Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
THX
Igen, sajna melegszik rendesen, ezért direkt ma tesztelgetek, mivel kicsit hűvösebb idő van. Amúgy ezek a mostani 70 fokok meleg időben 74-75 fokok lennének.
Még nyomok egy Vantage-ot 4200-on, de azt nem fogom prime-olni, mevel akkor lenne kb 80 fokos......... Amúgy valszeg vinné full stabilan load 1,30V körül, csak hűteni nem tudnám rendesen. 24/7-re 3800-on fog menni, bios 1,26V fesszel.
Erdei88: persze jól jönne a víz, de azt a 100K-t, amibe kerülne inkább más hardverekre fogom költeni. Elvagyok a léghűtéssel, még a nyári melegben is pont elég.
direkt írtam ki, jó ez a kis proci az ilyen magunkfajta csöves user-nek.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Grat, szép eredmény!
A látottakon felbuzdulva kíváncsi lettem, vajon mennyivel rosszabb a C0-om ennél, megnéztem. Csináltam egy hasonló Blend-es képet, [link] ami érdekes, hogy +0,1V fesz ellenére "csak" olyan +25W-al lett rosszabb, ami picit jobb hűtéssel tovább csökkenthető lett volna 4-8W-al. Poénból megnéztem, hogy áll a jóöreg Linx, hát jól, és még mindig a pici csúszással egymás után startoltatott IBT a legjobb... 160W-ot préselt ki a prociból, és rekordhőfokot, igaz, ennek ellenére előbb hal le nálam a prime, mint ez... [link]
(A beállítások ugyanazok a két képen, egymás után készültek. Ja, és azért ilyen rövid, mert kitesztelt beállítás, 1,5órás Prime eredmény valahol korábban linkelve... )[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Itt vannak a LinX és Everest ablakok is az előző eredményhez: [link]
-
laragirl83
őstag
Na egy ilyen 20*200-as eredménynek 1.2V környékén én is nagyon örülnék!
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
gYaLo
őstag
Most nézem elöző hsz ből kimaradt:
Imike! Hol vetted a procidat és mennyibe ?
Már ajánlották nekem a hardverkert,ott van D0[ Szerkesztve ]
iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Az megoldható lenne valaki részéről, hogy általam említett 4-5 programmal letesztelné az i7-es processzorát? Semmi extra, csak pár apróság. Főleg tuningolt eredmények érdekelnének és összehasonlításhoz kellene.
-
ImI87
őstag
ImI (két nagy I-vel), és nem Imike!
Én Gianni-tól vettem, de már mindenhol van D0. Már nem ritka darab, szal sima kiskerekben is tudsz venni olyat. Csak direkt olyat kell kérni, nehogy rádsózzanak v.mi "gagyi" C0-t.
Amúgy a dobozról meg lehet állapítani, hogy milyen. A matricán van ilyen, hogy "Sspec Number", azt kell figyelni. A C0-osak SLBCH, a D0 pedig SLBEJ.Az előző kérdésednek nincs értelme. VID (ami egyébként i7-nél már nem is annyira élő dolog) sehol nincs feltüntetve, az csak akkor derül ki, amikor beteszed a gépbe. FPO-t meg szintén fölösleges keresni, mert egyrész az sem garancia semmire, másrészt meg amik most kaphatók, azok nyár végére (ha akkor veszed) már rég mások lesznek.
Szinte mindegyik D0 qrva jól megy, nem kell semmit keresgélni. Enyém is teljesen random bolti darab.
-
Szuperboci
senior tag
egy kérdés amit biosba adok feszt procinak ,az nem is tényleges ?tehát az win be idle meg terhelés alatt egészen más?
[ Szerkesztve ]
Music!!!
-
ImI87
őstag
válasz #97544192 #6630 üzenetére
OK, majd lehűtöm a szobát amennyire lehet, és egy gyors prime teszt erejéig megnézem.......
Szuperboci:
Így van, mivel van vdrop (feszültségcsökkenés) Már idle is valamivel kevesebbet kap, terhelés alatt pedig még kevesebbet. A vdrop mértéke laponként változik, v.hol több, v.hol kevesebb, sőt még különböző bios-okban is változtathatnak rajta.A legtöbb lapnál van ilyen ún. Load Line Calibration opció (LLC), ami csökkenti a vdrop-ot, de ennek használata magasabb feszeknél már nem ajánlott a feszültségtüskék miatt....... (további részletekért az LLC témával kapcs. keress a topikban!)
-
ImI87
őstag
válasz Szuperboci #6633 üzenetére
Innen töltsd le a CPU-Z nevű progit, és az megmutat neked sok infót a prociról, lapról, memóriáról, stb.......
-
titán
válasz Szuperboci #6637 üzenetére
Azt hol tudom meglesni,hogy terhelés alatt mennyi feszt kap?
azért annyira nem vagyok kezdő hogy a cpu-z t ne ismerném
Na bumm...
-
Szuperboci
senior tag
nem röhög én csak arra akartam kilyukadni hogy pl játszok vmivel és leteszem asztalra akkor cpu-z azt mutatja hogy nincs terhelés nem?vagy lehet vele logolni is amiket mért?
EPU 2 phase control t full phase re állitsam?
NB OCP,DRAM OCP,EXTREM OV t érdemes bekapcsolni?vagy ahogy olvastam biosba inkább save lifetime és disabled.Music!!!
-
titán
válasz Szuperboci #6640 üzenetére
Leterheled prime-al és megnézed, ez olyan nagy probléma?
-
titán
válasz Szuperboci #6644 üzenetére
Elindítod, megnézed mennyi a fesz és leállítod.
Beteg ember ez a sniper, de nagyon. Abban a téveszmében él, hogy csak neki van arra a szarra pénze.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest