Új hozzászólás Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    Üdv topiklakók! :R

    Nem biztos, hogy jó helyen járok, sajnos a téma ami érdekel vagy nincs topikban, vagy roppant kihalt.
    2 szálról indul a történetem:

    - Olvasgattam a cikkeket logon, főleg kenand és MasterDeeJay írásaira figyeltem fel, hogy emberek kivénhedt 771-es xeonokat szúrnak be olcsó deszkába és bazi nagyteljesítményt kapnak. :Y (kenand javasolta egyébként ezt a topikot) Hmm... elgondolkodtatott, hogy nekem is kellene egy ilyen. Aztán néztem a Brain Turbó írást, osztottam, szoroztam és az 1366-os platform lett a célom.

    - másik szál: kellene lassan egy játszós pc. 1-2 játék érdekelne igazán, meg nem sok időm lenne rá. Pl: doom reboot. Meg stalker is jól esne, így 1 évtized után, ha max felbontáson menne, meg gyorsan töltene, meg nem lagolna be. :W

    Ezt a két szálat összekapcsolva az az ötletem támadt, hogy olcsó használt szerveres kacsatokból kellene valami brutált építeni. Mert összeraktam a jétákgépemet, elméletben, 200-nál meg is állt. Ehhez kell még monitor, hangrendszer, billenytűzet.... :O

    Így jött, hogy építenék egy 1366-os gépet. Ehhez kérnék majd véleményeket. :R

    Amire jutottam eddig:

    Kell egy proci. Nyilván. ebayen meg wikin nézegettem, válogattam, 2 példányra szűkítettem le:
    xeon 5570 és 5672. Ez utóbbi olyan 20 K / darabból lenne meg. Elég borsos. Jah igen, említettem, hogy 2 cpu-s rendszert tervezek? :DD
    úgyhogy marad az 5570. 6,5 K-ból lenne meg. az olyan 13 K a pár. Ez ha jól tudom kb i7-870-nek felel meg.
    Néztem teszteket, passmark és cpuboss oldalon hasonlítgattam. A mostani 905e-t legyalázza teljesítményben. A legolcsóbb 4 magos modern i5-4460 azért elveri a szimpla 5570-et, de kérem az 56 K :Y . S akkor még nem is 8 mag, 16 szál. A legolcsóbb i-s proc amúgy kb az i3-6100, na az csak picit jobb, de van amiben gyengébb az 5570-nél.
    Ami a gond ugyebár, hogy jó, hogy sok magom van, meg 3000 mhz körüli tempóm - nem nagyon akarnám húzni, ha nem muszáj - ha a játékok ebben nem valami jók. :( Vagyis a többszálú feldolgozásban. Kivéve: id tech motorok, mint a doom reboot.
    A stalker viszont zéró ilyne téren, gyakorlatilag csak 1 szálon képes futni. Nem baj, addig a másik 7 mag pihizik. Még így is jóval nagyobb a teljesítményem, mint a mostani.

    Ami nehezebb dió, az az alaplap. Elég drágák. :U Mire megérkezik, olyan 35-45 K-ba is beleszalad. Kivéve ha megkérek egy ismerőst, hogy Németből hozza haza, ha jön.
    Erre kinéztem ezt a lapot. link.
    Ez 25-ből ideérne a portámra. Nem rossz. Van rajta elég pci-e foglalat. Jó, csak 8-as van, de az nyitott. Meg néztem ezzel kapcsolatban is tesztet logon, elvileg egy jobb vga-t is kihajt.
    annyi még, hogy ez eatx, tehát kicsit nagyobb házba kell tenni. Ebből teljesen jó a használt, ha ronda majd lefestem. 6 K körül már van használható.

    Ami pozitív még a ram. Jó oké a szerver ramok úgy tudom kicsit lassabbak, meg melegednek, de kérem! ddr3-as, 1333 mhz-s ramot tudnék bele tömni 25 K körül, 48 gigát!! Másik logos teszt alapján a ram tempója alig befolyásolja a játék teljesítményét.

    Még kell egy táp, olyan 7-800 wattos, moduáris. Ezt is be tudom használtba szerezni. Csak azt nem tuodm, hogy lesz -e elég csatim, mert ez a deszka kér egy 6-ost meg egy 10-est ( :F ) pluszba a 24-es mellé. Valamit a vga-nak is hagyni kéne.

    Azt, hogy mi lesz a vga még nem tudom biztosra, talán egy 380-as amd, vulkán apival jól kenné a doomot.

    Bocs a mikroblogért, remélem azért páran komolyan veszik az írásom és nem hajtják el az ősáemdés Vladit. :R

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Új hozzászólás Aktív témák