Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    Sziasztok!

    Leírom ide is a Memtestben feltett kérdésem, talán témába vág.

    Egy láma kérdéssel fordulnék hozzátok. Még januárban futtattam a gépemen a Memtest86 5.01-et és felmerült bennem néhány dolog.

    lap: ASUS A88XM-PLUS
    APU: A8-7600 (4 mag, 3,1 GHz)
    RAM: TeamGroup Xtreem Vulcan RED 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3 KIT

    A gép fura hibákat produkált korábban (hiba leírás képpel) Aztán kiderült, hogy Bios frissítés kell, de nem oldotta meg az sem a gondokat. Ezek a hibák akkor történtek, mikor a RAM-ok 2133-on mentek (profilból betöltött beállításokkal). Processzor elvileg kezeli ezt a sebességet.

    Úgyhogy Biosban nyomtam egy defaultra mindent, memóriák 1333-on mennek most. Ez másfél hónapja történt, azóta emlékeim szerint nem jött elő a hibajelenségekből egy sem, korábban meg 1-2 naponta bekövetkeztek. Eseménynapló szerint volt egy nem tervezett újraindítás, de az nem rémlik.

    Fentiek miatt arra tippelek, hogy vagy a proci nem bírja a memória modulokat 2133-on hajtani, vagy a RAM-ok nem bírják az órajelet. Ezt ki lehet deríteni Memtesttel? Ha 2133-ra rakom a RAM-okat, akkor a Memtest így teszteli őket? Illetve hogy kell e több magot a teszthez rendelni? Vagy egyáltalán jó felé keresgélek?

    Egy tesztet futtattam még januárban, minden defaulton volt Biosban. Hiba nélkül ment, míg futott.

    Nem tudom számít e, de volt, hogy adtam több feszt a procinak, akkor elkezdett durván hibázni, 1-2 óra alatt többet is produkált. Egy és kettő.

    solfilo

Új hozzászólás Aktív témák