Hirdetés
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
válasz Воланд #32142 üzenetére
De hogy van akkor ez most?
Ez előtt a tesomnak raktam ugyan így össze egy gépet csak gts 540 -s VGA-t és abba is 4 Gb RAM van és az XP is csak 3 GB-ot használ.Maga a 32 bit-es rendszer nem használja fel a 4 Gb-ot?És a játékok használják?
Ja meg persze nekem a Noti-m is csak 3 Gb észlel.06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
törölt tag
A legmagasabb JEDEC szabvány a DDR3-1600@1,5V.
atti1848: 32 bites asztali Windows-ok csak 4GiB-nyi virtuális cím felett rendelkeznek. Ebben minden benne van, ami memória. Emiatt ezen OS-ek maximum 3,25, esetleg 3,5GiB fizikai RAM-ot képesek megcímezni, a többi fenn van tartva az egyéb eszközöknek.
-
törölt tag
Köszönöm, de ezt is próbáltam már. Ezzel az a gond, hogy installnál mindenképp A: vagy B: meghajtóra telepít, ugyanúgy, mint ahogyan az USB verzió sem hajlandó máshová menni, csakis removable-ra.
... kezdem úgy érezni, hogy ez vinyóról nem futtatható ... bár nem nagyon értem miért ...szerk : Ja, olvasom az alját is, akkor jól gondoltam ...
[ Szerkesztve ]
-
madibacsi
csendes tag
sziasztok!
az miért lehet, hogy vettem az 512-es DDR2 533 Mhz-es RAM mellé egy 1 GB-osat, és nem akarja felismerni az alaplap?
az everest látja.
az alaplap Gigabyte GA-8VM800PMD-775
ha csak az 1 Gb-os ram-ot teszem be, akkor sípol mint az állat.alaplap info
http://us.test.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2159a ram lapja:
http://www.aqua.hu/1gb-533mhz-ddr2-ram-kingston-kvr533d2n41g-cl4-11007.htmllehet hogy hibás a ram?
köszi -
nagyúr
válasz Воланд #32152 üzenetére
Pedig nem egyszer láttam már ilyet. És jobban belegondolva azért ez valószínűbb eshetőség, mint az, hogy a kezdő júzer véletlenül elindítja parancssorból az msconfig-ot, majd Boot - Advanced, beállít magának egy RAM-korlátozást, majd mindez jól elfelejti.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
A lényeg, amint azt Jorus helyesen meglátta, nincs benne CD/DVD és USB-ről sem bútol. (megjegyzem, most azt vártad, hogy a homlokomra csapok és Jéééééé, basszus, hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!!)
Szóval csak vinyó van.
És addig eljutottunk, hogy ez egy linuxos bootrendszerről startol, azt azonban akkor sem értem, hogy ezt miért nem lehet ráoperálni egy vinyóra???[ Szerkesztve ]
-
bel26
csendes tag
sziasztok
Lenne egy kérdésem ddr3-as ramokkal kapcs.
Most vettem egy asus p6t deluxe alaplapot ami 1.65 v ramokat igényel
ebbe csak 1.65 v-os ramok mehetnek vagy bele lehet rakni 1.5 voltosokat is.Illetve 1.65 V-os ramot pl bele lehet rakni egy Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplapba (itt 1.5v-ot írnak a a leírásban)
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdeztem de én nem tudom rá a választ és sajnos most nincs időm átolvasni több ezer hozzáoszlást.
Előre is köszi a segítséget
-
nagyúr
válasz #48613632 #32162 üzenetére
Milyen OS-t használsz? Javasolt felkeresni az adott rendszer topicját, ott a szakik szerintem rögtön megmondják neked, hogy a legegyszerűbb megoldania dolgot. Nyilván kelleni fog egy partíció, ahova felmásolod a file-okat, majd valahogy bele kellene kerülnie az MBR-be, hogy bootoláskor választható legyen, hogy melyiket indítod. Külön partíció nélkül szerintem nem megoldható, de az OS-ek és rendszerindítás lélektanában sosem ástam el magam túl mélyen.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #48613632 #32162 üzenetére
Ahogy Jorus mondja, másik partícióra kell tenned a memtest-et vagy pedig ne legyen OS rajta csak a memtest bootolható állománya.
Lepörgeted a tesztet aztán mehet fel az OS.Vagy feltalálták a külső cd/dvd meghajtókat is...
Pendriveról meg tudnia kéne bootolni, főleg egy olyan laposnak am vélelmezehetően, gyárilag nem optikaimeghajtós. Bios-ban USB legacy engedélyezve van? Mert enélkül nem kezeli az usb portokat boot alatt.
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
válasz mindkettőtöknek
Külső USB-ről sem bootol, és nekem erre a célra ott a vinyó benne, az lesz rajta amit tanácsoltok, nem kell rá semmi más, csak a memtest, és hogy onnan induljon De mit kell ehhez tennem, hogy oda rákerüljön? Ez a kérdés! Mert semmi olyan lehetőséget nem találok, hogy akár a CD akár a FlashUSB állományokat átrakjam.
Valami barkácsmódszer csak van erre, nem?Tehát akkor a javaslat, hogy kérdezzem meg egy linuxos fakírtól?
[ Szerkesztve ]
-
ququry
csendes tag
Sziasztok
Asztali pc-be keresek DDR I RAM-ot és most lenne:
HYNIX DDR 1GB PC3200 CL3 ECC
nem tudom mit jelent az ECC, pontosabban azt nem tudom, hogy bármilyen DDR I RAM helyett lehet használni?“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.”
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #48613632 #32166 üzenetére
Rákötöd egy működő gépre a winyót és áthúzod azt amit amúgy a cd/dvd/usb-re kéne kiírnod. Vissza dobod a laposba a hdd-t, bootolsz és tűz.
Ez a legegyszerűbb metódus szvsz.mod:
ququry: ECC ramban van hibajavító algoritmus (bővebben). Ha jól tudom ecc és nem ecc-s ram nem megy együtt de ez többnyire szerver cuccokban szokott kelleni abban meg nem vok annyira otthon.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
d3lm0
csendes tag
Üdv!
Lenne egy Asus m4a77t lapom amiben van egy Kingmax 2Gb 1333 bővíteni szeretném,persze úgy hogy a jelenlegi is megmaradjon.Mit ajánlotok? 2x2 GB dual vagy simple 2-2 GB.
Lenne e 2x2 esetén "nagyobb" változás? -
czpitti
senior tag
Sziasztok.Végre kicserélték a deszkámat ( gyenge fél év után ).Szükségmegoldásként gyorsan szereztem az újba 2x2 giga ramot,de mindenképpen tuningramokat raknék bele.Ha esetleg van valakinek tapasztalata az alaplapommal ( config adatlapomnál) megköszönném ha megosztaná velem.Esetleg ha hasonló árfekvésben tudna jobb deszkát,ezt azonnal dobnám az apróra még ha egy napos is Nem tetszik hogy nem 2x16-os a pci-e slot dehát garos csere nem duzzogunk
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
törölt tag
értem én hogy gőzmozdony, de mi hajtja?
Azt gondolom nagyon elbeszélünk egymás mellett.
- A CD/DVD egy ISO file, amit egy író kiír egy blank médiára, de ezt nem tudom, hogyan tehetném meg vinyóra, ha van ötleted szólj.
- AZ USB verzió egy installer, ami egy kisalkalmazás segítségével az USB meghajtóra feltelepíti a progit, de itt sem választhatsz mást, csak removable device-t. Tehát ezt sem tudom, hogyan oldható meg.
Mit értesz az alatt, hogy áthúzom és tűz? Ez vagy egy ISO file lesz, vagy egy install.exe. Nyilvánvalóan sz@rt sem ér a vinyón -
nagyúr
válasz #48613632 #32172 üzenetére
Az ISO-t letöltöd, beolvastatod virtuális meghajtóval, és utána már oda másolod a file-okat, ahova szeretnéd.
-
nagyúr
válasz #65675776 #32177 üzenetére
Én sem szembesültem még a saját gépemen a problémával (dobozos W7 Ultimate), de azért még mindig elterjedtebb sajnos a virágbolti verzió, ahol meg ugye bármi előfordulhat.
-
törölt tag
Most kettőnk/hármunk közül valaki nagyon nem látja át ezt a kérdést srácok, de köszi egyébként
Addig eljutottam, hogy ISO file megnyit a virtuális meghajtóba (daemon tools) És a rajta lévő boot-rendszert hogyan másolom át a vinyóra???
A file-ok másolásához pedig amúgyis felesleges a virtuális meghajtó, azt egy már kiírt CD-ről is átkopizhatom
Lehet, hogy mégiscsak a Linuxosoknál kellene érdeklődnöm????szerk.
Kezd az az érzésem lenni, hogy a memtest nem futtatható rendszervinyóról, vagyis valamiért ez a verzió kimaradt ...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #48613632 #32179 üzenetére
De hát leírtuk. Külön partícióra felmásolod a rendszerindító és program file-okat (az ISO tartalmát, ha úgy tetszik), majd onnan bootolsz, és annyi.
Kicsit körülményes ugye, mert nyilván egy HDD van a notidban, szal készítesz két partívciót, megformázod őket, az egyikre rádobsz vmi kicsi OS-t, ami alatt a fenti file-okat átdobod a másik partícióra, majd BIOS-ban azt adod meg a boot sorrendnél.
-
jeni
félisten
Hello
Lenne egy kérdésem
Kb.2005 augusztusában vettem 2x egy 512DDR 400Mhz Corsair Value memóriát. Ezt még a Aliencomputernél vettem anno. Ami KIT-ben árulták de kértem ,hogy a másik 512 DDR1 ramot tegyék félre és azt a hónap végén megveszem.
NA már most ez a memória páros az Asus P4P800-Deluxe alaplapban hibátlanul ment DUAL módban. Mikor a alaplapot eladtam akkor ezt a memóriát betettem egy átmeneti időre vett Asrock P4 P4i65G lapban ami szintén hibátlanul ment (memtest +86 tesztelve) és szintén az apám Asrock gépében ha ne tévedek az egy P4i65GV. Ebben is tökéletesen ment fagyás nélkül. Biosban a DUAL üzemmód aktiválva van. Tegnap egy vidéki srác megvette a Corsair 512MB 2db. Nála hibátlanul megy de állítása szerint neki is Asrock lapja van melyik azt nem tudta meg mondani. Az a gondja,hogy (igaz ,hogy a számlán nem egy időben vett Corsair memóriákról van szó,külsőre és modell szerint tök egyforma ami nekem sose volt gondom velük,én kértem,hogy tegyék félre a másik felét a párját.) arra hivatkozik,hogy a memtestre tesztelve nála nem jön ki a hiba a fagyás,a kék halál stb..,de számlára hivatkozva azt mondta hogy a Asrock lapban nem megy dualban két Corsair memória. Ha nem tévedek akár két eltérő gyártmányú memóriával is kell mennie a gépnek. Ami fontos az,hogy a freki és az időzítés egyformának kell lennie. A Corsairok ebben a tekintetben teljesen egyformák. Szerintem ott valami beállítás gond lesz. Esetleg valakinek valami tippje van ebből kifolyólag?Gyanítom,hogy talált olcsóbbat vagy 2x1GB ramot és ezért szeretné vissza fordítani a vásárlást.
-
nagyúr
Ha két nem teljesen egyforma modulról van szó, akkor leginkább a lapon múlik, hogy kezeli-e őket DC-ben, vagy sem. Tehát elképzelhető, hogy vmi egyszerű lapban nem hajlandóak dualban menni.
Egyébként már meglehetősen sok modult próbáltam az évek alatt, és az a tapasztalat, hogy szinte minden megy mindennel DC-ben, ha egyébként hibátlanok a modulok (pl.: 1000-es cl5-ös 2*2GB-os kit a 800-as cl4-es 2*2GB-tal Giga EP35-DS4-ben, simán szaladt DC-ben 900-on cl5-ben).
-
jeni
félisten
Köszi
Akkor az új tulaj nem tud bánni a lappal és a beállítással is gondja van. Működéssel nincs gondja,ezt elismerte memtest +86 tesztel lefuttatva.
De kiváncsi vagyok mi alapján tudja megállapítani,hogy dualban müxik e vagy sem? Itt nem a memória berakására gondolok,hanem működés alatt az XP miképpen megy nála. -
nagyúr
-
törölt tag
Hát Jorus nehari, de akkor sem vágom
Mégis hogyan "másoljak át" egy linux boot rendszert? copy/paste, vagy ablakos másolás nyilván nem, sys itt nincs ... nem vágom na.Erről egy bűvészmagyarázat jutott eszembe, amit valamikor jó 15-20 áve olvastam, a két összezárt fémkarika "egybeakasztásáról"
Nagyon egyszerűen elmondta, mit kell csinálni. Mindkét karikát elfordítjuk a 4. dimenzió irányába, és egyszerűen összeakasztjuk őket ... ennyi -
Jozin
csendes tag
Üdv Mindenkinek!!
A régebbi DDR-es helyett lett egy DDR2-es rendszerem. A kettesbe kell vennem még RAM-ot ehhez eladnám a sima DDR 1gigásat. A bajom az hogy lehet megadta magát valahogy meg kéne tudnom, hogy működik e.
Abban kérném segítségeteket, hogy mely módon tudhatnám meg működő képes e a DDR-em?
Az egyes rendszeren meghalt az alaplap azért a csere.Segítségetek előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Működő alaplapba beteszed azt a ramot (lehetőleg csak az az egy modul legyen benn). Ha elindul a gép akkor oké, de ezen kívül még csinálj memtestet is.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
Előbb nézz utána, hogy megvenné-e egyáltalán valaki, mennyire fogynak mostanában a ddr1-es ramok (szvsz nem nagyon). Ha van konkrét vevőjelölt és megoldható, akkor nála még mindig le lehet tesztelni, csak ezt meg kell vele beszélni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
válasz #48613632 #32187 üzenetére
Nem kell Linux boot rendszer, csak pár rendszer file, meg a Memtest, és annyi. Egyik partícióról átmásolod a másikra. Copy/paste, akármi, amit az adott OS alatt meg tudsz oldani. Mondjuk egyszerűbb lenne rábírni a notidat, hogy USB-ről bootoljon, vagy csak tegyél fel egy ici-pici Linux disztribúciót, és teszteld az alól a RAM-okat. Pl. Tiny Core Linux, ez elfut 48MB RAM-on is (szemben egy XP ~1GB-jával), szal a Memtest során csak ez a ~48MB nem lesz vizsgálva - szerintem ez elfogadható kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt nem értem, hogy hogyan bootolok fel, ha csak azt a pár rendszerfilet lököm át. A memtest nem fut MSOS alatt, ha esetleg a korábban említett 2 partícióra gondolsz.
Ha csak simán átcopyzom, az attól még nem fog bebootolni, tehát indítani sem tudomDe a törpe linux jó ötletnek tűnik, ezt kipróbálom délután.
-
RobberBaron
tag
válasz #48613632 #32197 üzenetére
Sziasztok!
Van egy kissé furcsa hiba, ami miatt a gépem hol elindul, hol nem.
Adott egy HP d530 gépből kiszedett P4SD alaplap. Van 2 db 256-os DDR memóriám hozzá. Mind a két ram működőképes volt másik alaplapban.
Csak akkor hajlandó elindulni a gép, ha a 4 db ram slotból a 2 feketébe (1-es és 3-as slot) teszem be a memóriákat. De... ha áramtalanítom a gépet (táp kikapcs), akkor a következő bekapcsolásnál 5-öt sípol, és a monitor sem kapcsol be, a gép nem indul. Rájöttem, hogy ha mozgatom a ramot a slotban (oldalirányban van egy kis holtjátéka), akkor van egy olyan állása, ahol a gép elindul, és innentől mehet akárhány órán keresztül, semmi baja. Ha nem áramtalanítom a gépet, akkor viszont úgy tűnik minden oké, megy a két memóriával újraindítás után is.Ha csak az egyik rammal indítom az 1. fekete slotban, akkor minden rendben, ezzel soha nincs baj. Két rammal viszont a 2 fekete sloton kívül bármilyen más memória kombináció esetén a gép bekapcsoláskor meg se mukkan, még a monitor se kapcsol be, nem is sípol.
Tippek? Ram érintkezési hiba vagy alaplap csere? Eléggé nyűgös ez az alaplap, sokat küzdöttem vele, mert spéci hewlett packard irodai géphez készült, tele van szokatlan megoldásokkal, maga a bios is egy rémálom, alig enged állítani a dolgokon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RobberBaron #32198 üzenetére
Irodai gépek bios-a nem a tuningra és a finomhangolásra lettek progrmozva az fix.
Érintkezési hiba lesz sztem. Eleve a ramnak a slotban betonstabilan kéne állnia, ha megtudod mozgatni oldalirányba az nem frankó.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
RobberBaron
tag
Közben rájöttem, hogy az véletlen volt, hogy csak áramtalanítás után nem indult a 2 ram modullal, most már egy hosszabb power off után se indul újra.
Sajnos könnyen mozgatható a ram a 3. slotban. Hiába pucoltam le a ramot és a slotot is, semmi változás. Valaki nagyon kitágította ezt a slotot, és most már használhatatlan.
Azt viszont sehogy se értem, hogy a 2 db kék slot miért nem jó neki. Egyszer elindult úgy is, hogy a 2. ram modul a 2-es kék slotban volt, de kiírta, hogy a 3. slotban dual channelben fog indulni, és itt meg is akadt a boot. Azóta viszont tudomást sem vesz róla, ha a 2. slotba teszem a 2. ramot, pedig az nincs kitágítva, stabilan áll benne a a modul.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest