályok szerint. De ezt nem tudom, mert itt az utcában is van vagy 5 amit megnézném hogy érnek el létra nélkül. És nem ám a 3-4 fokos háztartási létrára gondolok.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák