Új hozzászólás Aktív témák

  • nimfas

    addikt

    Sziasztok!

    Eddig úgy volt hogy a ház mögötti műhely tetejére lenne pakolva a napelem, de sajnos a szomszéd diófája totál beárnyékolja már délután folyamán, oda Solar Edge invertert szerettem volna.

    DE, változott a helyzet, másik alternatíva, hogy a ház előtti részre lenne egy kocsibeálló "komplexum"... 50-60 m2 tetővel és erre lenne pakolva a panel megfelelő dőlésszöggel.

    Sun Surveyor programmal csináltam pár képet (dátum és idő pirossal karikázva), annyit hozzátennék, hogy a tető kb. 2 méterrel magasabban lenne mint ahonnan csináltam a felvételeket.

    Ahogy néztem a ház a Január-December hónapokban takar be, de ott amúgy sem túl acélos a termelés ha jól tudom. A nyugat felé lévő bazi nagy tuja ha nagyon útban van meg lesz nyesve, a szomszéddal beszélek hogy a gallyas fához mennyire ragaszkodik a keleti részen, esetleg kis kenőpénz fejében nem-e vágná ki. :D

    Jól gondolom, hogy erre a megoldásra már nem szükséges a Solar Edge + optimalizáló megoldás? Hanem elég lenne egy Huawei vagy Fronius is?

    Garancia, működési biztonság, termelés szempontjából melyik az ajánlottabb, esetleg később ha olcsóbb lenne valami csoda folytán az akksi pakk melyikre lehet pakolni?

    Remélem az áram légkábel és a kábeltv kábele nem számít árnyéknak, mert akkor agyfaszt kapok. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák