Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz jeni #2071 üzenetére

    Nem látom sehol, hogy én ennek bárhol is az ellenkezőjét írtam volna :U
    Mindenesetre az még köztudottabb, hogy egy optikai stabis objektív drágább a gyártónak is, és nekünk is. Ennek szellemében nézzük meg mi történhet:
    1, Ugyanolyan optikai minőséggel, felépítéssel kiadják Pentaxra is ezt a Sigma objektívet, optikai stabi nélkül. Mivel így kisebb a gyártási költség, a gyártó erre a bajonettre olcsóbban tudja kínálni ezt az objektívet -> valószínűleg Sony/Pentax használóknak még csábítóbb termék lesz, többen veszik.
    2, Ugyanolyan optikai minőséggel, felépítéssel kiadják Pentaxra is ezt a Sigma objektívet, optikai stabi nélkül. Úgy gondolja a Sigma, hogy legyen minden bajonettre azonos az árazása ennek az objektívnek. Ezért a Sony/Pentax bajonettes darabokon többet keresnek, nagyobb lesz az árrés, tekintve, hogy a gyártási költségei alacsonyak.
    3, Kiadják változatlan felépítéssel, az OS bennehagyásával, a használati utasításban nagybetűvel leírják, hogy ugyanmár, ha az OS-t bekapcsolja a kedves user, akkor a gépváz stabilizátorát kapcsolja ki, persze az userek 90%-a vagy el sem olvassa azt, és vígan használja mindkét stabival a rendszert, miközben a stabik még vígabban vitustáncot járnak egymással, vagy elolvassa ugyan, de elfelejti, így teremtve lehetőségeket a vidám dalos stabilizátoroknak a táncolásra. Ugyanakkor fennkölt módon lehet hirdetni, hogy mivel az optikai stabi jobb, mint a senzoreltoláson alapuló, vegyenek ilyen obit, és egyből boldogabbak lesznek fényképezés közben, és még a korpásodást is meg lehet vele előzni.

    Hát nem tudom, kinek mi a legszimpatikusabb. Nekem az első lenne :D A gyártónak valszeg az első vagy második - logikusan belegondolva, szerintem.
    És a legfontosabb? Hogy ez egy tök elméleti fejtegetés, a gyártó már döntött, szépen ki van írva a honlapjára, amit linkeltek előttem, hogy a Sony/Pentax változatok OS nélkül fognak készülni. Mondjuk az is ki van írva a honlapra pár sorral feljebb, hogy kizárólag Nikon/Canon/Sigma bajonettel készül majd ez az objektív, tehát a következetesség és a rendezettség már-már egekig tör, de ettől tekintsünk el.

Új hozzászólás Aktív témák