Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz katt777 #13568 üzenetére

    A vékonyságról... Igazból tapasztaltam én már furcsa dolgokat hűtő terén... A BARAM hőleadó felülete pl. cirka 2X-akkora, mint a CM hyper 212-é volt, mégis "csak" 8-12 fokot tudtam hozni hozzá képest.... Viszont a furcsaság az volt, hogyha a 212-re akárhogyis raktam a második ventit, egy fokot nem változott a proci hőfoka! :Y Ha kifelé húzott, ha a két venti ellentétesen egymás felé, semmi változás! Ha az egyikkel alulról, felülről, semmi változás.... A BARAM-nál viszont 3-5 fokot is javít egy második venti rásegítése, közepes légszállításnál is. Amúgy a vékonyság se jelent sokat, attól függetlenül mivel sűrű a bordázat, megvan rendesen a hőleadó felület. Valamint nagyon sokat számít a hőcső típusa valamint száma is, ami a thermalright-okon az igen jó. Ja, és az se mindegy, hogy vannak elhelyezve, és mennyire szellős a cucc.
    A Z600-on pl. pont ez a gyengeség, hogy nem tudsz rajta akkora szélsebességet csinálni, mint egy ilyen zár, vékony, de széles hűtőn. Valamint egy ilyen kisebb hűtőn könnyebb a hőcsövek és lamellák találkozását a legszellősebb helyekre tenni.... Ja, és az se mindegy, hogy valaki milyen hangerő mellett szeretné a legjobb hűtőteljesítményt, és mennyit szán a dologra....
    Persze, amit írok, az csak elméleti fikció részemről, mint tudjuk, a puding próbája az evés.... ;)

    (#13592) Keldor papa: Ha már így firtatod a stabil tuning kérdését, létezik, de sokkal gondosabb beállítást igényel, mint egyesek gondolnák... :U Sőt, nem is minden processzor képes rá! Lehet, hogy prime, meg linx stabil, mégse fog működni a tuning a mindennapokban.... (A procinak számtalan funkciója van, amit ezek a progik meg sem szagolnak)... Nálam most 21*175-ön megy a rendszer, 1400@CL7 ramok, 2800-as uncore, bőven túlfeszelve minden az órajelhez kpest, de bőven alulfeszelve az ajánlásokhoz képest (1,26V Bios Vcore, 1,58V DRAM, 1,275V QPI) és még így is egyszer előfordult, hogy nem indult be a gép pöccre... Bár napi használatban hibát nem tapasztaltam... (1 hidegindítós para pedig 2 hónap működés alatt pedig szerintem belefér...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák