Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz 313313 #4104 üzenetére

    Nem írta, hogy szerepel szivattyú és HV az ajánlatban, illetve ezekhez tartozó minden szükséges egyéb elem. Ha kell HV, akkor már valószínűleg most is van, ha nem szükséges, akkor most miért tennének be? Szivattyú pedig az esetek 99%-ban elegendő a beltéri egységbe beépített, ha HV-s leválasztás van, akkor pedig már most is vannak bent és szintén nem jelent külön költséget.

    De lehet korábban írta, hogy most épülő ház esetén pályázott és nem meglévő hőtermelőt cserélne le. Ennyire nem követtem a dolgokat, csak szemet szúrt, hogy 4 millát akarnak még ráverni hőszivattyú miatt.

    #4103LOTR
    Nem értem, mit szeretnél fenntartással kezelni, én egy hivatalos forgalmazói árajánlatból vettem ki a számokat, amiket 2023. november 11-én kaptunk egyik tervezett házra. Ez pont annyi, amennyi oda van írva (itt nem teljes szerelés szerepelt, csak beüzemelés és hivatalos szivárgásvizsgálat, mint írtam is). Egyébként egy Clivet levegő-víz hőszivattyú beépített HMV tartállyal, amit példának hoztam, egyáltalán nem rosszabb, mint egy Ariston, megkockáztatom, hogy jobb is. Az LG-től hasonló készülékre még egy kicsit olcsóbb ajánlatot kaptunk, nettó 2,2 millió.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák