Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Hello!
Először is közölni szeretnék egy tényt:
A geil BlackDragon "cl4" egy átvágás , marketinges szar, ugyanis a ramok tényleg teljesítik a cl4-et , de nem a kiírt 800MHz KIT termék órajelén , hanem 667-en , ennyi erővel a CL5-ötöset is meg lehet venni.... Na tehát a kérdés: Blackdragonnal lehetséges a Cl4 800 ban ? ha igen milyen fesszel? -
shteer
titán
válasz Chosen #16351 üzenetére
nem a kiírt 800MHz KIT termék órajelén , hanem 667-en
ezt miből gondolod?ha csak az spd adatokra támaszkodtál, attól még nem marketing humbug
rá van írva: 2V techpowerup tesztben 1,95 is elég voltszerintem jónak tűnik..
-
G4ga
őstag
válasz szimcsi #16353 üzenetére
ha jól tudom a kettö között pusztán annyi a különbség, hogy az ultra hütöbordás, a dragon meg ledes... te teljesitményben ua-zok!
ált ami rá van irva azt teljesitik! nekem 4*1 gb geil ultráim voltak, 2.0V vitték a 900-at, és 1000 is bootolt még - ugyan cl5-be, de cl4 be 1.9 vitte a 800-at! -
Rockybro
tag
a Corsair Dominator Airflow ventijét miképpen lehet szabályozni? azokkal a pöckökkel amik a képén látszanak?
-
őstag
Hali!
1066mhzes Kingmax ramot ha beleteszek egy lapba ami csak 667mhzes RAMokat kezel akkor a memória képes csak 667mhzen működni vagy ez így nem fog működni. Köszi
mod: ASUS P5LD2 SE alaplap[ Szerkesztve ]
-
-
G4ga
őstag
válasz Chosen #16358 üzenetére
szerintem betudod állitani a 4-4-4-12, és elfog indulni! -
ha nem tetszik vidd vissza, igazából jó gari alap! oc esetében viszont mindegy, mert amugy is cl5re kell raknod, mert szvsz cl4 esélytelen!
ugyan ez volt nálam, én is bepánikoltam, de megkérdeztem Ösembert és ö azt mondta gyárilag szarabb idözitést állitanak a ramnak, de viszi azt ami rá van irva! beprobáltam és ment -
Chosen
addikt
bátyám sokkal tuningosabb lapban mint az enyém egy giga p45 ben , betolta a cl4-et ujraidulások sorozatát kapta ajándékul , (neki is ez van) , gariba nem hiszem , hogy visszavennék , baja nincs, marketing, lecserélni amugy sem szeretném , tuningban mit tud egyébként stabilan ? mert most nekem 840-en jár 1,95V környékén , ( 1,8 V -al az én lapom nem komálja)
-
G4ga
őstag
válasz dave93 #16360 üzenetére
nm!
nem tartom valószinünek hogy hazavágja a rendszered! ami történhet, hogy nem indul el, menet közbe lefagy... ha nem megy nem kell eröltetni.
ebben az esetben 100%-an kiszürhetö a hibája!
annyi hogy nagyon ne állitgass semmi, nehogy a windows megzavarodjon és szétessen!TheChos3nOne :
szerintem meg gari alap! nem azt kaptad ami rá van irva! azt nem kell tudni hogy tunningolni akarod. én ugy gondolom ha nem azt kapom ami rávan irva akkor verném az asztalt! tény hogy ami a garival jár, idö ami kiesik nem szivesen válalánám be!
én ugy tudom a geil ramok vége valahol 900 és 1000 között van!
nekem ultrám volt, az 1000 még bootolt, volt cimbim akinek dragonja van ö 900 használja!
ha jól tudom 2.1v a max amit kaphatnak! de ebbe nem vagyok biztos! nézz utána, csak ha elkezdek keresgélni megint kifutok a mod idöböl[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz AMDKiller567 #16349 üzenetére
Kingstont ne...szívnak vele rendesen páran...
OCZ Reaper, Corsair, Geil...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
-
Pubszon
veterán
válasz Chosen #16358 üzenetére
A világ egyik DDR2-es RAM-ja sem fog neked 800Mhz-től nagyobb órajelen indulni alapon, mert ez a maximális JEDEC szabvány, és e mellett az 1.8V is az.
Ha megnézed ezt a két tuningramot, mind a kettő 800Mhz 5-5-5-16 és 5-5-5-15-ös időzítésekkel indul "alapon".
CSX DIABLO
CORSAIR DOMINATOR
De ezeket lehetne még sorolni.
Tehát előbb tájékozódj, aztán írj.Mod: amúgy az én Black Dragonom is vitte CL4 800Mhz-et 1.9V-al, a 910Mhz CL4-et meg 2.1V-al. És nem éreztem, hogy átb@sztak volna.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Killer man
tag
Hali! Jelenleg van 2*2Gb 800-as ramom. Az everest szerint 3900 környékén olvas és ír alap beállításokon. (5-5-5-18). Mindegy hogy osztom vissza, akkor is csak pici az eltérés. A procim Athlon64 X2 4000+ Brisbane. Én ezeket az olvasási és írási értékeket nagyon keveslem még alapbeállítások mellett is. Havernak ugyanezek a ramok 8000 MB/mb körül teljesítenek 5600+ -os procival. A kérdésem az lenne, hogy mennyire függ a ramok teljesítménye a procitól és az alaplaptól. A deszkám sajna Gigabyt-os, így semmilyen feszültségállítást nem enged Bios-ból. Köszi a választ előre is!
-
G4ga
őstag
válasz shteer #16370 üzenetére
az se rossz telejesitmény azért egy 800 ramtól... - szvsz ár/érték arányban verhetetlen a CSXO CEC!
Killer man:
szvsz biztos hogy függ a procitól is! hogy ennyire drasztikusan azt nem hiszem! de van köze hozzá! probáljátok meg kicserélni a ramokat! ha a te ramod az Ő procija mellet ugyan azt az értéket produkálja és forditva, akkor a proci a gyenge láncszem![ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz Killer man #16374 üzenetére
én úgy tudom a 2*2Gb kitek java részt 5-5-5-15 alapidözitéssel kerülnek piacra! kevés ojan van, vagy joval drágábbak amiknek jobb az idözitése!
Prbáljátok ki a haverod ramjait!án most 800 ramom 533 járatom 4-4-4-12 -öm. sajnos, ahogy nézem minnél nagyobb a GB egy ramon annál rosszabb az idözités!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Killer man #16372 üzenetére
Gigabyte-nál a BIOS-ba belépve Ctrl+F1-et nyomva előjönnek a rejtett beállítások, így a feszültségállítás is.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
kem
addikt
válasz Killer man #16372 üzenetére
hehe ez jó...
Te Everest Home-mal mértél, ő meg Everest Ultimate-val...
Próbáljátok meg ugyanazzal a kiadássalKöszi!
-
Chosen
addikt
válasz Pubszon #16371 üzenetére
"A világ egyik DDR2-es RAM-ja sem fog neked 800Mhz-től nagyobb órajelen indulni alapon, mert ez a maximális JEDEC szabvány, és e mellett az 1.8V is az." ,
Barátom , fogalmand nincs ezek szerint , hogy én miről írtam feljebb , ha bele-bele kóstoltál az utolsó pár hsz-embe lehet az jött le , de mielőtt írsz
"Tehát előbb tájékozódj, aztán írj." -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Jól tuningolható DDR2-es ramot szeretnék Gigabyte P35-DS3 lapba.
Ezeket néztem ki, melyiket ajánlanátok?
- DDR2 RAM 2 GB/800 GEIL ULTRA hűtőbordás CL4 3 év gar: 9990,-/KIT
- DDR2 RAM 2 GB/800 GEIL Black Dragon 800+ CL4 3 év gar: 9990,-/KIT
- DDR2 RAM 2 GB/800 CORSAIR DHX hűtőb. 800+ CL4 3 év gar: 9990,-/KIT
- DDR2 RAM 2 GB/1066 GEIL ULTRA hűtőbordás CL5 3 év gar: 11.990,-/KIT
- DDR2 RAM 2 GB/1066 Corsair Dominator CL5 hűtőb. 3 év gar: 12.990,-/KITEsetleg még ez a 2 jöhet szóba, kérdés hogy Dual Channel-re lehet-e ezeket bírni:
- DDR2 RAM 1 GB/800 Kingmax Mars 3 év gar: 3990,-/db
- DDR2 RAM 1 GB/1066 Kingmax Mars 3 év gar: 4500,-/db -
-
Ősember
őstag
válasz audi100td #16381 üzenetére
hello
ha csak ezek közül lehet választani, akkor geil vagy corsair (erröl lehet tudni hogy chipváltás ota gyenge). de ha nem bánod mutatnék mást is[ Módosította: Racecam ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Killer man
tag
válasz Geri Bátyó #16376 üzenetére
Sajnos a rejtett beállításoknál sem tudok feszültséget állítani!
Kem: Mindketten Ultimate-val mértünk!
-
G4ga
őstag
válasz audi100td #16391 üzenetére
a dominátor egyértelmüen a a csúcsok egyike! ha megteheted mindenféleképpen azt vegyél! - ennél szvsz nem kell több indok!
azért érdemes továbbá magass mhz ramot venni, mert igy legalább a memória terén nyomatékosul az a tény, hogy nem az a leggyengébb láncem! minimális tunningal is feltudod majd zárkoztatni egy esetleges "extrém" proci tunningnál[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok
már harmadszor fogad ez az üzenet win indításakor.
ez ram lehet? és ha igen mi a teendő?
CEC-CSX 2*1GB 800MHz KIT(1.95V, 5-6-6-18)
köszi
Aurea mediocritas
-
Ősember
őstag
válasz Chosen #16395 üzenetére
ki beszélt itt crucialrol? a srác azt irta a dominator a csucsok egyiket... erre meg azt irtam, hogy ez marhaság, mert a mostani dominatorok tuningban saját maguk alá sem finganak ugy általában és sajnos nem akármilyen spéci ramhoz mérten gyengék, hanem mindenhez mérten.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Társasjáték topic
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Robotporszívók
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...