Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz djculture #8500 üzenetére
Igen volt próbálva, úgy is már, hogy reseteltük menüből a monitort. Semmi, nem húzza szét a képet, csak fel-le tologatja. A fekete sávok maradnak, csak vagy alul lesz, vagy felül.
Drivert telepítettük, semmit nem segített.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
djculture
félisten
Menübe van egy olyan hogy picture/picture format az nincs 4:3 ban véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Honnan veszed hogy az a hibás,persze SMD mivel minden az ezen a panelon az melyik részen van a táp IC (pici KB 1CM)négyzet mellet.Mi volt a jelenség a kijelzőn előtte melegszik valahol a zöld nyák,vagy nem kap 5voltott,írj valamit.Általában az Táp IC melletti kondik lesznek zárlatosak a tranyók nem nagyon.ÜDV.
Ja?milyen kijelző van benne?LTM190E/LTM190E4/LTM190EX/ezen belül L21/L01/02/M2/L31 esetleg HSD190me sorozat stb.
[ Szerkesztve ]
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
axlrose32
őstag
válasz Whaazzup #8505 üzenetére
Szia Whaazz!
Én is azt mondtam, de azt írta kiemelte a tranyót és úgy is zárlatos, kijelző M190.
Egy biztos, innentől én csak alkatrész adok (ha találok) hozzá.
A hétvégén kosárban elém pakolt, dirib-darabra szedett dlp projektoros tv után mindenki döntse el, szakemberre bízza vagy inkább csináld magad mozgalom.06703896891
-
Whaazzup
senior tag
válasz axlrose32 #8506 üzenetére
Szia.AXL!teljesen igazad van tényleg hozzám is hozzák a le barbárolt nyákokat,leégetve a fóliát,felszakítva igen magabiztos fazonok van gógyiuk bőven,és jön a segíts kérlek!Egy biztos ilyenkor csak komplett panellel javítok ha éppen van.Ha átgondolnák hogy milyen alacsony a reális ár alatt vagyunk talán nem kezdenének forrasztópákával PLCC44-vagy netán 84-pin kiforrasztani,a millió lábú procikról nem beszélve.Talán ha átgondoltan olvassák az itt elhangzottakat szakemberhez fordulnak (Én se burkolok) fel a fejjel cimborák mindennek eljön az ideje,bizalommal forduljatok bármelyikünkhöz.
Szerintem M'19-hez biztosan van ilyen tranyom,magamtól nem keresek!Ha kell neked igen.
Apropó FOG?Ehhez kellene a service belépő kód,elfelejtettem MENÜ+Menü Táv 7mp erre emlékszem te jobban tudod a konvergenciát akarom beállítani a pirosnál.ÜDV.
RE/RL-39NZ43RB projektor LG.
[ Szerkesztve ]
-
axlrose32
őstag
válasz Whaazzup #8507 üzenetére
Szia!
MENÜ-MENÜ vagy OK- OK a (L)akatos (G)ézák belépője.
A végén ne felejtsd elmenteni (save 50hz, save control data)
Ha nagyon homály a piros be kellene lőni előtte a fókuszt, amennyiben a g2/fókusz szerelvényen a fókusz állítására nem lesz tökély, akkor a lencsén meglazítod a szárnyas anyát (a kék és piros cső lencséjét letakarod egy papírlappal ) és manuálisan javítasz rajta.Sok sikert és sok melót, már ránk férne....
06703896891
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, egyre erősebben látom ezeket a csikokat a monitoromon, mik ezek?
Talán pixelhiba? Vagy kezd behalni a képcsövem? Egy LG Flatron W2261WP-m van,
több mint két éve vehettem. Találkozott már valaki ilyennel:Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
axlrose32
őstag
válasz JONAS77 #8509 üzenetére
Szia!
Igen , elképzelhető, hogy kezd behalni a képcsöved, például ha van otthon egy régi samsung katódsugárcsöves tévéd akkor azon.
Ennél a monitornál viszont igen ritka a képcső tönkremenetele, mivel liquid crystal display a megjelenítője.
Lehet kijelző hiba, de lehet más is, erről a képről senki nem fogja megmondani 100%-ra.06703896891
-
JONAS77
aktív tag
válasz axlrose32 #8510 üzenetére
Hmmm..., nagyon sajnálom ezt a monitort, mert baromi jó kép és szinek vannak rajta.
A másik dolog, hogy 5ms-os, amiért ezt választottam annó, de ha le is kell cserélnem, nem váltok más márkára. Már kinéztem egy 24" LG W2486L-PF tipust, aminek 2ms-os a válaszideje.
Egyébként visszatérve ezekre a csikokra, csak akkor látni, ha valamilyen játék, vagy Photoshop progi van megnyitva!
Netezés alatt nem látom! Ez is érdekes, lehetséges, hogy nem is hiba lenne ez???[ Szerkesztve ]
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz JONAS77 #8509 üzenetére
axlrose32 válasza helytálló,csak annyit fűznék hozzá amit ő is tud,persze ez már a javítási fázis menete is (hiba behatárolás szűkítése) más próba elektronikával kizárható a kijelző hibája.Illetve ez rámutat a másik panelon a hibára.Bármilyen elektronika jó ami felbontásban egyezik vele.Szerintem ilyen minden komoly szerelőnél létezik.ÜDV.
-
wikings2
őstag
Csokolom.
Adott egy 19" tft SyncMaster monitor. A baj az vele hogy a vezetékéhez ha hozzáér az ember akkor a képernyő árnyalata átvált narancssárgás libafos színűbe de kb 30 másodperc után visszaáll.
Ha rángatom ha csak hozzáérek ugyan ez a helyzet. nem kell mozgatni a kábelt ahhoz hogy visszaálljon az eredetí szín, szimplán hagyni kell úgy ahogy van max 1 percet.
Ezt mi okozhatja? :\ Köszi előre is.Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
chillout
csendes tag
Hali!
Nekem az a gondom, hogy van 1 GNR monitorom és azt csinálja hogy ha bekapcsolom 1 secre bejön a kép és utána feketeség próbáltam dsub-al és dvi-al is mind2önél ezt csinálja.
(eddig nem én használtam hanem 1 kőkori gépen volt, aztán most visszaadták, hogy nem megy, viszont jó lenne 2. monitornak) Gondolom azért nem kuka mert ugye egy pillanatra bejön a kép.. nem tudom mi lehet a baj.
(nem tudom hogy ez hasznos info e, de leírom a tipisát: GNR model name:MR17E-AAAD)
köszi a segítséget előre is[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Ígértem, hogy ha lesz valami fejlemény a Samsung monitorral kapcsolatban, akkor azt jelezni fogom itt. Nem felejtettem el, de sajnos a héten nem tudtam érdemben foglalkozni a dologgal, mert a boltos srác lebetegedett, szal' legkorábban jövő héten tudok mondani valamit!
Addigis minden jót!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Crippler
csendes tag
Sziasztok,
A monitor topicjában már kérdeztem, de hátha itt is tudtok segíteni:Tegnap jött meg az új Dell U2412M monitorom.
Sajnos 2 problémám van vele.
Az egyik, hogy a jobb alsó sarokban van egy elég nagy kiterjedésű „IPS glow” (közel hajolva, szemből nézve ez a jelenség eltűnik).
1-2 helyen azt is olvastam, hogy pár nap alatt ez a jelenség csökken.
Ez tényleg így van? Mert ha nem, még időben szeretném kicseréltetni (láttam neten sokkal kisebb ilyen jelenséget produkáló darabokat is).A másik már sokkal zavaróbb:
A windows-t használva, illetve játékokat kipróbálva 1980x1200-ban nagyon szépek a színek, éles a kép, viszont ha videót nézek (legyen az youtube-os 1080p-s, akár HD .avi, .mpeg, DVD) a kép teljesen mosott, sehol az elvárt éles kép. Gyakorlatban úgy néz ki, hogyha egy videót YT-on átkattintok 480p-ről 1080p-re, semmit nem javul a minőség. A videót ismerem, más monitorokon nagyon szép, éles, nálam viszont katasztrófa. Régi, ViewSonic VX922 monitoromon nem volt ilyen gond, ott látványos különbség volt átkattintás után (720p esetén).
