Új hozzászólás Aktív témák

  • martonl

    senior tag

    Lehet nem ebbe a topikba kéne írni, mert van külön neki, de itt talán jobban kapok választ.

    Van egy Eskimo roaming SIM kártyám, ami egyébként singteles (Szingapúr telecom). Adatkártya, nálunk csak a Telekom a roaming partner.
    Azt csinálja, hogy 2G-re kényszerítve a telefont az adatkapcsolat stabil a maga sebességével.
    4G vagy 5G automatára állítva a kapcsolat él max. 1-2 percig (meg tudok nyitni pár oldalt), majd teljesen leesik a hálózatról. Először csak a net megy el, majd csak segélyhívás és nem áll át 2G-re sem. Pár perc után ismét felkapcsolódik 4G-re (itt nincs 5G és lehet nem is engedné fel) és így tovább. De bármikor 2G-re kényszerítem a telót, azonnal működik folyamatosan.

    Próbáltam másik telefonnal, az eSIM profilt újratöltöttem stb., semmi változás. Próbáltam elmenni másik cellába, manuális hálózatválasztás, de ugyanaz. APN stb. biztos jók (de át is néztük a singtelesekkel, meg automatán letölti az eSIM-mel együtt), mert különben gondolom még így se működne. Amikor offline, manuális hálózatválasztásnál nem enged csatlakozni a Telekomhoz ha 4G-n van.

    Mindkét ügyfélszolgálat értetlenül áll a dolog előtt, a Telekom természetesen konkrétan nem tud segíteni, mert nem az ő előfizetésük.
    Van valakinek tippje, mi lehet a gond?

Új hozzászólás Aktív témák