Monitor driver feltéve, kalibrált profil élesítve, legfrissebb vga driver telepítve (NVidia GTX460).
Windows7 64bit-en próbáltam. Semmi csilli-villi kodek nincs fent, ami esetleg belerondíthatna, és a korábbi monitorral sem volt ilyen gond.
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet az oka? Monitor, VGA, kábel, kodek, beállítás?Előre is köszi!
-
fero02
nagyúr
-
El Kebir
őstag
válasz Crippler #8521 üzenetére
"Az egyik, hogy a jobb alsó sarokban van egy elég nagy kiterjedésű „IPS glow” (közel hajolva, szemből nézve ez a jelenség eltűnik)."
nem azért de gyanús, hogy az nem "ips glow", hanem bevilágítás, csak mikor távolabbról nézed, akkor hozzáadódik a tényleges glow és úgy durvább a kinézete...
az "ips glow" nem fix elhelyezkedésű a monitorokon, hanem mozgó hiba, mindig azon a területen látszik amit éppen részútosan látsz, tehát jobb oldalt, ha balról nézed, bal oldalon lesz, ha jobbról nézed, meg feljebb lejebb vánodorol fejmozgásra, na ez az "ips-glow"... (amúgy elöször ez olyan "tn érzést" keltett bennem)
a bevilágítás ezzel szemben meg fix szerelési pontatlanság, szerelési hiba... (állítólag ahol kicsit feszül a panel, nyomja a keret ott jelentkezik) (láttam egy buzerált LG2420R-t, ami gyanús volt, hogy szerelték, annak is volt ilyen hibája, gondolom picit rosszul sikerült újra összerakni)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Whaazzup
senior tag
válasz axlrose32 #8517 üzenetére
Szia.nem gond nem a csővel van a gond az rendben van inkább a trafón nem lehet már állítani többet hogy jó legyen.Csak a konvergencia hálón tudtam beállítani a pirosat így most jó,csak valamelyik ne nyomja meg az autó beállítást a távon mert akkor kezdhetem elölről.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz wikings2 #8514 üzenetére
Szia.Belül a kábel biztosan jó,a végén lecserélem a csatit és már jó is megvárhatod nálam mindennel együtt,2500ft-ba kerül van külön csatim és kábelem is de nem ajánlom hogy te cseréld ki macerás dolog.ÜDV.
-
Epszerk
csendes tag
Nekem is van egy monitor-problémám, remélem tudtok segíteni:
A monitorom egyszer csak el kezdett villogni, majd elsötétült. Azóta úgy működik, hogy ha megnyomom a főkapcsolóját 2-3 másodpercig van kép, majd utána megint sötét? Mit lehet vele tenni? Mi ez? Egy Samsung TFT monitorról van szó egyébként. -
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz Epszerk #8529 üzenetére
Az eleve gyenge minőségű kondenzátorok (gyártó által számított élettartam) mostanra érték azt az állapotot, amikor már nem képesek a megadott paramétereket produkálni, ezért a ccfl fénycsöveket meghajtó elektronikában (inverter) található elégtelen kapacitású kondenzátorok miatt nemképes "felállni" az elektronika.
Ennek tipikus jelensége, hogy a bekapcsolást követően 1-2 mp-re felvillan a kép, majd elsötétedik (tulajdonképen ilyenkor is látható kép, ha jó szögben megvilágítod a kijelzőt pl egy zseblápával).
A javítása hozzáértő kezek között gyorsan és baráti áron kivitelezhető, valamint nem elhanyagolható tényező, hogy a monitorod ismét évekig fog üzemelni.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz Epszerk #8531 üzenetére
A baráti árat olyan 2.5 - 5k környékére mondom, mint jellemző ár az egyszerű és komplikáció mentes javításra.
Ami az időt illeti (az itteni szakemberek /axlrose32 és Whaazzup/) fél óra alatt simán megcsinálják, sztem meg is várható a javítási idő, csupán meg kell velük beszélni.A fentebb említett 2 kollégát bátran ajánlom, ők Pestiek. Jómagam Békés megyében lakok. De mindezektől függetlenül a posta bárhová elviszi.
Mezei pc boltokba én nem vinném és nem is ajánlom. Szétszedni bárki szét tudja, belekontárkodni bárki bele tud, de gondolom Neked sem az a cél, h deformált, ragyás legyen az illesztéseknél a műanyag (esetleg eltörjön a káva és másikat kelljen venni) és mondjuk 2 hónap múlva ismét elromoljon (akár végzetesen is) a monitor, mert nem a megfelelő minőségű alkatrészeket használták fel a javításkor.
-
Whaazzup
senior tag
KÉRÉS: (újonc) kis ízelítő,a több száz kérésből.Szia! olvastam a fórumon hogy értessz a monitorokhoz és a segítségedet szeretném kérni
a monitorom egy samsung syncmaster 203b netezés közbe elment a kép róla csak fekete képernyő van illetve a bekapcsoló gomb világít utánna olvasgattam a neten és többen írták hogy vagy a táp vagy az inverter hibásodott meg szétszedtem az ip boardon
közvetlenül a két p610es ic mellett lévő kondenzátor elég jól meg volt puposodva ezt kicseréltem 820mikro F volt benne helyette 1000mikroF 25v 105C osat tettem illetve kicseréltem még a másik 2 820mikroF osat is 1000re a kérdésem az lenne hogy a monitor továbbra sem jó valoszinű hogy az inverter része ment tönkre ebbe szerinted mit kellene kicserélni vagy minden alkatrészt cseréljek ki benne sajna oszcilloszkopom nincs csak digitális multiméterem
válaszodat előre is köszönöm
Válasz:Azt azért hozzá teszem szar napom volt.Szia.Én 35-éve javítok elektronikus berendezéseket és mindig van olyan ami nekem is fejtörést okoz.A helyzet az több ezer ilyen és hasonló kérést kapok már nagyon unom hogy mindenki kurva okos ebben a szakmában és főleg van ön bizalma,én profi módon értek hozzá és ebből is élek a távjavításból éhen halok és mégis sokan bizalmatlanok hozzám ez miért van!Mert szarrágók és pénztelenek az emberek.Bocs de ezt kikellet adnom magamból.Most azért adok egy két tanácsot.1.) F301 bizti csak ugyan ilyenre szabad cserélni ha rossz különben kinyírod a inverter trafót.2.)a két db dual fet valamelyik könnyen kimérhető,az egyik inverter trafó,primér oldal nem szakadt OHm átvezet,seku oldal kb 1KOHm körül.Ha mindez jó és nem megy van még bőven keresni való.ÜDV[ Szerkesztve ]
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Csak egy egyszerű kérdésem lenne amiben nem vagyok teljesen képben.
Most vettem egy 26""-os monitort/márka sztem mind1/ és jelenleg VGA kábellel van összekötve a karival. Ha DVI vagy HDMI-vel kötném össze az jelentene bármi képjavulást akár? -
Whaazzup
senior tag
válasz WongFeiHong #8534 üzenetére
Szia.D-sub és a DVI között nincs nagy különbség a kép minőségében engem a sima analóg kielégít egy madár biztosan jobb tesztelő volna az ember szeme korlátozottabb.A HDMI-az azért jobb,de ezt te is eldöntheted rá fogsz érezni.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz Whaazzup #8535 üzenetére
Szia.Pontositva. HDMI-digitális jelforrások által küldött digitális jelek tökéletes,azaz teljességgel torzítás- és tömörítésmentes átvitele megfelelő minőségű kábellel.Így ez fajta jel átviteli csatoló felület és kábel nem rontja le a jelet azáltal, hogy a video- és hanganyagot tömörítve szállítja,így a kép is jobb.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
Irvkhf
aktív tag
Helló!
Tudja valaki hol kell inverter trafót szerezni egy 17" os Xerox Lcd monitorhoz ?
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Már annyiszor leírtam,modell,vagy típus gyártó,kép stb- vel kérjetek,mert ezzel gyorsan és pontosan lehet kezdeni valamit.A fero02-nek teljesen jogos a válasza tutira helytálló.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
ExtremeClock
aktív tag
Fujitsu-Siemens SCALEOVIEW L19-2 monitorom lenne.
Hajnalban kb 1-kor kikapcsoltam a gépet. Semmi gond nem volt.Délelőtt 10kor bekapcsoltam a gépet. Nézem a ledet sárgán világít kék helyett de van kép a monitoron. Olyan iszonyat pirosas a kép hogy kiesik a szemem.
Tönkrement?
-
fero02
nagyúr
válasz ExtremeClock #8541 üzenetére
Tönkre nem ment, de döglődik.
Scaler panelra, vagy kijelzőre tippelnék így látatlanba.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz ExtremeClock #8543 üzenetére
Szerintem igen.
-
Irvkhf
aktív tag
Helló !
Igazad van. Nem mértem ki hanem csak meg néztük. Azt a hiba jelenséget produkálja hogy a monitoron a kép vibrált és utánna el ment a kép a képernyő sötét lett és a monitor azt jelezte hogy be van kapcsolva mert a led rajta kéken világított. Ki kapcsoltam a monitort és be kapcsoltam utána megint volt kép több kevesebb ideig. A monitor pontos típusa Xerox Product No : XA3-17, Model No: 700P Serial No: F2ZQ5A0234503.
(#8540) Whaazzup válasza:
Igazad van neked is és fero02 nek is csak most kaptam vissza a monitort mert el vitték és pontosan most tudtam meg nézni csak már előre érdeklődni akartam túl korán.
[ Szerkesztve ]
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
A többmonitoros rendszerekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Megoldható-e az, hogy az egyik monitoron futtatok egy játékot, miközben a másikon netezek?(A két monitor pontosan ugyan olyan lenne)
Átnéztem pár multimonitoros faq-ot, amik azt mondták hogy nem,de elég régiek voltak.
Ebben a videóban meg gond nélkül megcsinálja a csávó, bár ez win8.
Win7 alatt is lehet ilyet?Köszönettel:SleeD
-
fero02
nagyúr
a monitoron a kép vibrált és utánna el ment a kép a képernyő sötét lett
Ez azt jelenti, h a háttérvilágítás kezdett el pislákolni/villódzni, mint egy rossz kirakati neon lámpa és utána sötétült el a kijelző?
Ez szerintem nem inverter trafó lesz. De persze ettől függetlenül mérd meg.
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a monitorom elkezdett egy soron villogni alul... pontozódott csíkok jelennek meg, van hogy abszolút nem látni aztán egyszer csak elkezdi és jó ideig csinálja, helyén egy sötét "fekete" folytonos csík látható. Az előbb már olyat cisnált hogy a vékony windows tálca nem is látszott hanem a felső képernyő ismétlődött csíkozódva... Mi lehet ez? Nagy a gond? Nem garis a monitors:S
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
Csövy
tag
Hali,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Van egy BenQ G2420HD típusú monitorom.
A new win7-em nem ismeri fel.
Elméletileg csak úgy működik a felismerés ha a monitor cd-jét beteszem a gépbe és így futtatáskor felismeri a win.
A gondom az, h a gépemben nincs optikai megh jelenleg és még egy jó darabig nem is lesz.
Tudna vki vmi megoldást a problémára? (talán egy cd-image segíthetne sztem)Köszönöm a segítséget!
Privátokra illik válaszolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest